«Γεράσιμε θεόφρων, σκέπε την Νήσον Σου»

Από χθες όλοι οι δρόμοι οδηγούν ξανά στα Ομαλά για τη σημερινή Μεγάλη Εορτή του Αγίου Γερασίμου, του «Πολυτίμου Θησαυρού της Κεφαλληνίας».

Για τη σημερινή Εορτή και το «Αντιμήρι», η Ιερά Μητρόπολις Κεφαλληνίας εξέδωσε το ακόλουθο εορταστικό πρόγραμμα:

Στα Ομαλά

Ωρα 7.30 π.μ.: Όρθρος και εν συνεχεία Αρχιερατικόν Συλλείτουργον.

Ωρα 11.00 π.μ.: Λιτάνευσις του Ιερού Σκηνώματος με την συμμετοχήν του Ιερού Κλήρου, Μοναχών όλων των Ιερών Μονών της Ιεράς Μητροπόλεως, των Αρχών της Νήσου και του ευσεβούς λαού.

Ωρα 12.00 μ.μ.: Πέρας λιτανείας. Επάνοδος του Ιερού Σκηνώματος εντός του Νέου Ιερού Ναού προς συνέχισιν του προσκυνήματος και εν συνεχεία μετάβασις του Ιερού Σκηνώματος εις το καθολικόν της Ιεράς Μονής.

Ωρα 5.00 μ.μ.: Εσπερινός εις το Καθολικόν της Ι. Μ. Αγίου Γερασίμου.

  • «ΑΝΤΙΜΗΡΙ» της Ανακομιδής του Ι. Λειψάνου του Αγίου στα Ομαλά – Τετάρτη 26-10-2022

Ωρα 7.30 π.μ.: Όρθρος και εν συνεχεία Αρχιερατική θεία Λειτουργία.

Ωρα 11.00 π.μ.: Λιτάνευσις του Ιερού Σκηνώματος Αγίου Γερασίμου και επάνοδος Αυτού εις το Καθολικόν της Ι. Μονής.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα της σημερινής Εορτής του Αγίου:

Στο Ληξούρι

Ωρα 5.00 μ.μ.: Λιτάνευσις της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Γερασίμου και εν συνεχεία δέησις εις την πλατεία Ληξουρίου και επιστροφή εις τον Ναόν όπου θα ψαλεί η Ιερά Παράκλησις του Αγίου.

Στον Πειραιά

Η Αδελφότητα Κεφαλλήνων και Ιθακησίων εορτάζει τον Προστάτη της Αγιο Γεράσιμο.

Ωρα 7.30-10.00 π.μ. στον Ιερο Ναό Αγίου Σπυρίδωνα Πειραιά: Ορθος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Θα ακολουθήσει το παραδοσιακό κέρασμα στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του Ιερού Ναού.

Στην Πάτρα

Ωρα 7:00- 10:00 π.μ.: Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μετά Θείου Κηρύγματος στον Ιερό Ναό του Αγίου Γερασίμου στην Ακτή Δυμαίων.

Ωρα 6:00 μ.μ.: Μεθέορτος Αρχιερατικός Εσπερινός, Ιερά Παράκληση προς τον Άγιο Γεράσιμο και λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος δια των οδών Ιεροθέου- Κορίνθου- Βορείου Ηπείρου- Μαιζώνος- Ιεροθέου-Ιερός Ναός.

Στις Ιερές Ακολουθίες θα προεξάρχει ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος.

Στο Αίγιο

Ο Σύλλογος Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Αιγιαλείας και Καλαβρύτων “Ο Αγιος Γεράσιμος” θα τιμήσει την εορτή του Αγίου Γερασίμου-Πολιούχου της Κεφαλονιάς, σήμερα το πρωϊ στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα στο Αίγιο, μετά αρτοκλασίας.