Γεράσιμος Αποστολάτος, ο «μαέστρος μας»

Ο Γερασιμος Αποστολάτος χάραξε επί 50 έτη την μουσική και καλλιτεχνική παράδοση τού Αργοστολιου και της Κεφαλονιάς.

Ήταν ο ακούραστος και ο δραστήριος αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής Κεφαλληνίας, της Φιλαρμονικής του Δήμου Αργοστολιου και δημιουργικό στήριγμα όλων των άλλων φιλαρμονικών όπως της Πυλάρου και του Πόρου.

Πάντα με το χαμόγελο και την παραίνεση στα παιδιά τόσο στα μαθήματα, όσο και στίς παρελάσεις. Ήταν ο αγαπητός των μικρών μουσικών. Ήταν εύστροφος, δημιουργικός και διαχειριζόταν δύσκολες καταστάσεις, ιδιαίτερα στίς κοινωνικές και αυτοδιοικητικές θέσεις που υπηρέτησε.

Σαν Μελος Διοικητικών Συμβουλίων πολιτιστικών Συλλόγων, Προσκοπων, υπηρέτησε το κοινωνικό σύνολο με συνέπεια και εντιμότητα.

Σαν Νομαρχιακός Συμβουλος και Προεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Κεφαλονιας και Ιθακης ήταν ακριβοδίκαιος και δημιουργικός.

Σαν Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Κεφαλονιάς και Πρόεδρος του Δημοτικού  Γηροκομείου, ήταν ο καθημερινούς προστάτης της Τρίτης Ηλικίας και ο άνθρωπος που ενδιαφερόταν για την όσο το δυνατόν καλύτερη διαβίωση των γερόντων.

Σαν Πρόεδρος του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ προσπαθούσε να υλοποιήσει τους οραματισμούς του. Σαν μέλος της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ υπεράσπιζε την ιδεολογία μας με πάθος.

Ήταν ανοιχτόκαρδος, ειλικρινής, δημιουργικός, άνθρωπος της προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο και στον τόπο μας.

Τον γνώρισα απο Λυκόπουλο στήν Λέσχη των Προσκοπων, στην συνέχεια τον θαύμαζα σαν Μαέστρο στήν Μπάντα της Φιλαρμονικής Κεφαλληνίας. Συγκρουστήκαμε δημιουργικά, όταν εγώ ίδρυσα την Φιλαρμονική ΤΕΤΡΑΠΟΛΙΣ. Είχαμε απόλυτη και δημιουργικότατη συνεργασία ως Νομαρχιακοί Σύμβουλοι ( εκείνος Πρόεδρος Νομαρχιακού Συμβουλίου και εγώ Αντινομάρχης επί Νομαρχίας Δ. Λευκαδίτη), συνεργαστήκαμε απόλυτα όταν ήταν Πρόεδρος του Γηροκομείου και Εγώ Αντιπεριφερειάρχης Κ+Ι.

Θέλω να κλείσω με την επαγγελματική του σταδιοδρομία η οποία άφησε εποχή.

Τίμησε την υπαλληλική του ιδιότητα όντας υπάλληλος στην Διεύθυνση Γεωργίας της Νομαρχίας Κεφαλληνίας. Στήριξε τον πρωτογενή τομέα και γιαυτο έγινε αγαπητός στους ανθρώπους της υπαίθρου.

Ο Γεράσιμος Αποστολάτος χάραξε την ιστορική και καλλιτεχνική πραγματικότητα στην πόλη του Αργοστολιου την τελευταία 50 ετία.

Έτσι τον θυμάμαι, έτσι θα τον θυμόμαστε.

Αιωνία του η μνήμη, ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει !

Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

Σωτήρης Κουρής

Αντιπεριφερειαρχης Ιονίων Νήσων

Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης Υπαίθρου