Γερμανοί «μετακόμισαν» το Ναυάγιο …στην Τουρκία!

Σωρεία αντιδράσεων έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία της Ζακύνθου η κίνηση γνωστής γερμανικής εταιρείας να διαφημίσει εκδρομή στην Τουρκία με φωτογραφία από τη… διάσημη παραλία «Ναυάγιο» της Ζακύνθου.

Το λάθος του γερμανικού ομίλου Aldi -της γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ- που δραστηριοποιείται και στον τουρισμό με την Aldi Reisen που παρέχει ταξιδιωτικά πακέτα διακοπών, αποκαλύφθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, ωστόσο παρά τις αντιδράσεις δεν διορθώθηκε. Πιο συγκεκριμένα, διαφημίζεται ταξίδι στα τουρκικά παράλια, με τίτλο: «Γαλάζιο ταξίδι στην Τουρκία».

Οι ενδιαφερόμενοι διαβάζουν το κόστος της εκδρομής και τις παροχές, ενώ όλο αυτό «ντύνεται» με μια φωτογραφία του διάσημου Ναυαγίου.

Στην εταιρεία έχει στείλει επιστολή και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ζακύνθου Διονύσης Ακτύπης.

Σε αυτή αναφέρει:

«Αγαπητή ομάδα της Aldi. Ονομάζομαι Διονύσιος Ακτύπης και είμαι μέλος του Ελληνικού Kοινοβουλίου, εκλεγμένος στην εκλογική περιφέρεια της Ζακύνθου. Προσφάτως διαπίστωσα ότι στην προσπάθειά σας να προωθήσετε ένα πακέτο διακοπών στην Τουρκία με τον τίτλο “Τουρκία μπλέ ταξίδι”, η ομάδα των «ειδικών» σας λανθασμένα χρησιμοποίησε μια φωτογραφία από την εξαιρετικά διάσημη παραλία «Ναυάγιο» η οποία βρίσκεται στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο νησί της Ζακύνθου.

Θεωρώ δεδομένο, ότι θα προχωρήσετε σε άμεσες ενέργειες έτσι ώστε να διορθωθεί το λυπηρό αυτό λάθος. Επιπροσθέτως, θα πρέπει να υπάρξει από πλευράς σας επίσημη ανακοίνωση στην οποία θα διευκρινίζετε ότι η παραλία «Ναυάγιο» στην πραγματικότητα βρίσκεται στo ελληνικό νησί της Ζακύνθου και όχι στην Τουρκία. Πιστεύω ότι είμαι επαρκώς σαφής. Επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου».