Γηροκομείο… η αποθήκη του Δήμου!

Ηλθαν τα γλυπτά Σκλάβου στην Κεφαλονιά, όπως δημοσίευσε χθες ο «Η». 

Και αποθηκεύτηκαν, λέει, μέχρι να φτιαχτεί το Μέγαρο στο νέο αποθηκευτικό χώρο του Δήμου… το Γηροκομείο! 

Συγνώμη Θεόφιλε; Το Γηροκομείο φτιάχτηκε για …αποθήκη του Δήμου και δεν το ξέρουμε; Ή μήπως για να στεγάζει όποια δημόσια υπηρεσία μένει ξεσπίτωτη; 

Δεν φτάνει που έπρεπε να έχει λειτουργήσει εδώ και πέντε- έξι χρόνια και μόλις πριν λίγους μήνες μπήκαν μέσα με το …στιανιό οι τρόφιμοι!

Δεν φτάνει που ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ εργολαβίες …δεν έχουν παραληφθεί!

Δεν φτάνει που τα προβλήματα και οι κακοτεχνίες, σύμφωνα με επίσημα έγγραφα όπως δημοσιεύτηκαν πριν λίγο καιρό, καθιστούν επισφαλή τη λειτουργία του για τροφίμους και εργαζόμενους! 

Δεν φτάνει που λειτουργεί εξυπηρετώντας …τους μισούς τροφίμους απ’ όσους προβλέπεται και μάλιστα με ελάχιστο προσωπικό!

Δεν ξέρουμε αν αυτός είναι ο λόγος που δεν παρευρέθηκε στην παραλαβή των γλυπτών ο δήμαρχος Μιχαλάτος, αλλά …είναι γεγονός!

Και από πάνω είναι και  χθεσινή αποκάλυψη του «Η»:

«Η σύμβαση που έχει υπογράψει ο Δήμος για τη μεταφορά τους αναφέρει ότι τόπος παράδοσης είναι το πρώην Δημαρχιακό Μέγαρο (πρώην κτίριο Τραπέζης Ελλάδος)».

Πράγματι. Σύμφωνα με την από 24/11/2020 σύμβαση με αρ. πρωτ. 23656/20 (ΑΔΑ: ΩΚΙΣ 46ΜΓΤΤ-2ΜΘ) μεταξύ του δημάρχου Αργοστολίου Θ. Μιχαλάτου και της μεταφορικής εταιρείας στο «Άρθρο 4-ΤΟΠΟΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ» αναφέρεται:

«Ο Ανάδοχος υποχρεούται να παραδώσει τα οριζόμενα στο άρθρο 1 της παρούσης σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του άρθρου 2 της παρούσης. Τόπος παράδοσης είναι η έδρα του Δήμου Αργοστολίου και συγκεκριμένα το ισόγειο του κτιρίου που στεγαζόταν η Τράπεζα της Ελλάδος και το Δημαρχείου του πρώην Δήμου Κεφαλλονιάς».

ΚΟΣΜΟ-ΠΟΛΙΤΗΣ