Γιάννης Λυκούδης: Άλλη μια απόδειξη της ανικανότητας της Δημοτικής Αρχής Μιχαλάτου

Γ. Λυκούδης

Ο δημοτικός σύβουλος Αργοστολίου Γιάννης Λυκούδης εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Μετά από τρία σχεδόν έτη «κυοφορίας» χθες ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας η κυκλοφοριακή μελέτη της πόλεως του Αργοστολίου. Μία μελέτη, που υπενθυμίζω στους συμπολίτες μας, ότι προαναγγέλλονταν από τα στελέχη της δημοτικής αρχής Μιχαλάτου από το έτος 2019 και εν τέλει ήρθε προς ψήφιση μόλις χθες, με ορίζοντα εφαρμογής το επόμενο καλοκαίρι, δείγμα της πλήρους αναποτελεσματικότητας της δημοτικής αρχής. 

Πέραν από το ότι χρειάστηκαν να συνταχθούν και βεβαίως να πληρωθούν από το ταμείο του Δήμου μας δύο μελέτες, για να αποτυπωθούν όλα όσα βιώνουμε καθημερινά όσοι ζούμε στην πόλη του Αργοστολίου, οι προτάσεις της μελέτης, δυστυχώς, λίγο θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος της πόλης. Άλλωστε όλοι γνωρίζουν ότι το μεγάλο πρόβλημα της πόλης είναι η έλλειψη χώρων στάθμευσης και προς τούτο η δημοτική αρχή Μιχαλάτου, τρία σχεδόν χρόνια μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα, «καταφέρνοντας», γιατί περί κατορθώματος πρόκειται, να μην δημιουργήσει ούτε μία θέση στάθμευσης στην πόλη, δείγμα της απόλυτης ανικανότητας της.

Φοβάμαι ότι οι καταστάσεις που θα ζήσουμε τον φετινό Αύγουστο όσοι κατοικούμε ή επισκεπτόμαστε την πόλη, αναφορικά με την στάθμευση και την κυκλοφορία στους δρόμους της, θα είναι πρωτόγνωρες και επ’ αυτού θα έχει τεράστια ευθύνη η δημοτική αρχή Μιχαλάτου με την πλήρη αδράνεια της. Όσον με αφορά, εκτιμώντας ότι η προταθείσα κυκλοφοριακή μελέτη, παρά την καθυστέρηση στην εφαρμογή της, θα βοηθήσει, έστω και λίγο, στην αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος, την ψήφισα, όπως κάνω σε οτιδήποτε θεωρώ ότι βοηθάει τον τόπο, καθώς όπως λέει και η παροιμία «κάλλιο αργά παρά ποτέ».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΥΚΟΥΔΗΣ

Δημοτικός σύμβουλος Αργοστολίου