Γιάννης Λυκούδης: Πρέπει να δημιουργηθεί ένα «αντι-Μιχαλατικό μέτωπο» –Να υπάρξει πεδίο συνεννόησης και μετά τις δημοτικές εκλογές [ηχητικό]

Γ. Λυκούδης

Ο Γιάννης Λυκούδης, δικηγόρος και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη “Ισχυρή Κεφαλονιά” του Αλέξανδρου Παρίση, παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή των Ανδρέα Αρβανιτάκη και Βάνιας Σαμόλη στον Ionian Galaxy.

Ο κ. Λυκούδης μιλώντας για την απόφαση, έκπληξη για ορισμένους, να κατέβει υποψήφιος με τον κ. Παρίση, τόνισε ότι το θεώρησε υποχρέωσή του για το καλό της πόλης και του Δήμου. Παράλληλα, ανέφερε ότι πολλά είναι τα στελέχη εκείνα, νέα και παλιά, που πλαισιώνουν την παράταξη, ενισχύοντας την προσπάθεια για αλλαγή σελίδας που τόσο έχει ανάγκη ο Δήμος μας.

Απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να αξιολογήσουν τη διοίκηση του κ. Παρίση έναντι του κ. Μιχαλάτου καθότι και οι δύο έχουν δώσει δείγματα γραφής.

Στη συνέχεια μίλησε για τις συνθήκες υπό τις οποίες διοίκησαν.

Ο μεν κ. Παρίσης, ανέλαβε καταμεσής της χρεοκοπίας της χώρας μας και εν συνεχεία με μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που όχι μόνο δεν στήριξε, αλλά αντίθετα έκανε ό,τι μπορούσε για να δυσκολέψει το έργο της διοίκησης του ενιαίου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, Δήμου Κεφαλονιάς.

Από την άλλη πλευρά ο κ. Μιχαλάτος είχε μια απολύτως υποστηρικτική κυβέρνηση της ΝΔ και έναν βουλευτή που στήριξε και πολύ καλά έκανε τις δημοτικές και περιφερειακές αρχές του νησιού μας. Στο επιχείρημα περί λειψή θητεία λόγω πανδημίας και φυσικών καταστροφών, ο κ. Λυκούδης αντέτεινε πως για την αντιμετώπιση των συνεπειών τους και την υλοποίηση έργων δόθηκαν πολλά χρήματα, ενώ υπήρχε άφθονος χρόνος για την υλοποίηση μελετών και την προετοιμασία των έργων. Παρόλες τις θετικές συγκυρίες το έργο που πραγματικά έχει να παρουσιάσει η διοίκηση Μιχαλάτου είναι ελάχιστο, τόσο στο ίδιο το Αργοστόλι, όσο και στην περιφέρεια του Δήμου.

Αναφορικά με τη δήλωση του κ. Μιχαλάτου για μηδενικό έργο της διοίκησης Παρίση, απάντησε πως αρκεί να ανοίξει το παράθυρο του γραφείου του για να δει ένα δείγμα του έργου και της προσφοράς της διοίκησης του κ. Παρίση.

Ο κ. Λυκούδης, ωστόσο, επισήμανε πως δεν είναι μηδενιστής και δεν θεωρεί πως ο κ. Μιχαλάτος δεν έκανε έργο, όμως σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίθηκε στις προεκλογικές δεσμεύσεις του και στις ανάγκες που είχε ο Δήμος μας.

Απευθυνόμενος στις υπόλοιπες παρατάξεις της αντιπολίτευσης, επεσήμανε ότι ο αντίπαλος όλων είναι η Διοίκηση Μιχαλάτου, καλώντας στη στήριξη του κ. Παρίση στο δεύτερο γύρο. Εκτίμησε ότι αυτή η συνεργασία μπορεί να οδηγήσει σε πολιτική ανατροπή και να συνεχιστεί και κατά τη διάρκεια της θητείας της νέας διοίκησης του Δήμου.

Τέλος, εξέφρασε την ελπίδα να σταματήσουν οι πρακτικές των απειλών και εκβιασμών και να σεβαστούν όλοι την ελευθερία των πολιτών να επιλέξουν, ενώ κάλεσε τους πολίτες να συμμετάσχουν στην όλη διαδικασία με τις ιδέες, τα πιστεύω και τις επιλογές τους.

Ολόκληρη η συνέντευξη του Γιάννη Λυκούδη στο ηχητικό που ακολουθεί:

(e-kefalonia.gr)