Γιατί δεν έγινε το ίδιο με την ΜΕΘ Αργοστολίου ότι έγινε με τη ΜΕΘ Ζακύνθου;

Θ. Γαλιατσάτος

Σε λειτουργία η ΜΕΘ Ζακύνθου, γιατί δεν έγινε το ίδιο για την ΜΕΘ Αργοστολίου, ρωτάει η ΑΝΑΣΑ (Επικεφαλής: Θόδωρος Γαλιατσάτος) και σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

Από χθες, 23/3/2020, έχει τεθεί σε λειτουργία η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στο νοσοκομείο της Ζακύνθου.

Είναι μια θετική εξέλιξη για τους συμπολίτες μας στην Ζάκυνθο αλλά και γενικότερα για την δημόσια υγεία στα Ιόνια Νησιά.

Η λειτουργία της ΜΕΘ αποτελούσε άλλωστε υποχρέωση για την ολοκλήρωση του έργου του Νοσοκομείου Ζακύνθου στα πλαίσια του ΕΣΠΑ.

Φυσικά το ίδιο θα έπρεπε (και μπορούσε) να γίνει και στην περίπτωση της ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Αργοστολίου.

Αντ’ αυτού όμως επελέγη, με τις ευλογίες Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και του βουλευτή Κεφαλονιάς-Ιθάκης, η μεταφορά της στην Πάτρα!

Ως περιφερειακή αρχή / ΑΝΑΣΑ, είχαμε αντιδράσει δημόσια το 2018, όταν και τότε επιχειρήθηκε η “υφαρπαγή” της ΜΕΘ Αργοστολίου στην Πάτρα (αλήθεια, τότε για ποιους λόγους επιχειρήθηκε αυτό;).

Αντιδράσαμε δημόσια και τώρα, όπως αντέδρασε, προς τιμή του, και το Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου.

Κύριε Βουλευτή Κεφαλονιάς, κυρία Περιφερειάρχη, μετά την ευχάριστη εξέλιξη στην Ζάκυνθο, δεν αισθάνεσθε την ανάγκη να ζητήσετε συγνώμη από τους Κεφαλλονίτες και τους Θιακούς, γιατί θέσατε το κομματικό συμφέρον πάνω από τα συμφέροντα των πολιτών που υποτίθεται πως εκπροσωπείτε; Και βέβαια, μαζί με εσάς, να ζητήσουν συγνώμη και αυτές οι πολιτικές δυνάμεις που προθύμως έσπευσαν να σας υποστηρίξουν.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΧΩΝ ΑΝΑΣΑ για τα Ιόνια Νησιά