Γιατί υπάρχουν τασάκια στα αεροπλάνα, αφού απαγορεύεται το κάπνισμα;

Εδώ και δεκαετίες έχει απαγορευτεί το κάπνισμα στο αεροπλάνο… πριν και κατά τη διάρκεια της πτήσης. Παρόλα αυτά στις τουαλέτες υπάρχουν τασάκια. Γιατί γίνεται αυτό;

Σύμφωνα με την Daily Mail, το τασάκι στην τουαλέτα είναι νόμιμο και υποχρεωτικό στην περίπτωση που κάποιος μπει κρυφά για να καπνίσει ένα τσιγάρο.

Οι αεροπορικές εταιρείες, φοβούνται την περίπτωση που κάποιος επιβάτης αφού καπνίσει να πετάξει το τσιγάρο στον νεροχύτη ή στον κάδο απορριμμάτων, μέσα στον… πανικό του.

Έτσι, από το να ρισκάρουν το ξέσπασμα φωτιάς ή το να προκληθεί πανικός στους άλλους επιβάτες, προτιμήθηκε να υπάρχει τασάκι-για παν ενδεχόμενο.

Ενδεικτικό είναι ότι το 1973, 123 άτομα έχασαν τη ζωή τους όταν το αεροσκάφος στο οποίο επέβαιναν και που εκτελούσε τη πτήση από το Ρίο Ντε Τζανέιρο στο Παρίσι, έκανε αναγκαστική προσγείωση λόγω καπνού στην καμπίνα από φωτιά που πιθανότατα ξεκίνησε από τσιγάρο.

Οι περισσότεροι επιβάτες πέθαναν από ασφυξία και υπήρχαν μόνο 11 επιζώντες.

Το 2009, ένα αεροσκάφος Boeing 747 της British Airways, πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση όταν διαπιστώθηκε ότι δεν διέθετε τασάκι…