Για κάθε ηλικία, φύλλο και επάγγελμα…

Γράφει ο ΠANAΓHΣ METAΞATOΣ
Πρόεδρος Eνωσης Aγροτουρισμού Iονίου, Aντιπρόεδρος ΣEAΓE, Mέλος Δ.Σ. ΣEEΔΔE, Kαθηγητής της Mεθόδου SILVA

Σε μεγάλη ιατρική έρευνα που έγινε στην Αμερική και που κράτησε πολλά χρόνια σχετικά με την μακροζωία και τους παράγοντες που την επηρεάζουν διαπιστώθηκε ότι:

Ο σημαντικότερος παράγοντας στη ζωή κάποιου είναι η ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ του.

Μια στάση ζωής αισιόδοξη, θετική του τύπου …ότι και να γίνει …θα τα καταφέρω, απεδείχθη πιο δυνατή ακόμη και από τα ισχυρά γονίδια, που κληρονομούν μερικοί ή το επίπεδο «καλοζωίας»που μπορεί να πετύχουν κάποιοι άλλοι.

Ο δεύτερος παράγοντας είχε να κάνει με το στρες.

Πόσο ικανοί είμαστε να αντισταθούμε σε όλη αυτή την πίεση που ασκείται πάνω μας από την οικογένεια, την εργασία, την κοινωνία, την πολιτεία να εξουδετερώνουμε τις συνέπειες της, χαλαρώνοντας εκτός από το σώμα τον εγκέφαλο και το νου.

Οι περισσότεροι άνθρωποι αγνοούν ότι το 90% των ασθενειών προκαλείται ή επιβαρύνεται από το στρες, που απλά είναι η απάντηση του εαυτού μας στις πιέσεις που δέχεται.

Ακόμη και η εκτόνωση που κάνουν μερικοί στα γυμναστήρια, στο χορό, στην ορειβασία ή στους περιπάτους δεν είναι αρκετή, αν το στρες δεν ξεριζωθεί και νοητικά.

Υπάρχουν 5 (πέντε) καταστάσεις που έστω και μία κυριαρχήσει στη ζωή κάποιου, επιτρέπει στο αντίστοιχο συναίσθημα να φωλιάσει στην καρδιά του και να τον «διαλύσει» ψυχικά και σωματικά.

ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ

Πολλοί έχουν βιώσει αυτήν την αρνητική εμπειρία στην παιδική τους ιδιαίτερα ηλικία και πιθανόν να μη το ξεπέρασαν ποτέ. Μπορεί να συνέβη με πολλούς τρόπους . Παππούδες, γονείς φίλους, ζωάκια κ.α.

ΑΠΟΡΡΙΨΗ

Δύσκολο να έχει αποφύγει κάποιος στη ζωή του, να νοιώσει απόρριψη επειδή κάτι δεν έκανε καλά και του ασκήθηκε αρνητική κριτική .

Χωρίς να το συνειδητοποιούν, οι πρώτοι που μας απορρίπτουν συνήθως είναι οι γονείς μας και οι δάσκαλοι.

ΕΝΟΧΗ

Πολλές από τις αρνητικές μας σκέψεις είναι γιατί, ο πρώτος που ρίχνουμε την ευθύνη είναι ο εαυτός μας και η αυστηρότητα μας εξαντλείται σε αυτόν.

Μένουμε στη «λάθος» απόφαση μας και δεν γυρίζουμε σελίδα, κατηγορώντας μας συνέχεια γιατί το κάναμε.

Είναι αυτοκαταστροφική συμπεριφορά που οδηγεί σε χαμηλή αυτοεκτίμηση.

ΑΒΟΗΘΗΤΟΣ/Η

Αυτός που αισθάνεται μόνος. Δεν περιμένει καμιά βοήθεια από πουθενά. Έχει απογοητευθεί και αφεθεί στα αρνητικά του γόνατα με αποτέλεσμα σιγά – σιγά να φθάνει στο «τελευταίο σκαλοπάτι» που είναι:

ΧΩΡΙΣ ΕΛΠΙΔΑ

Όσοι βιώνουν αυτήν την κατάσταση, παραιτούνται από τη ζωή και αυτό τους οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην αδυναμία, την εξαθλίωση, την αρρώστια και την έλλειψη αντίστασης.

Δεν έχει νόημα πια η ζωή τους .

Όταν η ζωή δεν έχει σκοπό, δεν έχει το άτομο κίνητρα. Η παραμικρή δυσκολία φαντάζει τεράστια. Το άτομο δεν αντιστέκεται, δεν προσπαθεί καν και ας λέει πολλές φορές το αντίθετο, αποχωρεί και εγκαταλείπει.

Ο φαύλος κύκλος αρχίζει από την αρχή.

Αυτό το σύμπαν είναι για όλους εκτός από τους αδύναμους ψυχικά και το ΜΟΝΟ που χρειάζεται για να επιβιώσει κάποιος, είναι να είναι ΜΑΧΗΤΗΣ.

Για να είσαι μαχητής και να μη το βάζεις κάτω ΠΟΤΕ, πρέπει να υιοθετήσεις μια στάση ζωής ΜΠΟΡΩ.

Αν η λογική σου αντιστέκεται τότε, ΠΡΟΣΠΟΙΗΣΟΥ μια τέτοια στάση. Ο εγκέφαλος σου δεν μπορεί να ξεχωρίσει τη διαφορά και σε λίγο θα αντιδράσει όπως εσύ του επιβάλεις.

Σαράντα ολόκληρα χρόνια, εμείς απαντούμε ΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ όταν κάποιος μας ρωτά τι κάνουμε. Το ΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ είναι ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ και μαζί με την εκπαίδευση της Μεθόδου SILVA που διδαχθήκαμε και διδάσκουμε και εμείς σε χιλιάδες ανθρώπους από τότε άλλαξε τη ζωή μας. Το καθιερώσαμε σαν τρόπο ζωής με κεντρικό μήνυμα το ΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.

Αναγνώρισε τα θετικά που έχεις και εστιάσου σε αυτά.

Μάθε στο WWW.Silva.gr πως μπορείς να έρθεις κοντά μας.

Το παιχνίδι της ζωής τώρα αρχίζει.