Για χάρη του κ. Καππάτου τα νησιά μας διασύρονται και πάλι πανελλαδικά

Ο γραμματέας της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Παγώνης

Από τη Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Δεν έχει τέλος ο διασυρμός των νησιών μας από τον βουλευτή της Ν.Δ κ. Καππάτο, που μας εκπροσωπεί στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Ο κοινοβουλευτικός μας εκπρόσωπος φιγουράρει από χτες ως πρωτοσέλιδο σε πλήθος πανελλαδικών εφημερίδων που αναδημοσιεύουν ρεπορτάζ της Κυριακάτικης Δημοκρατίας, η οποία τον χαρακτηρίζει ο φόβος κι ο τρόμος των υπερχρεωμένων νοικοκυριών.

Στο δημοσίευμα της εφημερίδας γίνεται λόγος για έγγραφα σύμφωνα με τα οποία ο κ. Καππάτος έδωσε ‘’λυσσαλέα μάχη’’ στο Μονομελές Πρωτοδικείο Κεφαλονιάς το 2021 για να πάρει την κύρια κατοικία καρκινοπαθούς εμπόρου κι όταν εκείνη απεβίωσε κυνήγησε στην συνέχεια τον σύζυγο και τα δυο της παιδιά.

Όλα αυτά, την ώρα που ο ίδιος είχε το θράσος να μας αποκαλέσει συκοφάντες όταν ξεσκεπάζαμε την δράση του ως εκπροσώπου των τραπεζών κι όταν τον είχαμε επανειλημμένα επιπλήξει για την πολιτική του συμπεριφορά μέσα από στοιχεία, που ο βουλευτής ψευδόμενος χαρακτήριζε συκοφαντικά.

Ωστόσο, ο κ. Καππάτος δεν μας είπε ποτέ κάτι ουσιαστικό, για την αποζημίωση ειδικού σκοπού που αιτήθηκε, για τις συνομιλίες του πριν την ψήφιση νομοσχεδίου με τον καταδικασμένο παρουσιαστή Μένιο Φουρθιώτη που εκπαραθύρωνε υπουργούς της Ν.Δ, για το κουκούλωμα των υποκλοπών και τις αποκαλύψεις που αφορούν συγγενικό του πρόσωπο όσον αφορά την ευνοϊκή του μεταχείριση τόσο από το ΕΣΠΑ όσο κι από τις τράπεζες.

Ενώ πριν ακόμα γίνουν οι κηδείες των θυμάτων στα Τέμπη βγήκε με δηλώσεις του να ζητάει ευθύνες από το πολιτικό σύστημα σε βάθος χρόνου αλλά ξέχασε να αναφέρει ότι στις 19 Οκτωβρίου 2020 στην εισήγηση του για την Έκθεση της Επιτροπής Περιφερειών της κυβέρνησης Μητσοτάκη που αφορούσε την ‘’Βιώσιμη και Ολοκληρωμένη Ανάπτυξη Αστικών, Αγροτικών και Παράκτιων Περιοχών’’ έλεγε ασύστολα ψέματα όταν δήλωνε ότι ‘’Η κυριότερη αλλαγή που προωθείται στη χώρα μας είναι η αυξημένη, αλλά και στοχευμένη επένδυση στο σιδηροδρομικό δίκτυο, ως ένα αποτελεσματικό, αλλά και φιλικό στο περιβάλλον μέσο για την ένταξη της χώρας στα παγκόσμια εμπορικά δίκτυα’’.

Δυστυχώς για τα νησιά μας ο βουλευτής κ. Καππάτος, αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά κοινωνικά ανάλγητος κι επικίνδυνα αναξιόπιστος γιατί την ώρα που αγόρευε δημόσια για την προστασία της πρώτης κατοικίας, άρπαζε ταυτόχρονα στα κρυφά τα σπίτια των νοικοκυριών που δεν μπορούσαν αποδεδειγμένα να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

Όταν επίσης μίλαγε για ασφάλεια κι επενδύσεις στο σιδηροδρομικό δίκτυο που δυστυχώς μετά τα Τέμπη αποδείχθηκε ότι ποτέ δεν έγιναν, γνώριζε πως η κυβέρνηση του είχε καταργήσει κάθε δικλείδα ασφαλείας αγνοώντας προκλητικότατα τις προειδοποιήσεις των σιδηροδρομικών για επικείμενα θανατηφόρα δυστυχήματα.

Και για να πάμε λίγο παλιότερα, όταν ο βουλευτής αιτούνταν αποζημίωση ειδικού σκοπού για ζημιές που προκλήθηκαν από την πανδημία στο δικηγορικό του γραφείο, γνώριζε ότι αυτά τα λεφτά θα λείψουν από κάποιους που τα είχαν πραγματική ανάγκη.

Πως θα μπορούσε όμως να πράξει διαφορετικά ο κ. Καππάτος όταν είναι μέλος της διεφθαρμένης κυβέρνησης Μητσοτάκη, που βλέπει την εξουσία μόνο ως μέσο πλουτισμού για μια κλειστή ομάδα ανθρώπων ενώ ταυτόχρονα καταδικάζει σε οικονομικό μαρασμό την ελληνική κοινωνία στερώντας της δημόσια αγαθά, υποδομές κι υπηρεσίες που παραδίδουν στα χέρια ιδιωτικών συμφερόντων.

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΙΘΑΚΗΣ