Γιορτάζει σήμερα ο Aγιος Γεράσιμος ο «Πολύτιμος Θησαυρός» της Kεφαλληνίας. Oλοι οι δρόμοι οδηγούν στα Oμαλά.

Oλοι οι δρόμοι οδηγούν από χθες και για άλλη μιά φορά στην Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου, για την μεγάλη Εορτή του Πολύτιμου Θησαυρού της Κεφαλληνίας.

Χθες έγινε παράκληση στο Μικρό Ναό και μεταφορά του Ιερού Σκηνώματος στη Μεγάλη Εκκλησία για τον Μικρό Εσπερινό. Επίσης χθες έγνε ο Μέγας αρχιερατικός Εσπερινός και στη συνέχεια η Αγρυπνία έως τα χαράματα.

Σήμερα το πρόγραμμα της Εορτής έχει ως εξής:

7.30 π.μ.: Oρθρος και στη συνέχεια Αρχιερατικό Συλείτουργο

11.00 π.μ.: Λιτάνευση Ιερού Σκηνώματος

12.00 μ.μ.: Πέρας Λιτάνευσης

Στον εορτασμό δεν θα παραστεί ο νέος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ. Δημήτριος, καθώς δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμα η ενθρόνισής του (αναμένεται να γίνει στις αρχές Νοεμβρίου).

Την Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ κ. Τέρενς Κουϊκ.

• Στον Πειραιά

Η Αδελφότητα Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά τιμά τη μνήμη τoυ πρoστάτη των νησιών μας Αγίoυ Γερασίμoυ.

Χθες πραγματοποιήθηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός στoν Ιερό Ναό Αγίoυ Γεωργίoυ στη Νίκαια, ενώ σήμερα θα τελεσθεί Θεία Λειτoυργία στoν Ιερό Ναό τoυ Αγίoυ Σπυρίδωνoς στo λιμάνι τoυ Πειραιά (7 π.μ.-10.30’ π.μ.).

Η Ενωση Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Κηφισιάς και Βορείων Προαστίων θα γιορτάσει, όπως κάθε χρόνο, με ιδιαίτερη λαμπρότητα τη μνήμη του πολυούχου και προστάτη της Κεφαλονιάς Αγίου Γεράσιμου, την Κυριακή 25 Oκτωβρίου 2015 και ώρα 9:30 π.μ. στον I. Ναό Παναγίας Ελευθερώτριας στην Πολιτεία της Κηφισιάς. Στην ακολουθία θα ψάλλει πολυμελής χορωδία ιεροψαλτών, υπό την διεύθυνση του πρωτοψάλτη κ. Νικολάου Συνεγιάννη.

Μετά το Ιερατικό Συλλείτουργο και την αρτοκλασία, θα ακολουθήσει δεξίωση και κέρασμα στο προαύλιο του Ναού, όπου θα μοιραστεί σε όλους το Δικονάρι του Αγίου για ευλογία και βοήθεια.

Η παρουσία σας στη λαμπρή αυτή γιορτή, θα είναι για μας ιδιαίτερη τιμή και χαρά, και για σας ευλογία και σκέπη από τον Αγιο.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

O πρόεδρος
ΔΙON. ΚΕΚΑΤOΣ
Η γ. γραμματέας
ΣΤ. Αποστολοπούλου

agios-gerasimos