Γιορτάζουμε μαζί την νίκη λένε οι Ρωσόφωνοι

Από το Δ.Σ του Συλλόγου Ρωσόφωνων και φίλων Κεφαλονιάς και Ιθάκης ΜΙΡ ανακοινώθηκαν τα εξής:

Αγαπητοί φίλοι,

Την Τρίτη, 9 Μαΐου, γιορτάζουμε μαζί την Ημέρα της Νίκης κατά του φασισμού στο Β’ Παγκόσμιο πόλεμο, τιμώντας τους πατεράδες και τους παππούδες μας.

Ο ηρωισμός του ελληνικού λαού στα μέτωπα του πολέμου και των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης είναι και θα είναι για πάντα αποτυπωμένος στην μνήμη της ανθρωπότητας. Οι λαοί της Ρωσίας και της Ελλάδας δηλώνουν ότι μόνο η άσβεστη μνήμη της Μεγάλης Νίκης, η οποία θα μεταλαμπαδεύεται από γενιά σε γενιά, θα αποτελέσει σταθερή εγγύηση αποτροπής νέων πολέμων και θα συμβάλει στην εγκαθίδρυση της ειρήνης, της αλληλοκατανόησης και της εμπιστοσύνης μεταξύ των λαών.

Στα πλαίσια των εορτασμών, την Кυριακή 7 Μαΐου και ώρα 17.00, τα παιδιά και τα εγγόνια των γενναίων νικητών, έγραψαν τα ονόματα των πατεράδων, των παππούδων και των προπάππων τους, που πολέμησαν στο Β’ Παγκόσμιο πόλεμο είτε εργάστηκαν στο μετόπισθεν για τη Νίκη, και άφησαν στον ουρανό με άσπρα μπαλόνια ως ένδειξη σεβασμού και αξέχαστης μνήμης. Επίσης κατέθεσαν δάφνινο στεφάνι προς τιμή των Ελλήνων και Ρώσων ηρώων του Πολέμου στο μνημείο Ελληνορωσικής φιλίας στο Λιμάνι Αργοστολίου.

Εκτός από αυτό, πραγματοποιήθηκε η διανομή της κορδέλας του Αγίου Γεωργίου, αφιερωμένη στον εορτασμό της Ημέρας της Νίκης κατά του φασισμού. Η κορδέλα του Αγίου Γεωργίου είναι σπάνιο σύμβολο της στρατιωτικής αρετής και με τη βοήθειά της ο καθένας μπορεί να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του προς τους βετεράνους του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου.

Tον εορτασμό ολοκλήρωσε μια Συναυλία στον χώρο του Δημοτικού θεάτρου όπου προβλήθηκε ντοκουμαντέρ και ακούστηκαν πολεμικά ποιήματα και τραγούδια στα ρωσικά.