Γιορτάζουμε τη Μεγάλη Επέτειο της Ενωσης

Η Κεφαλονιά και η Ιθάκη γιορτάζουνε μεθαύριο Δευτέρα τη Μεγάλη 154η Επέτειο της Ενωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα.

Την Κυβέρνηση επρόκειτο να εκπροσωπήσει στις εκδηλώσεις του Αργοστολίου ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, πλην όμως ο υπουργός δεν θα έρθει λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.

Τελικά, η παρέλαση στο Αργοστόλι δεν θα γίνει στην Παραλία, όπως ανακοίνωσε αρχικά ο αντιπεριφερειάρχης Παναγής Δρακουλόγκωνας, αλλά στην Κεντρική Πλατεία, όπως απαίτησε ο δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης.

Η νέα ανακοίνωση του κ. Δρακουλόγκωνα για τον Μεγάλο Εορτασμό της Δευτέρας, που την έκανε γνωστή στον δήμαρχο Κεφαλονιάς και στην Αστυνομική Δ/νση, αναφέρει την τροποποίηση του χώρου της παρέλασης.

Ειδικότερα η ανακοίνωση αναφέρει:

«ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ 154ης ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»

Γενικός σημαιοστολισμός και φωταγώγηση όλων των δημοσίων και ιδιωτικών καταστημάτων, των Ν.Π.Δ.Δ., των τραπεζών των οικιών και των ελλιμενισμένων πλοίων από το πρωί της Κυριακής 20ης Μαΐου 2018 μέχρι και το βράδυ της Δευτέρας 21ης Μαΐου 2018.

ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΜΑΙΟΥ 2018

Ωρα 12 μ.μ.: Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων από τις Αρχές παρουσία, του Λυκείου Ελληνίδων Παράρτημα Αργοστολίου και αντιπροσωπειών μαθητών σχολείων Αργοστολίου, Α’/θμιας Εκπαίδευσης στο Μνημείο των Ριζοσπαστών Ιωσήφ Μομφεράτου, Ηλία Ζερβού-ακωβάτου και Γερασίμου Α. Λειβαδά, στο Δημοτικό Κοιμητήριο Αργοστολίου (Δράπανο).

ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΜΑΙΟΥ 2018

Ωρα 8 π.μ.: Επαρση της Σημαίας.

Ωρα 10.45’ π.μ.: Επίσημη Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κεφαλληνίας κ.κ. Δημήτριου.

Μετά την δοξολογία, τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η Δ/ντρια του 3ου Γυμνασίου Αργοστολίου, κ. Αλίκη Γαλιατσάτου.

Ωρα 11.45’ π.μ.: Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Ριζοσπαστών.

Ωρα 12.15’ μ.μ.: Παρέλαση προ των επισήμων, των θυμάτων πολέμου, αντιστασιακών οργανώσεων, σπουδαστών, μαθητών των σχολείων του Δήμου Αργοστολίου, προσκόπων, οδηγών, του Λυκείου Ελληνίδων, φορέων κ.λ.π., με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Κεφαλονιάς « Διονύσιος Λαυράγκας», στην Κεντρική Πλατεία Αργοστολίου.

Θα ακολουθήσει η καθιερωμένη δεξίωση στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις παρακαλούνται να παραστούν οι αρχές και όλοι οι πολίτες του Νομού μας.

Τα της ιεροτελεστίας θα ρυθμίσει η Ιερά Μητρόπολη Κεφαλονιάς, τα της τάξεως η Αστυνομική Διεύθυνση Κεφαλονιάς και τα του λιμένος η κ. Λιμενάρχης Αργοστολίου.

Το γενικό πρόσταγμα της παρέλασης θα έχει ο καθηγητής φυσικής αγωγής κ. Γεράσιμος Πολλάτος.

Τελετάρχης ορίζεται ο υπάλληλος της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς, κ. Μηνάς Κλαουδάτος.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακών

Ενοτήτων Κεφαλονιάς και Ιθάκης

ΠΑΝΑΓΗΣ ΔΡΑΚΟΥΛΟΓΚΩΝΑΣ