Γιορτάζουμε τη Μεγάλη Επέτειο της 25ης Μαρτίου

Αρχίζει σήμερα στα νησιά μας ο διήμερος Εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821.

Το πρόγραμμα στο Αργοστόλι έχει ως εξής:

Σήμερα 24/3

Ωρα 11 π.μ.: Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων από τον αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακών Ενοτήτων Κεφαλληνίας και Ιθάκης, τον δήμαρχο Κεφαλονιάς, τους διευθυντές της Α’/θμιας και Β’/θμιας Εκπαίδευσης Κεφαλληνίας και παρουσία αντιπροσωπειών μαθητών σχολείων Αργοστολίου, στο Μνημείο Κων/νου Μεταξά, Κεφαλονίτη Αγωνιστή του 1821, στο Δημοτικό Κοιμητήριο Αργοστολίου (Δράπανο).

Το Λύκειο των Ελληνίδων παράρτημα Αργοστολίου το Σάββατο, 24 Μαρτίου 2018 και ώρα 6.30’ μ.μ. πραγματοποιεί στην Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη Αργοστολίου εκδήλωση-αφιέρωμα στην Ανώνυμη και Επώνυμη Γυναίκα τον 1821 με Θέμα: «Πολεμούσαν και Χόρευαν, Χόρεύαν και Πέθαιναν!».

Κύριος ομιλητής ο κ. Γεράσιμος Φαρακλός, καθηγητής του Γενικού Λυκείου Ληξουρίου, Δρ Φιλολογίας.

Χορούς σχετικούς με το θέμα θα αποδώσουν χορευτές και χορεύτριες του Λ.Ε.Α.

Είσοδος ελεύθερη.

Χρόνος προσέλευσης: 6.15′ μ.μ.-6.30′ μ.μ.

ΑΥΡΙΟ 25/3

Ωρα 7.30′ π.μ.: Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των Ιερών Ναών Αργοστολίου.

Ωρα 8 π.μ.: Επαρση της Σημαίας.

Ωρα προσέλευσης: 10.45’ π.μ.

Δοξολογία 11 π.μ. στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Κεφαλληνίας κ.κ. Δημητρίου. Τον πανηγυρικό της Ημέρας, θα εκφωνήσει η Δ/ντρια του Γ’ Γυμνασίου Αργοστολίου, κ. Αλίκη Γαλιατσάτου.

Ωρα 11.30’ π.μ.: Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των Πεσόντων στο κήπο του Νάπιερ από τις Πολιτικές και Στρατιωτικές αρχές, τα Θύματα Πολέμου, και τους εκπροσώπους όλων των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων Αντιστασιακών Οργανώσεων, Πολιτικά Κόμματα και φορείς του Νομού.

Ωρα 12 π.μ.: Παρέλαση Αναπήρων Πολέμου, Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, σπουδαστών ΑΕΝ, Τ.Ε.Ι., μαθητών Δημοτικών Γυμνασίων – Λυκείων, Λυκείου Ελληνίδων, Προσκόπων-Οδηγών και λοιπών φορέων, προ των επισήμων με την συμμετοχή της Φιλαρμονικής Αργοστολίου της ΚΕΔΗΚΕ «ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΛΑΥΡΑΓΚΑΣ», στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Θα ακολουθήσει η καθιερωμένη δεξίωση στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου.

Ωρα 6.41’ μ.μ.: Υποστολή της Σημαίας. Στις παραπάνω εκδηλώσεις θα παραστούν ο Ιερός Κλήρος και οι πάγιοι αποδέκτες προγραμμάτων επισήμων εορτών και εκδηλώσεων καθώς και όλοι οι κάτοικοι της πόλης του Αργοστολίου και του Νησιού.

Τα της ιεροτελεοτίας θα ρυθμίσει η Ιερά Μητρόπολις Κεφαλληνίας και τα της τάξης η Λιμενική Αρχή Κεφαλληνίας, με την Αστυνομική Διεύθυνση Κεφαλληνίας.

Το γενικό πρόσταγμα της τταρέλασης θα έχει ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής κ. Γεράσιμος Πολλάτος.

Τελετάρχες ορίστηκαν οι υπάλληλοι της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας κ. Μηνάς Κλαουδάτος και κ. Παναγής Σταθάτος.

Ο Αντιπεριφερειάρχης

Περιφερειακών Ενοτήτων

Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Παναγής Δρακουλόγκωνας