Γιορτή τρύγου και μουσταλευριάς 2019 στο Ξεριζωμένο Τρωιαννάτων

Με μια πρωτοφανή προσέλευση κόσμου Ελλήνων και ξένων έγινε προχθές η καθιερωμένη «Γιορτή του τρύγου και της μουσταλευριας» στο ΞΕΡΙΖΩΜΕΝΟ των Τρωιαννάτων.

Τα Τρωιαννάτα, σαν ο πατροπαράδοτος τόπος παραγωγής της Ρομπόλας Κεφαλληνίας, συνεχίζουν και διατηρούν τα ήθη και έθιμα που απορρέουν από την όλη διαδικασία της καλλιέργειας των αμπελιών της Ρομπόλας, αλλά και της παραγωγής του εξαίρετου κρασιού.

Η συμμετοχή και η παρουσίαση όλων των δρώμενων της διαδικασίας παραγωγής του μούστου και στην συνέχεια της μουσταλευριας (τρύγος, μεταφορά και πάτημα σταφυλιών, συλλογή του μούστου και παρασκευή της μουσταλευριας) από τα μέλη του Λυκείου Ελληνίδων ήταν εξαιρετική και ενθουσίασε τους παρευρισκομένους.

Οι παραδοσιακοί χοροί του τρύγου και της Κεφαλονιάς που υποδειγματικά χόρεψαν το Λύκειο Ελληνίδων και ο Πολιτιστικός Σύλλογος «ΤΟ ΣΠΑΡΤΟ», ενθουσίασαν τους παρευρισκόμενους και άναψαν το κέφι!

Τέλος, η διανομή της μουσταλευριας στον κόσμο που συμμετείχε από κοπελιές του Λυκείου Ελληνίδων, ντυμένες με παραδοσιακές στολές, ήταν το επιστέγασμα της Γιορτής.

Το κέφι πολύ, ο ενθουσιασμός μεγάλος και οι χοροί κράτησαν μέχρι το πρωί.

Η «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΣΤΕΓΗ ΤΡΩΙΑΝΝΑΤΩΝ» ευχαριστεί όλους όσους συμμετείχαν στην ετήσια γιορτή της και ολους όσους βοήθησαν να πραγματοποιηθεί!

Ο Πρόεδρος
Σωτήρης Κουρής