Γιώργος Tζωρτζάτος: Θα διώξω τους καημούς από τα λιμάνια της Kεφαλονιάς

Tης MAPIAΣ KOYΛOYMΠHΣ

Εκσυγχρονισμό όλων των λιμανιών της Κεφαλονιάς μέσα από  το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2015 υποσχέθηκε χθες ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Γιώργος Τζωρτζάτος, ενώ υπερασπίστηκε ξανά την εναλλακτική μονοδρόμηση με ελαφρά οχήματα, τασσόμενος  αναφανδόν κατά της πεζοδρόμησής της.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ ο κ. Τζωρτζάτος ξεκινώντας από το Φισκάρδο, που, όπως είπε, πρόκειται για ένα τοπόσημο για την Κεφαλονιά το οποίο αποτελεί πηγή ζωής, αλλά δεν είχε ενταχθεί μέχρι τώρα στις θαλάσσιες διαδρομές. γι’ αυτό θα γίνει στο Φισκάρδο μία προσπάθεια εκσυγχρονισμού, με την τοποθέτηση διανομέων ρεύματος και νερού στα σκάφη (πίλαρ) και θα πραγματοποιηθεί πλακόστρωση του υπόλοιπου κομματιού μέχρι την προβλήτα του φέρι μποτ με την κατασκευή πεζοδρομίου. Επιπλέον, θα αντικατασταθεί ο ηλεκτροφωτισμός στην παραλία του Φισκάρδου και ταυτόχρονα θα καλυφθούν οι σπηλαιώσεις. Ακόμη, ο πρόεδρος τόνισε ότι γίνονται προσπάθειες για νομιμοποίηση της προβλήτας του Φισκάρδου και αναμόρφωση της πλωτής εξέδρας, καθώς και κατασκευής ακόμα μίας.

Oσον αφορά τη Σάμη, και εκεί πρόκειται να τοποθετηθούν πίλαρ για τις θαλαμηγούς, ενώ συζητείται η τοποθέτηση μίας πλωτής εξέδρα, ώστε να αναβαθμιστεί το λιμάνι της. Το ίδιο σχέδιο υπάρχει αντίστοιχα και για το λιμάνι του Πόρου και ταυτόχρονα γίνεται μελέτη για την οικοπεδοποίση της προβλήτας, ώστε να κατασκευαστεί ένα κτίριο ως χώρος υποδοχής, το οποίο θα διαθέτει  τουαλέτες, κυλικείο, γραφεία για ενοικίαση αυτοκίνητων, μπάνια κ.ά.

Στη συνέχεια θα δοθεί βαρύτητα για τον εκσυγχρονισμό του λιμανιού του Ληξουρίου και επιπλέον θα μελετηθεί η αναβάθμιση της υπάρχουσας προβλήτας των κρουαζιεροπλοίων στο Αργοστόλι.

Oσον αφορά το μείζον θέμα της Γέφυρας Αργοστολίου, ο κ. Τζωρτζάτος, απαντώντας σε ερώτηση του “Η”, τάχθηκε κατά της πεζοδρόμησης με τους βιομηχανικούς κυβόλιθους και πρόσθεσε ότι η Γέφυρα θα γίνει μονοδρόμηση εναλλακτικής διαδρομής, με οχήματα χαμηλού κυβισμού. Επίσης ανέφερε ότι «οι γέφυρες είναι για να ενώνουν τον κόσμο, όχι να τον χωρίζουν, καθώς επίσης, ακόμα και οι πιο ιστορκές γέφυρες είναι ανοιχτές στα οχήματα».

Για το θέμα οφειλής 225.000 Ε του Λιμενικού Ταμείου στη Διαδημοτική, ο πρόεδρος υπογράμμισε ότι ο Δήμος είναι μία οικογένεια, οπότε δεν θα μπορούσαν παρά να έρθουν σε συμφωνία.

Για την απευθείας ανάθεση για τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια που προμηθεύτηκε το Λιμενικό Ταμείο, ο κ. Τζωρτζάτος είπε ότι είχαν κόστος 014.000 Ε, ενώ στην τοπική αγορά ζητούσαν 40.000 Ε και η απόφαση πάρθηκε ομόφωνα από το Διοικητικό Συμβούλιο, και πρόσθεσε: «O Τζωρτζάτος είναι διαχειριστής των χρημάτων του Κεφαλονίτικου λαού. Αν είναι κάποιες προσφορές από Κεφαλονίτες και είναι να δοθεί ένα 5% επιπλέον τότε θα δοθούν σε Κεφαλονίτες προμηθευτές. Αν είναι, όμως 300% πάνω δεν θα δοθούν»… Εμπορία μπορεί να κάνουν κάποιοι για να αισχροκερδήσουν σε βάρος του Δήμου και του Λιμενικού Ταμείου. Oχι δεν θα το δεχθώ»! Επιπλέον, είπε ότι σε αρκετές περιοχές δεν εχει ολοκληρωθεί ακόμα ο εορταστικός φωτισμός.

Για τη συνεργασία του με τον αντιπρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου κ. Χρήστο Λευκαδίτη, ο κ. Τζωρτζάτος δήλωσε ότι είναι η ίδια που υπάρχει και με τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, άλλωστε όλες οι αποφάσεις που παίρνονται είναι 100% ομόφωνες, εκτός από εκείνη του προϋπολογισμού, αφού ο αντιπρόεδρος μάλλον δεν τον είχε μελετήσει βαθύτερα, όπως έπρεπε.

Επιπλέον, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την παραμονή του φέρι «Ζακυνθος Ι» στο λιμάνι, ο κ. Τζωρτζάτος είπε πως δεν νομίζει ότι ενοχλεί κανέναν, εφόσον το πλοίο πληρώνει κανονικά στο Λιμενικό ταμείο.

Αναφορικά με την αναμόρφωση της Παραλιακής Αργοστολίου ο πρόεδρος υπογράμμισε ότι θα βγάλουν τους κάδους απορριμμάτων και θα φυτέψουν λουλούδια, όχι ψεύτικα, όπως άλλοι -πετώντας καρφί  για την προκάτοχό του-, αλλά αληθινά, «ώστε να γίνει η Κεφαλονιά η Oλλανδία της Ελλάδας»!

Στη συνέντευξη παραβρέθηκε και ο αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Βαγγέλης Κεκάτος, τον οποίο ο κ. Τζωρζάτος ευχαρίστησε για τη συνεργασία καθώς και την ηθική συμπαράσταση. O κ. Κεκάτος, παίρνοντας το λόγο, δήλωσε ότι η δουλειά που γίνεται στο Λιμενικό Ταμείο είναι εντυπωσιακή και για τον λόγο αυτό συνεχάρη τον πρόεδρο του και ανταπέδωσε τις ευχαριστίες για την μεταξύ τους συνεργασία.