Γκάφα: Ο Μακρόν αποκάλεσε «λαχταριστή» την γυναίκα του Αυστραλού πρωθυπουργού σε κοινή συνέντευξη στο Σίνδεϊ

Αίσθηση κι αμηχανία προκάλεσε ο Εμμανουέλ Μακρόν κατά την επίσκεψή του στην Αυστραλία αποκαλώντας «λαχταριστή » τη σύζυγο του πρωθυπουργό Μάλκολμ Τέρνμπουλ, Λούσι.

Στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου των δύο ηγετών, ο Γάλλος πρόεδρος ευχαρίστησε τον Αυστραλό πρωθυπουργό για την φιλοξενία του λέγοντας: «Θέλω να σας ευχαριστήσω για την υποδοχή σας, ευχαριστώ εσάς και τη λαχταριστή γυναίκα σας για τη θερμή σας υποδοχή».

Ο Μάλκολμ Τέρνμπουλ αντιπαρήλθε την αμηχανία του διατηρώντας την ψυχραιμία του.

Aλλά το φραστικό ολίσθημα του Μακρόν προκάλεσε ποικίλα σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εν μέσω σύγχυσης για τις προθέσεις του έναντι της 60χρονης Πρώτης Κυρίας της Αυστραλίας.

O Γάλλος πρόεδρος πλαισιωμένος από το πρωθυπουργικό ζεύγος της Αυστραλίας (Φωτογραφία:ΑΡ) O Γάλλος πρόεδρος πλαισιωμένος από το πρωθυπουργικό ζεύγος της Αυστραλίας (Φωτογραφία:ΑΡ)

«Είπε μόλις ο Μακρόν στον Τέρνμπουλ ότι θέλει να ευχαριστήσει τη “λαχταριστή σύζυγό” του»; έγραψε ένας χρήστης.

«Ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν μόλις αναφέρθηκε στη “λαχταριστή σύζυγο” του Μάλκολμ Τέρνμπουλ, φαντάζομαι σε ένα κάπως αλλόκοτο μεταφραστικό λάθος», σχολίασε μια άλλη.

«Δεν είμαι σίγουρος αν χάθηκε κάτι στη μετάφραση ή ήταν κάτι πολύ “Γαλλικό”», διερωτήθηκε ένας τρίτος χρήστης.

Κάποιοι είπαν ότι ίσως ο Γάλλος πρόεδρος θέλησε να κάνει κάποιο αστείο, αφού λίγο νωρίτερα ο Τέρνμπουλ είχε αναφερθεί στο επικείμενο γεύμα του Μακρόν με μέλη της γαλλικής κοινότητας του Σίδνεϊ.

Άλλοι, πάλι, υποστήριξαν ότι ίσως επέλεξε λάθος λέξη στα Αγγλικά, αφού η αντίστοιχη γαλλική λέξη για το delicious, η delicieux μεταφράζεται και ως «γοητευτική», «χαριτωμένη». Η εν λόγω Πρώτη Κυρία δεν είναι  λαχταριστή, οπότε για λάθος λέξη στα αγγλικά θα πρόκειται, αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ.

(iefimerida.gr)