Γνήσιε, πάρε μέτρα! Κάποιοι στη Δημοτική Αρχή πολιτεύονται με «νοσηρό τρόπο»

Αλ. Παρίσης

Αν «η “στρατευμένη προπαγάνδα” παραπέμπει πλέον σε κωμωδία» …τότε οι «αλήθειες» της Δημοτικής Αρχής, δυστυχώς παραπέμπουν σε προδιαγεγραμμένη …ΤΡΑΓΩΔΙΑ!

Καλά εκεί στο Μέγαρο, ο Δήμαρχος είναι ωσεί παρών και αναγνωρίζει με «καρφιά» μάλιστα, την εγκατάλειψη του δημοτικού σκάφους από τον αναπληρωτή του ο οποίος από εξαφανισμένος «άρχοντας» τελευταία το παίζει «ιπτάμενος σύμβουλος» εμφανιζόμενος στο Συμβούλιο για να γλιτώσει την αποπομπή και από κοντά κάποιοι θλιβεροί παρατρεχάμενοι να δίνουν καθημερινές εξετάσεις παντός είδους τραμπουκισμών. Και καλά λοιπόν όλοι αυτοί, οι υπόλοιποι τι ρόλο παίζουν;

Είναι μόνο για να σηκώνουν το χέρι τους στο Δημοτικό Συμβούλιοκαι με την ανοχή τους να διασύρεται ένας Δήμος και μια Κεφαλονιά στο Πανελλήνιο;

Ενας, ΕΝΑΣ ρε γαμώτο, δεν υπάρχει να βάλει στη θέση του τον …«γνωστό-άγνωστο» που όλο το 24ωρο δεν κάνει άλλη δουλειά παρά να γράφει και να εκθέτει το Δήμαρχο και όλο το Δημαρχιακό και Δημοτικό γίγνεσθαι;

Να γράφει ακατάπαυστα όλη μέρα στο Facebook (αλήθεια δουλειά δεν έχει;) με ρυθμό πολυβόλου, και με διάφορα εννοείται ψεύτικα προφίλ, «καταχεριάζοντας» κάθε διαφωνούντα ή ύποπτο …πως διαφωνεί και ταυτόχρονα …γράφει τις ανακοινώσεις του κάθε πονεμένου Μεγαρίτη και βεβαίως να γράφει τις επίσημες ανακοινώσεις – δελτία τύπου του Δήμου.

Πλέον ο κάθε καλοπροαίρετος Κεφαλονίτης με όσα συμβαίνουν είναι πεπεισμένος πως όλες αυτές οι ανακοινώσεις το τελευταίο διάστημα αναφορικά με τους ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΙΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ στο Δήμο που φέρουν την επίσημη σφραγίδα του Δήμου τελούν εν αγνοία του Δημάρχου, γιατί αλλοίμονο και γνωρίζει…

Και αυτό γιατί δεν είναι δυνατόν ο Γνήσιος που ξέραμε, ο Γνήσιος που δεν του ξέφευγε τίποτα και «δεν σήκωνε μύγα στο σπαθί του» να προσυπογράφει αυτές τα ανακοινώσεις που όπως και να τις χαρακτηρίσεις είσαι μέσα.

Δεν είναι δυνατόν ένας άνθρωπος σαν τον Γνήσιο που ήξεραν οι Κεφαλονίτες γι’ αυτό και τον ανέδειξαν Βουλευτή και δύο φορές Δήμαρχο (και ελέω Σωτηράκη όχι και Νομάρχη) να μην καταλαβαίνει ότι αυτές οι ανακοινώσεις εναντίον και κατά των ελέγχων επιδεινώνουν τη δυσμενή θέση του ίδιου (του Γνήσιου) και όσων συνεργατών του (Λυκούδη, Γαρμπή, Ανουσάκη, Μοσχονά κ.λπ.) έχουν εμπλακεί στην ανακριτική και ελεγκτική βάσανο…

Δεν είναι δυνατόν ο Γνήσιος πολιτικός που γνώρισαν οι Κεφαλονίτες και τίμησαν με την ψήφο τους στα ύπατα αξιώματα, να μην καταλαβαίνει ότι το να προγκάει ο Δήμος με επίσημα Δελτία Τύπου τους επιθεωρητές και το θεσμικό ελεγκτικό τους σώμα, είναι …εναντίον του ίδιου και των ελεγχομένων συνεργατών του…

Δεν είναι δυνατόν ο πανέξυπνος άνθρωπος που οι Κεφαλονίτες γνώρισαν στις δουλειές του και συναναστράφηκαν στην πολιτική να μην καταλαβαίνει ότι «σκάβει το λάκκο του» και μαζί των συνεργατών του, όταν ο Δήμος χαράζει τη υπερασπιστική του γραμμή σε πρωτοφανείς αρλούμπες και κραυγαλέα ψέματα που ούτε ένας «χασοδίκης» δεν θα χρησιμοποιούσε ως σοβαρά επιχειρήματα για να γλιτώσει τον πελάτη του από τη βέβαιη καταδίκη:

  1. Μεγίστη αρλούμπα το «είναι μυθεύματα ανθρώπων ανίκανων να αντιληφθούν το περιεχόμενο των διοικητικών εγγράφων» (!) τα περί …«αστυνομικής συνοδείας» όταν ο διενεργούμενος έλεγχος είναι προανακριτικός και η προσπάθεια εμπόδισης, του όπως συνέβη την προηγούμενη φορά, μπορεί να οδηγήσει σε συλλήψεις και αυτόφωρα.

2 α. Στρουθοκαμηλισμός «του κερατά» ότι δεν έγινε «οποιοδήποτε επεισόδιο μεταξύ στελεχών της Δημοτικής Αρχής και των Ελεγκτών» όταν το τι ακριβώς έγινε το γνωρίζει …το μισό Αργοστόλι και ο ίδιος προσωπικά (ο Δήμαρχος) παρενέβη για να γλιτώσει από τα χειρότερα το «τζάμπα μάγκα» συνεργάτη του.

2 β. Νομική εξυπνάδα ολκής ότι «θα κριθεί αρμοδίως στην πορεία …η διαφωνία για το σύννομο των ελέγχων δεδομένης της παραβίασης των βασικών νομικών προϋποθέσεων αυτών» όταν το πλαίσιο που διενεργούνται οι έλεγχοι είναι με νόμο κατοχυρωμένο.

Και εδώ κολλάει το ερώτημα που θέτουν όλοι πολίτες:

Τι φοβάται η Δημοτική Αρχή και δεν θέλει τον έλεγχο;

«Καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται», λέει ο σοφός λαός και άδικο δεν έχει.

Οι μόνοι που φαίνεται να διαφωνούν με αυτή την πάνσοφη λαϊκή αλήθεια είναι ο συγγραφέας των ανακοινώσεων του Δήμου, ο Δήμαρχος που τις προσυπογράφει και ο στενοί του συνεργάτες του που μαζί χαράζουν την γραμμή του Δήμου!

  1. Ελέγχεται ως απόλυτο ψέμα ο ισχυρισμός ότι «ουδέποτε λιποθύμησε κάποια υπάλληλος» όταν …υπήρχαν περισσότεροι του ενός παρόντες σε κάθε φάση του πενθήμερου ελέγχου.

4α. Κραυγαλέο ψεύδος το «ουδέν πειθαρχικό εκκρεμεί σε βάρος του Δημάρχου Α. Παρίση ή του Αντιδημάρχου Σ. Ματιάτου» όταν το περιβόητο πόρισμα του Νοεμβρίου 2017 ευθέως καταλήγει στην «ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ» με εντολή στο Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδας – Ιονίου «στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, σύμφωνα με την παρ.1 του άρθρου 28 Α του ν. 4325/15 να ασκήσει τις πειθαρχικές του αρμοδιότητες κατά τα άρθρα 142 του ν.3463/2006 (Δ.Κ.Κ.) και 233 παρ.4 του Ν.3852/2010 κατά των: Αλέξανδρου Παρίση Δημάρχου Κεφαλονιάς και Σπυρίδωνα Ματιάτου, με την ιδιότητα του αναπληρωτή Δημάρχου από 9-4-2014 έως 16-9-2014» για συγκεκριμένες πράξεις και παραλείψεις.

4β. Επίσης κραυγαλέο ψεύδος ότι όσα αμφισβητούνται στο πόρισμα «έχουν την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελ/σου Δυτ. Ελλάδος και Ιονίου» αφού οι αποφάσεις απευθείας ανάθεσης του Δημάρχου ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ (!) από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελ/σου Δυτ. Ελλάδος και Ιονίου, ενώ από το σύνολο των (περίπου) 500 παρανόμων αποφάσεων που πάρθηκαν από τον Δήμαρχο και τους αναπληρωτές του (χωρίς να υπολογίζονται οι αποφάσεις από το 2011 και το 2012 για τις οποίες γίνεται μόνο ποινική παραπομπή λόγω παραγραφής των πειθαρχικών ευθυνών) δαπάνης γύρω στο 1.200.000 ευρώ ελάχιστες στάλθηκαν για έλεγχο στο Ελεγκτικό Συνέδριο και η εκ παραδρομής έγκριση τους δεν σημαίνει τίποτε για τα περαιτέρω όπως για παράδειγμα με κάποιες αποφάσεις την περίοδο των σεισμών που ξεκάθαρα λήφθηκαν παράνομα από τον Δήμαρχο και όχι την Οικονομική Επιτροπή.

4γ. Πρωτοφανής νομική (;) ανοησία ότι «το πόρισμα δεν έχει καμία νομική αξία». Και μόνο από αυτόν τον ισχυρισμό φαίνεται είτε η κραυγαλέα νομική άγνοια, είτε οι δικολαβίστικες γνώσεις περί του καθεστώτος λειτουργίας του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) οι οποίες (γνώσεις επί της νομικής αξίας του πορίσματος) αν χρησιμοποιηθούν κατά την προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία οι κατηγορούμενοι θα έχουν μεγάλα μπλεξίματα.

4δ. ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΛΑΘΟΣ τακτικής, αν δεν υπάρξουν περαιτέρω συνέπειες, να υποστηρίζει η Δημοτική Αρχή με το τελευταίο Δελτίο Τύπου ότι «η θέση του συγκεκριμένου «πολυδιαφημισμένου» πορίσματος, είναι ο «κάδος των αχρήστων». Αν όχι τίποτε άλλο ο ισχυρισμός δείχνει το λιγότερο ασέβεια στους νόμους και την προανακριτική διαδικασία, μέρος της οποίας είναι ο έλεγχος και το πόρισμα του ΣΕΕΔΔ το οποίο μάλιστα έχει διαβιβαστεί όπως ο νόμος ορίζει στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών και κατόπιν παραγγελιών της στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κεφαλληνίας.

  1. Είναι μισή αλήθεια (άρα μεγαλύτερο και από ψέμα…) ότι «Έλεγχοι γίνονται σε Δήμους και Περιφέρειες σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο στην Κεφαλονιά» όταν είναι τοις πάσι γνωστό ότι έλεγχοι γίνονται βεβαίως και σε άλλους Δήμους αλλά ποτέ των ποτών τόσοι πολλοί και από τόσους πολλούς επιθεωρητές έλεγχοι δεν έχουν γίνει. Ιδιαίτερα μέσα σε 15 ημέρες να γίνουν …δύο έλεγχοι (!), μιας εβδομάδας ο καθένας (!), από …οκτώ επιθεωρητές (!).
  2. Αν όπως ισχυρίζεται η Δημοτική Αρχή στον τίτλο του Δελτίου Τύπου της πιστεύει πράγματι ότι «Η «στρατευμένη προπαγάνδα» παραπέμπει πλέον σε κωμωδία» τότε «οι αλήθειες» της Δημοτικής Αρχής δυστυχώς παραπέμπουν σε προδιαγεγραμμένη …ΤΡΑΓΩΔΙΑ!

Τέλος δείχνει τουλάχιστον παιδική αφέλεια ο επίσημος ισχυρισμός της Δημοτικής Αρχής όπως διατυπώνεται στην τελευταία παράγραφο που σπεύδει να προκαταλάβει το αντικείμενο του 5θήμερου ελέγχου πως είναι τα έργα του Δημοτικού Γηροκομείου Αργοστολίου και της κεντρικής πλατείας Αργοστολίου, διαβεβαιώνοντας μάλιστα ότι έχουν ολοκληρωθεί, ενώ οι πάντες γνωρίζουν ότι το μεν πρώτο έχει γίνει ΤΟ «ΓΕΦΥΡΙ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ» στην Κεφαλονιά και οι εξαγγελίες για την λειτουργία του αποτελούν το τραγικό ανέκδοτο της Δημοτικής Αρχής, ενώ το έργο της πλατείας όλοι γνωρίζουν το τι μπαλαμούτι έγινε, ότι οι καταγγελίες (ακόμα και επώνυμες) πετάχτηκαν «στο κάλαθο των αχρήστων» από την Υπηρεσία Πολεοδομίας του Δήμου που προΐσταται ο αντιδήμαρχος Διον. Λυκούδης, ότι ένα χρόνο μετά έχουν αρχίσει να εμφανίζονται οι κακοτεχνίες και κυρίως ότι το έργο ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΛΗΦΘΕΙ ούτε προσωρινά!

Υ.Γ. Μια συμβουλή προς τον πάλαι ποτέ Γνήσιο: Αλλαξε τάχιστα συντάκτη των δημοτικών ανακοινώσεων! Αρκετά σε έχει πάρει στο λαιμό του εσένα και την πλειοψηφία των συνεργατών σου και ιδιαίτερα με τα τελευταία δελτία τύπου γύρω από τους ελέγχους!

Και τέλος «με νοσηρό τρόπο και εμμονικά» δεν αντιπολιτεύεται κανένας την Δημοτική Αρχή Κεφαλονιάς. Ισχύει το ακριβώς αντίθετο… Κάποιοι, ελάχιστοι ευτυχώς, από την Δημοτική Αρχή πολιτεύονται «με νοσηρό τρόπο και εμμονικά» και παίρνουν (τα χειρότερα φοβόμαστε ότι δεν έχουν έλθει…) τους πολλούς, τη σιωπηρή πλειοψηφία της Δημοτικής Παράταξης, στο λαιμό τους!

Αγαπητέ Δήμαρχε, αγαπητοί σύμβουλοι της δημοτικής παράταξης που είστε οι πολλοί, το καράβι του Δήμου προ πολλού σας έχουμε πει ότι «μπάζει νερά», γι’ αυτό και αλλάξτε ρότα, όπως ο ίδιος ο Δήμαρχος ομολόγησε ότι ήδη συμβαίνει το περασμένο Σάββατο στη Σκάλα με το δραματικό «Το καράβι εγώ το σέρνω, δεν υπάρχει αντιδήμαρχος»!

Tο Δημοτικό Μέγαρο
Ο δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης

Η «διάψευση» του Δήμου …για γέλια και για κλάματα!


Η «διάψευση» του Δήμου Κεφαλονιάς, με την οποία μπορεί να γελάσει …κάθε πικραμένος, αναφέρει τα ακόλουθα:

ΘΕΜΑ: Διαψεύδουμε τα περί …«αστυνομικής συνοδείας» στους ελέγχους στο Δήμο-Η «στρατευμένη προπαγάνδα» παραπέμπει πλέον σε κωμωδία!

Μολονότι είχαμε σκοπό να μην ασχοληθούμε με τα συστηματικά εν ψυχρώ ψεύδη που δημοσιεύονται κατά του Δήμου Κεφαλλονιάς καθώς αντιλαμβανόμαστε ότι η απελπισία της αντιπολίτευσης στο Δήμο Κεφαλλονιάς και των δημοσιογραφικών εκφραστών της έχει φτάσει στο απροχώρητο, εντούτοις επειδή πλέον η «στρατευμένη προπαγάνδα» ξεπερνά κάθε όριο σημειώνουμε τα κάτωθι για όσους επιθυμούν πραγματική ενημέρωση:

  1. Τα περί …«αστυνομικής συνοδείας» κατά την έλευση των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης είναι μυθεύματα ανθρώπων ανίκανων να αντιληφθούν το περιεχόμενο των διοικητικών εγγράφων. Ας ρωτήσουν κάποιον που ξέρει να διαβάζει σωστά το περιεχόμενο των δημοσίων εγγράφων ώστε να μην γελοιοποιούνται τουλάχιστον στους γνωρίζοντες.
  2. Ουδέποτε έλαβε χώρα οποιοδήποτε επεισόδιο μεταξύ στελεχών της Δημοτικής Αρχής και των Ελεγκτών και απλά υπήρξε διαφωνία για το σύννομο των ελέγχων δεδομένης της παραβίασης των βασικών νομικών προυποθέσεων αυτών, κάτι που θα κριθεί αρμοδίως στην πορεία.
  3. Ουδέποτε λιποθύμησε κάποια υπάλληλος και πραγματικά μας διασκεδάζει η ζωηρή φαντασία των δημοσιογραφικών οργάνων της αντιπολίτευσης.
  4. Ουδέν πειθαρχικό εκκρεμεί σε βάρος του Δημάρχου Α. Παρίση ή του Αντιδημάρχου Σ. Ματιάτου. Το εκτός νομικών πλαισίων πόρισμα έχει αμφισβητήσει τυπικές διαδικασίες και τίποτε άλλο πέραν αυτού, που όμως έχουν την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελ/σου Δυτ. Ελλάδος και Ιονίου οπότε πρόδηλα το πόρισμα δεν έχει καμία νομική αξία. Σε κάθε περίπτωση λοιπόν η θέση του συγκεκριμένου «πολυδιαφημισμένου» πορίσματος, στο οποίο έχει «επενδύσει» η αντιπολίτευση του Δήμου Κεφαλλονιάς και τα «παραδημοσιογραφικά» όργανά της, είναι ο «κάδος των αχρήστων».
  5. Ελεγχοι γίνονται σε Δήμους και Περιφέρειες σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο στην Κεφαλονιά. Οασον αφορά όμως ειδικότερα τους ελέγχους στο Δήμο Κεφαλλονιάς έχουν τεθεί επισήμως και αρμοδίως από το Δήμο Κεφαλλονιάς όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με την παραβίαση βασικών κανόνων που τους καθιστούν καταχρηστικούς και αυθαίρετους, οπότε στην πορεία θα κριθούν τα πάντα και οι πάντες κατά νόμο και δεν αποκλείεται να υπάρξουν εκπλήξεις για όσους έχουν οργανώσει αυτή την επικοινωνιακή επίθεση στο Δήμο Κεφαλλονιάς.

Τέλος ενημερώνουμε τους δημότες ότι οι επικείμενοι έλεγχοι αφορούν στα μεγάλα έργα του Δημοτικού Γηροκομείου Αργοστολίου και της κεντρικής πλατείας Αργοστολίου καθώς προφανώς η ολοκλήρωση των κορυφαίων αυτών έργων έχει ενοχλήσει σφόδρα τις δυνάμεις που αντιπολιτεύονται με νοσηρό τρόπο και εμμονικά τη Δημοτική Αρχή Κεφαλονιάς.

To σημείο που το έγγραφο της Γενικής Γραμματείας για την καταπολέμηση της Διαφθοράς αναφέρεται στην αστυνομική συνοδεία των Επιθεωρητών στο Δήμο Κεφαλονιάς