Γνήσιος: Το Δημοτικό Συμβούλιο υιοθέτησε τις προτάσεις μας

Αλ. Παρίσης

Από την Ισχυρή Κεφαλονιά εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (26/3) του Δήμου Αργοστολίου, η οποία έλαβε χώρα μετά από σχετική αίτηση της παράταξης μας, αφού προηγήθηκε εποικοδομητική συζήτηση έγιναν δεκτές και οι εννέα προτάσεις μας που αφορούσαν μέτρα για την ενίσχυση της προσπάθειας του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νησιού μας για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνοϊού, την φροντίδα των συμπολιτών μας που το έχουν ανάγκη, αλλά και των αδέσποτων ζώων, την προστασία των εργαζομένων στο Δήμο και την ελάφρυνση των πληγέντων επαγγελματιών, καθώς και τον καλύτερο συντονισμό των Ο.Τ.Α. του νησιού μας για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Το Δημοτικό Συμβούλιο υιοθέτησε και δύο άλλες προτάσεις που αφορούν την επιστροφή της Μ.Ε.Θ. και την απαίτηση από την Κυβέρνηση να στελεχώσει άμεσα το Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλληνίας με ιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό και ιατροφαρμακευτικό υλικό. Η παράταξη μας θα ελέγχει την υλοποίηση των μέτρων που ψηφίστηκαν, η οποία πλέον εναπόκειται στην Δημοτική Αρχή και βεβαίως θα βοηθά, όπου δύναται, στην εφαρμογή τους. Εκφράζουμε την ικανοποίηση μας που η πρωτοβουλία μας βρήκε θετική ανταπόκριση από τους συναδέλφους μας αλλά και από το σύνολο της κοινωνίας. Όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι αντιλαμβανόμενοι την ορθότητα και την ανάγκη υλοποίησης των προτάσεων μας τις ενστερνίστηκαν στο σύνολο τους παραμερίζοντας τις όποιες διαφορές. Ειδική μνεία θα πρέπει να γίνει στην αποδοχή των προτάσεων μας για απαλλαγή από την καταβολή δημοτικών τελών, φόρων, τελών κοινοχρήστων χώρων, τελών διαμονής παρεπιδημούντων όλων των επαγγελματιών του Δήμου μας, για όλο το έτος 2020, για μείωση των μισθωμάτων που καταβάλλονται στον Δήμο για το ίδιο χρονικό διάστημα και για άμεση εξόφληση όλων των οφειλών του Δήμου προς τους επαγγελματίες και προμηθευτές του.

Κλείνοντας σας προτρέπουμε για άλλη μια φορά ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ, έξω δε βγαίνουμε μόνο όταν υπάρχει μεγάλη ανάγκη ή για καλό σκοπό, όπως για να προσφέρουμε αίμα, που τόσο πολύ ανάγκη έχει το Νοσοκομείο μας.

(Από το Γραφείο επικοινωνίας)