ΓΝΗΣΙΟΣ: Στόχος η αναβάθμιση των Λαϊκών Κατοικιών Αργοστολίου

Αλ. Παρίσης

Από την Παράταξη «Ισχυρή Κεφαλονιά» (Αλ. Παρίσης) εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Όταν σε εκλέγουν οι πολίτες στο Δήμο τους, περιμένουν από σένα όχι μόνο τα μεγάλα έργα πνοής που τους έχεις υποσχεθεί, αλλά να δείξεις το άμεσο έμπρακτο ενδιαφέρον σου και τη φροντιδα σου για τα προβλήματα της καθημερινότητας, που τους απασχολούν.

Η Δημοτική Παράταξη “Ισχυρή Κεφαλονιά” αποφάσισε και συμπεριέλαβε στο πρόγραμμα της, τη αναβάθμιση των Λαϊκών Κατοικιών στο Αργοστόλι. Μια γειτονιά υποβαθμισμένη, μια γειτονιά με πολλά προβλήματα.

Οι κάτοικοι της επιζητούν την επίλυση τους, την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής τους και τον περιορισμό της παραβατικότητας.

Ετσι τρεις υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του Αλέξανδρου Παρίση, συνεργάστηκαν και με ευαισθησία προσέγγισαν το θέμα και κατέθεσαν ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα με δράσεις για αυτή τη “δύσκολη” γειτονιά του Αργοστολίου.

Η Μίνα Γαβριελάτου, ο Γιάννης Λυκούδης και ο Άγγελος Κωνσταντάκης σχεδίασαν το αρχικό πλαίσιο δράσεων για την ανακούφιση των κατοίκων των Λαϊκών Κατοικιών με παρεμβάσεις, μεταξύ άλλων, όπως:

  • Άμεση μεταφορά στην γειτονιά ορισμένων δημοτικών υπηρεσιών.
  • Δημιουργία θεματικού παιδότοπου κι όχι απλά μιας συνηθισμένης παιδικής χαράς.
  • Επέκταση και αναβάθμιση του φωτισμού.
  • Ανάπλαση των οδών

Έτσι

  • Η γειτονιά αλλάζει όψη και αυξάνεται η επισκεψιμότητα της.
  • Εξυπηρετούνται καλύτερα οι πολίτες το Αργοστολίου, λόγω εύκολης πρόσβασης στις δημοτικές υπηρεσίες, και αποσυμφορίζεται μερικώς το κέντρο της πόλης.

Η δημιουργική αντιμετώπιση της περιοχής με την ανάπτυξη της, αναμένεται να λειτουργήσει θετικά και στην κατεύθυνση της καταπολέμηση της παραβατικότητας αλλά και της διευκόλυνσης οικονομικών δραστηριοτήτων.