«Γνωρίζω καλά τα προβλήματά σας», λέει η γαλάζια βουλευτής-επόπτης του Nομού μας Nίκη Kεραμέως

Αναφορά στα προβλήματα της Κεφαλονιάς έκανε η βουλευτής Επικρατείας, υπεύθυνη Τομέα Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και υπεύθυνη Κοινοβουλευτικής Κάλυψης του Νομού μας για τη Νέα Δημοκρατία κ. Νίκη Κεραμέως μετά από ερώτηση του “Η”, σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες στα τοπικά ΜΜΕ, στο Ξενοδοχείο «Αίνος».

Ενδεικτικά, τα προβλήματα τα οποία έχει καταγράψει και στα οποία αναφέρθηκε η κ. Κεραμέως, ήταν τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στο νησί μας από τους σεισμούς, τα  προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Αργοστολίου λόγω έλλειψης προσωπικού και χρηματοδότησης και τα οποία διαπίστωσε και η ίδια μετά την χθεσινή της ξενάγηση από τον Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Παναγιώτη Ζαφειρόπουλο. Επιπλέον, θλίψη προκάλεσε στην βουλευτή, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, το γεγονός ότι η αξιοζήλευτη Μονάδα Εντατικής θεραπείας που διαθέτει το νησί μας δεν χρησιμοποιείται, επειδή δεν έχει προσωπικό. Επίσης, μίλησε για τα προβλήματα της διασύνδεσης της Ιθάκης-Σάμης-Πάτρας, καθώς και τους χαρακτηρισμούς των δασικών εκτάσεων.

Στο πάνελ μαζί με την κ. Κεραμέως ήταν οι δύο υποψήφιοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό μας κ.κ. Μπάκης Λυκούδης και Σάββας Σαββαόγλου, καθώς και ο πρόεδρος της ΝOΔΕ κ. Βαγγέλης Λουκέρης. Επιπλέον,   στη συνέντευξη παραβρέθηκε και ο γραμματέας Oργανωτικού της Ν.Δ. κ. Νίκος Θωμόπουλος.

Στην τοποθέτηση της η κ. Κεραμέως τόνισε ότι «Το διακύβευμα των επερχόμενων εκλογών είναι πώς η Χώρα θα αποκτήσει μία υπεύθυνη, σταθερή, αναπτυξιακή ευρωπαϊκή διαχείριση και ποιο κόμμα μπορεί να εγγυηθεί την υπεύθυνη, σταθερή, αναπτυξιακή ευρωπαϊκή διαχείριση». Ενώ συνέχισε λέγοντας «Τον Ιανουάριο, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας προσωπικά έταξε λαγούς με πετραχήλια, ενώ η ΝΔ είχε μετριασμένο λόγο και είπε την αλήθεια, ότι ο δρόμος δεν είναι ρόδινος. Δυστυχώς επαληθεύτηκαν οι προβλέψεις». Η βουλευτής κατέληξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε όσα είχε υποσχεθεί, όπως π.χ. η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ.

Η κ. Κεραμέως υπογράμμισε ότι «Η Νέα Δημοκρατία μπορεί να αποτελέσει τον κορμό για να αλλάξει η Χώρα σελίδα». Επίσης, αναφέρθηκε στους λόγους για τους οποίους υποστηρίζει πως δεν πρέπει να  ψηφίσει κανείς ΣΥΡΙΖΑ. Ενδεικτικά, αναφέροντας είπε ότι ο κ. Τσίπρας έχει διαχειριστική ανεπάρκεια, δεν μπορεί να κάνει μεταρρυθμίσεις, καθώς και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να εγγυηθεί τη σταθερότητα.

Ακόμη η κ. Κεραμέως δήλωσε ότι “Είναι εθνική ευθύνη των πολιτικών να δούνε πέρα από το κομματικό συμφέρον, το συμφέρον της Χώρας. Αυτό μπορεί να το κάνει  η Νέα Δημοκρατία, αλλά όχι το ΣΥΡΙΖΑ”.

Επιπλέον, η βουλευτής πρόσθεσε ότι “Τον Ιανουάριο ο Τσίπρας ή είπε ψέματα ή είχε άγνοια. Και οι δύο αυτοί λόγοι είναι αρκετοί για να μην ψηφίσει κανείς τον κ Τσίπρα. Διεξοδικά αναφέρθηκε και στους λόγους που οι πολίτες πρέπει να ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία, παρά τα λάθη και τις αστοχίες της, όπως η ίδια παραδέχθηκε. Oι λόγοι αυτοί είναι η +0,8% ανάπτυξη, μείωση φόρων, απορρόφηση ΕΣΠΑ, μείωση ανεργίας, κατά τη διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Oσον αφορά το έργο της βουλευτού μας κ. Αφροδίτης Θεοπεφτάτου, η κ. Κεραμέως απαντώντας σε ερώτηση του “Η” είπε ότι δεν γνωρίζει προσωπικά την κ. Θεοπεφτάτου, ενώ η ίδια δεν έχει δει κάποιο έργο της στην Κεφαλονιά, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να έχει κάνει κάτι και η ίδια να μην το γνωρίζει.

Στο πάνελ της χθεσινής συνάντησης: Μπ. Λυκούδης, Σ. Σαββαόγλου, Ν. Καραμέως, Β. Λουκέρης. Στον κύκλο: Η βουλευτής Νίκη Κεραμέως
Στο πάνελ της χθεσινής συνάντησης: Μπ. Λυκούδης, Σ. Σαββαόγλου, Ν. Καραμέως, Β. Λουκέρης. Στον κύκλο: Η βουλευτής Νίκη Κεραμέως
Η βουλευτής Νίκη Καραμέως χθες στον «Αίνο» με τη ρεπόρτερ του «Η» Μαρία Κουλουμπή
Η βουλευτής Νίκη Καραμέως χθες στον «Αίνο» με τη ρεπόρτερ του «Η» Μαρία Κουλουμπή