Γ. Ζαπάντης: Ενας ακόμη Τζόρτζ Φλόιντ

Σάλο έχει προκαλέσει τόσο στην Νέα Υόρκη όσο και στην Κεφαλονιά, άλλο ένα κρούσμα αστυνομικής βίας, με το τελευταίο της θύμα να είναι ένας κεφαλονίτικης καταγωγής άνδρας στις ΗΠΑ. 

Ο Γιώργος Ζαπάντης δέχθηκε απανωτά χτυπήματα με όπλο ηλεκτρικής εκκένωσης, από αστυνομικούς οι οποίοι τον συνέλαβαν, επειδή έπαιζε μέσα στο σπίτι του, με ένα σπαθί σαμουράι. Το σοκ στην ελληνική ομογένεια αλλά και στο νησί καταγωγής του πατέρα του και της μητέρας του, την Κεφαλονιά, είναι τεράστιο, καθώς όλοι βλέπουν στο πρόσωπο του Γιώργου Ζαπάντη έναν ακόμη… George Floyd.

Ο Γιώργος Ζαπάντης, ο οποίος φέρεται να έπασχε από διπολική διαταραχή, ήταν στο υπόγειο του σπιτιού του όταν κάποιος κάλεσε την αστυνομία ενημερώνοντας πως ο 29χρονος ήταν ντυμένος μονομάχος και κρατούσε ένα σπαθί σαμουράι. Η αστυνομία έφτασε στο σπίτι του Γιώργου λίγο πριν τις 09.30 το βράδυ της περασμένης Κυριακής. Τον χτύπησε επανηλειμένα με όπλο τέιζερ, ο 29χρονος έπεσε αναίσθητος και λίγο αργότερα υπέκυψε, σύμφωνα με πληροφορίες, από ανακοπή καρδιάς.

Απαρηγόρητη η μητέρα του 29χρονου, Αθανασία Ζαπάντη δεν μπορεί να πιστέψει την εξέλιξη που πήρε το παιχνίδι του γιού της, μέσα στο σπίτι τους. Ευχαριστεί ωστόσο αυτούς που σήκωσαν το κινητό τους και κατέγραψαν τις εικόνες, γιατι τώρα τουλάχιστον -σύμφωνα με την ίδια- μπορεί να υπάρξει δικαιοσύνη.