Δήλωση του τ. προέδρου ΝΟΔΕ Αντώνη Κατσιγιάννη

Α. Κατσιγιάννης

Ο τ. πρόεδρος ΝΟΔΕ Αντώνης Κατσιγιάννης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Αμφιταλαντεύτηκα από χθες το βράδυ για το εάν θα έπρεπε να τοποθετηθώ στην ανακοίνωση της κυρίας Γρουζή σχετικά με τις εκλογές της ΝΟ∆Ε, το περιεχόμενο όμως αλλά και το ύφος της ανακοίνωσης της, το οποίο της το επιστρέφω, δεν μου επιτρέπουν να μην τοποθετηθώ, αποκλειστικά και μόνο για τον κόπο και την προσπάθεια υλική, ηθική και προσωπική των συνεργατών μου, αλλά και όσων μας στήριξαν.

Είναι αναμφισβήτητο ότι την τελευταία διετία, η νομαρχιακή οργάνωση παρουσίασε έντονη κομματική δράση με επισκέψεις των Λευτέρη Αυγενάκη, Γιάννη Κεφαλογιάννη, Νίκης Κεραμέως, Μάνο Κόνσολα, Βασίλη Οικονόμου καθώς και του Γραμματέα Οργανωτικού κου Κονταδάκη και των επιτελών του, και με αντίστοιχες νομαρχιακές συνελεύσεις. Υπήρξε πλήθος παρεμβάσεων και ιδιαίτερα δε, το τελευταίο διάστημα, επισκέψεις στις δομές υγείας του νησιού μας με τον τομεάρχη Υγείας Βασίλη Οικονόμου, καθώς και έντονη αντιπολιτευτική παρουσία στον τομέα αυτό. Επιστέγασμα των ανωτέρω κινήσεων είναι το αναπτυξιακό συνέδριο της Νέας ∆ημοκρατίας για το νομό μας σε λίγες μέρες.

Συνεπώς πολιτικά ανύπαρκτη δεν είναι η νομαρχιακή οργάνωση, αλλά η κυρία Γρουζή η οποία απείχε από το μεγαλύτερο μέρος των δραστηριοτήτων αυτών, όπως απείχε χαρακτηριστικά και από τις συνεδριάσεις της τοπικής οργάνωσης Ελειού στην οποία μετείχε.

Κλείνοντας, ενωτική υποψηφιότητα είναι εκείνη την οποία επιλέγει το εκλογικό σώμα, στο οποίο η κυρία Γρουζή αρνήθηκε να θέσει τον εαυτό της προς κρίση, και πάντως ως ενωτική υποψηφιότητα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί το προϊόν κάποιου κονκλαβίου ή ακόμα περισσότερο να …αυτοπροσδιοριστεί ως τέτοια.

Από ηθική υποχρέωση

προς τους συνεργάτες μου

Αντώνης Κατσιγιάννης

Πρώην πρόεδρος ΝΟ∆Ε

Κεφαλονίας και Ιθάκης