Δήμαρχος Αργοστολίου: Αγόρασε μάσκες κατά 350% ακριβότερες, ζητάει και τα ρέστα, εκτίθεται διπλά!

Του Μάκη Νοδάρου

Να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα για την προκλητική αγορά των 37.500 μασκών μιας χρήσης, ακριβότερες κατά 350% από το σούπερ μάρκετ του ιού του δημοτικού του συμβούλου με την διαδικασία της απευθείας ανάθεσης, επιχειρεί ο δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος αλλά δυστυχώς γι αυτόν εκτίθεται περισσότερο.

Παραβλέποντας το ηθικό του ζητήματος της εμπλοκής του μέλους της παράταξής του στην υπόθεση  και με καθυστέρηση δέκα ημερών ο κ. Μιχαλάτος σε επιστολή του που έδωσε σήμερα (χθες) στην δημοσιότητα, απαντά στο σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Documento, ισχυριζόμενος μεταξύ άλλων ότι ο Δήμος Αργοστολίου:

«Απευθύνθηκε στην κατασκευάστρια εταιρεία (Σ.Σ.: πρόκεται για την εταιρεία ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ» ) απευθείας και ζήτησε προσφορά για την συγκεκριμένη μάσκα που είχε επιλεγεί. Δεν απευθυνθήκαμε σε κανέναν έμπορο, σε κανέναν ενδιάμεσο αλλά απευθείας στον κατασκευαστή. Η τιμή που μας προσέφερε το Σεπτέμβριο 2020, ήταν 0,40 (σαράντα λεπτά) ανά μάσκα χωρίς  ΦΠΑ.».

Δυστυχώς για τον κ. Μιχαλάτο η απάντηση που λάβαμε από την συγκεκριμένη εταιρεία, όταν εκθέσαμε τους σημερινούς ισχυρισμούς του, ήταν ότι στο λογιστήριό της δεν έχει καταγραφεί ποτέ και πουθενά …καμία αίτηση για προσφορά ή διαδικασία αγοραπωλησίας μασκών με τον Δήμο Αργοστολίου.

Εξ άλλου -όπως αναφέρθηκε- η διαδικασία των ΟΤΑ που ζητούν προσφορές για τις μάσκες λόγω της πανδημίας του covid 19, γίνεται πάντα εγγράφως.

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Περιστερίου -όπως είχε γράψει η εφημερίδα Documento- είχε προμηθευτεί μάσκες από τα ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ σε τιμή 0,15 λεπτά την μία …όπως φαίνεται και στο σχετικό έγγραφο στην Διαύγεια (φωτό).

Μετά από αυτό ο κ. Μιχαλάτος ας κάνει την αυτοκριτική του ως δήμαρχος και ας αναλογιστεί τις ηθικές του ευθύνες απέναντι στους πολίτες που τον ψήφισαν.-

(http://apokalypseis.com)