Δήμος Κεφαλονιάς: H τακτική των απευθείας αναθέσεων είναι απόλυτα νόμιμη

Από το Δήμο Κεφαλονιάς εκδόθηκε χθες η ακόλουθη ανκοίνωση:
ΘΕΜΑ: Το νέο «πραλήρημα παραπληροφόρησης» και η αλήθεια για τις αναθεσεις του Δήμου
Σε απάντηση ενός νέου «παραληρήματος» παραπληροφόρησης από το γνωστό μη δημοσιογραφικό site που έχει «εργολαβικά» αναλάβει την συκοφάντηση του Δήμου, θα θέλαμε να υπογραμμίσουμε τα ακόλουθα:
Oυδέποτε η Δημοτική Αρχή ισχυρίστηκε ότι θα πραγματοποιεί μόνο διαγωνισμούς. Αυτό για το οποίο δεσμεύθηκε και το κάνει πράξη είναι να αυξήσει από την φετινή χρονιά τον αριθμό των διαγωνισμών και όπου αυτό απαιτείται.
Η τακτική των απευθείας αναθέσεων είναι καθόλα ΝOΜΙΜΗ και χρησιμοποιείται από το σύνολο των Δήμων της χώρας. Όλες οι απευθείας αναθέσεις του Δήμου ελέγχονται και εγκρίνονται από τις καθύλην αρμόδιες ελεγκτικές αρχές και αναρτώνται και στο επίσημο site του Δήμου Κεφαλλονιάς ώστε να ενημερώνονται όλοι οι δημότες.
O ισχυρισμός ότι ο Δήμος δίνει απευθείας αναθέσεις εκτός Κεφαλλονιάς ως επί το πλείστον αποτελεί το «άκρον άωτο» της παραπληροφόρησης και της λασπολογίας! Και αυτό αποδεικνύεται περίτρανα από αυτά που γράφουν οι ίδιοι οι «κονδυλοφόροι της διαστρέβλωσης της πραγματικότητας». Διότι από τις 25 απευθείας αναθέσεις που αναφέρουν στο σημερινό τους «κατασκεύασμα», οι 22 έχουν δοθεί σε Κεφαλονίτες επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην τοπική αγορά και μόνο 3 έχουν δοθεί εκτός νησιού και αυτό διότι δεν θα μπορούσαν να δοθούν στην τοπική αγορά όπως για παράδειγμα η ανάθεση για ορκωτούς λογιστές που δεν υφίστανται στο νησί μας.
Ά Τέλος, συνιστούμε στους μόνιμους πολέμιους της Δημοτικής Αρχής να είναι προσεκτικότεροι στην «επιχείρηση συκοφάντησης» που καθημερινά εξαπολύουν. Πολύ απλά διότι οι Κεφαλονίτες δεν τρώνε κουτόχορτο και επομένως θα γελοιοποιούνται με κάθε απάντησή μας.
ΑΠO ΤO ΓΡΑΦΕΙO ΕΠΙΚOΙΝΩΝΙΑΣ