Δήμος: Παρέμβαση του Σ.Κ. Γυναικών

Στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας και ιδιαίτερα της νέας γενιάς ολοκληρώθηκε με επιτυχία η συμμετοχή των στελεχών του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Δήμου Κεφαλλονιάς στην Εκπαιδευτική Θεματική Εβδομάδα «Σώμα και Ταυτότητα». Συγκεκριμένα, υλοποιήθηκαν εκπαιδευτικές παρεμβάσεις με θέμα την «Έμφυλη Βία» σε μαθητές Γυμνασίων του Ν. Κεφαλληνίας, μετά από πρόσκληση των σχολείων προς το Φορέα μας.

Αναλυτικά οι δράσεις πραγματοποιήθηκαν την περίοδο από Μάρτιο 2018 έως και Μάιο 2018 στο Εσπερινό Γυμνάσιο Αργοστολίου, στο 1ο Γυμνάσιο Αργοστολίου, στο Βαλλιάνειο Γυμνάσιο Κεραμειών, στο Γυμνάσιο Πάστρας, στο Γυμνάσιο Σάμης και στο 2ο Γυμνάσιο Αργοστολίου και συμμετείχαν συνολικά 273 μαθητές της Α’, B’ & Γ’ Γυμνασίου και 21 εκπαιδευτικοί.

Επίσης, το υλικό της παρουσίασης χρησιμοποιήθηκε και από Γυμνάσια στην υπόλοιπη Ελλάδα και συγκεκριμένα από το 2ο Γυμνάσιο Κρύας Βρύσης Ν. Πέλλας.

Ο αυθορμητισμός των μαθητών που συμμετείχαν, η πρωτοτυπία της σκέψης τους αλλά και το αμείωτο ενδιαφέρον τους για ένα θέμα τόσο σοβαρό, όπως το ζήτημα της έμφυλης βίας αποτελεί ένα μήνυμα αισιοδοξίας για όλη την κοινωνία. Οι μαθητές του σήμερα, θα αποτελέσουν τους ενηλίκους του αύριο, γι’ αυτό και θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας να εισέλθουμε στο χώρο της εκπαιδευτικής κοινότητας πραγματοποιώντας κι άλλες παρόμοιες ενέργειες.

Η υλοποίηση δράσεων που άπτονται ζητημάτων έμφυλης ισότητας και προάγουν την άρση των έμφυλων στερεοτύπων αποτελούν για εμάς προτεραιότητα και θεωρούμε ότι με τον κατάλληλο τρόπο παρουσίασης μπορεί να απευθύνονται σε μαθητές όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων.

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους διευθυντές και καθηγητές των Γυμνασίων που συμμετείχαν για την άψογη συνεργασία. Φυσικά ευχαριστούμε και όλους τους μαθητές που χωρίς τη δική τους συμμετοχή τίποτε από αυτά δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί.

Τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Δήμου Κεφαλλονιάς

Στρακάτου Αναστασία, Ψυχολόγος

Φωή Φωτεινή, Κοινωνική Λειτουργός

Γασπαράτου Ελένη, Κοινωνιολόγος

Η Πράξη με τίτλο: «Λειτουργία Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας στην Κεφαλλονιά» του Ε.Π. «Ιόνια Νησιά 2014-2020» συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο)