Δίδαξε σε σεμινάριο διαιτητών ο Γ. Μαζαράκης

Γεράσιμος Μαζαράκης

Ολοκληρώθηκε χθες το μεσημέρι σε κεντρικό Ξενοδοχείο της Αθήνας, το διήμερο σεμινάριο των διαιτητών Football League.

Σε αυτό συμμετείχαν 276 άτομα (98 διαιτητές, 68 βοηθοί διαιτητές και 110 παρατηρητές διαιτησίας) από τις Ε.Π.Σ. της νότιας Ελλάδας και στόχος του σεμιναρίου ήταν να προετοιμάσει τις διαιτητικές ομάδες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ενόψει των νέων αγωνιστικών υποχρεώσεών τους την περίοδο 2017-2018.

Τα βασικά θέματα του σεμιναρίου ήταν οι πρόσφατες αλλαγές στους Κανόνες του Παιχνιδιού (Laws of the Game), τα μαρκαρίσματα που γίνονται εντός περιοχής και οι αποφάσεις που λαμβάνονται για τον καταλογισμό πέναλτι, οι παραβάσεις οφσάιντ, παιξίματος με τα χέρια, η προσπάθεια παραπλάνησης (θέατρο), οι διεκδικήσεις μεταξύ παικτών, οι αντιπαραθέσεις και διαφωνίες παικτών, η ομαδική δουλειά και συνεργασία των διαιτητών μεταξύ τους, η ανάγνωση/πρόβλεψη της εξέλιξης του παιχνιδιού (τοποθέτηση διαιτητών, πλεονέκτημα σε φάσεις, στέρηση σκοραρίσματος σε παίκτη που βρίσκεται σε προφανή θέση για γκολ και εσκεμμένα φάουλ).

Στο συγκεκριμένο σεμινάριο κλήθηκε και δίδαξε ο συμπατριώτης μας παρατηρητής διαιτησίας Super League και καθηγητής διαιτησίας κ. Γεράσιμος Μαζαράκης.