Ανάσα ζωής στο Ορφανοτροφείο «Ο Σωτήρ»

Το φιλανθρωπικό και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα σωματείο  «ΕΙΡΗΝΗ – Σωματείο Κοινωνικής Μέριμνας» που συστάθηκε στις αρχές του 2017 με έδρα τα Βριλήσσια Αττικής, αναστηλώνει τμήμα του Ορφανοτροφείου Κεφαλονιάς «Ο Σωτήρ».

Συγκεκριμένα, το Σωματείο «Ειρήνη» εντοπίζοντας και καταγράφοντας τις ελλείψεις που έχουν τα ορφανοτροφεία και γενικότερα τα κέντρα φιλοξενίας ανηλίκων της χώρας, προχώρησε στη δημιουργία του Προγράμματος «ΑΝ-ΟΙΚΩ», το οποίο αφορά τη στήριξη των ορφανοτροφείων σε πανελλαδικό επίπεδο.

Θέτοντας λοιπόν σε εφαρμογή το Πρόγραμμα «ΑΝ-ΟΙΚΩ», πρώτη στάση είναι το Ορφανοτροφείο Κεφαλονιάς «Ο Σωτήρ», που φιλοξενεί αυτή τη στιγμή 20 παιδιά ηλικίας 3 έως 22 ετών και βρίσκεται υπό την προεδρία της κυρίας Ανευλαβή-Ζερβού Βέρας. Οι εργασίες αναστήλωσης πραγματοποιούνται από τις αρχές Νοεμβρίου του 2022 και αφορούν συνολικά 500 τ.μ. εσωτερικών κι εξωτερικών χώρων των κτηριακών εγκαταστάσεων του ιδρύματος, το οποίο επλήγει από τον «Ιανό» το 2020 καθιστώντας ένα μεγάλο τμήμα του ακατάλληλο για χρήση. Ακόμη, το Σωματείο «Ειρήνη» έχει αναλάβει την πλήρη κάλυψη των εξόδων της ανακαίνισης του χώρου της κουζίνας και της αποθήκης τροφίμων του ιδρύματος.

Το έργο θα ολοκληρωθεί πριν από τα Χριστούγεννα του 2022 εξασφαλίζοντας έτσι άριστες κι ασφαλείς συνθήκες διαβίωσης στα παιδιά που φιλοξενούνται εκεί.