ΔΑΣ ΟΤΑ Κεφαλονιάς: Μια επίκαιρη ανακοίνωση για τη Διαδημοτική Εν Ετει 2012

Ανακοίνωση της ΔΑΣ ΟΤΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ που γράφτηκε εν έτει 2012 για τους εργαζομένους της Διαδημοτικής και παραμένει επίκαιρη!

Η Διαδημοτική Επιχείρηση Καθαριότητας (ΝΠΙΔ) με έτος ιδρύσεως το 1984 δημιουργήθηκε στην Κεφαλονιά με σκοπό τη διαχείριση απορριμάτων, την ανακύκλωση, τη συλλογή λυμμάτων, την καθαριότητα και το περιβάλλον.

Οι ισολογισμοί της έδειχναν οτι έχει μεγαλο κύκλο εργασιών.Βραβευτηκε, μάλιστα, επι συναπτα έτη καθιστώντας την Κεφαλονια το “καθαροτερο νησι της Ελλάδος”

Ο πλούτος και η προσφορά έργου είναι απότοκο του ζήλου των 57 εργαζομένων που εργαζονται ακούραστα κ άοκνα κάτω απο αντίξοες συνθήκες.

Παρα ταυτα,εδω και 28 χρόνια οι εργαζόμενοι αυτοι βρισκονται υπο καθεστώς ομηρίας-σκλαβιάς στερούμενοι καθε εργασιακου τους δικαιωματος που ουδέποτε διασφαλίστηκε.Η ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ πρεπει να ειναι αυτονόητη για κάθε εργαζόμενο.Η εργασία ειναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ και όχι πολιτικό παζάρι. 

Σήμερα,οι μισοί εργαζόμενοι θα απολυθούν και οι υπόλοιποι θα μεταφερθούν αφου απολυθουν απο την  υπο καταργηση Διαδημοτική Επιχείρηση,στον υπο ιδιωτικοποίηση περιφερειακο τωρα ΦΟΣΔΑ

Η σημερινή κατασταση είναι το αποτέλεσμα όλων των αντεργατικών πολιτικών των αστικών κυβερνήσεων.Οι δημοτικες αρχες τοσο κατα το παρελθόν οσο και σήμερα υλοποιουν πρόθυμα τις αντιλαικές πολιτικές.Το σωματειο επισης τοσα χρονια ουδεποτε ξεκαθαρισε ή επεσήμανε τα εξης:

1) η ΜΟΝΙΜΗ Κ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ αφορα όλους τους εργαζόμενους και όχι τους λίγους και εκλεκτούς

2) οι εργαζόμενοι καλύπτουν ΠΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

3) για το ζήτημα των οργανικών θέσεων

4) ο συνδικαλιστικός νόμος 3684/2007 ειναι όπλο για κάθε σωματείο για την επικύρωση των οργανικών θέσεων.

5) οι συνεχείς επισκέψεις στο Δημαρχείο μεχρι σημερα κ ο εταιρικός διάλογος ουδεποτε βοηθησαν.

6) οι αγωγες κ οι προτροπες για αγωγες για να αποδείξουν οι εργαζομενοι οτι “δεν ειναι ελέφαντες” ειναι το αλλοθι για τις αντεργατικές πολιτικές και γι’ αυτους που έβαλαν πλάτη.

Συνάδελφοι, ψηλά το κεφάλι! ΤΑΞΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑ παλεύουμε για τα δίκαια της Τάξης μας!

Το μαύρο μέτωπο της αντεργατικής πολιτικής εναντια στα συμφέροντα μας μαινεται μεχρι σήμερα.

Συσπειρωθείτε στην Επιτροπή Αγώνα μαζι με το Εργατικό Κέντρο, το ΠΑ.ΜΕ και τα ταξικά Σωματεία, με ολη την κοινωνία, απομονώνοντας τα συμβιβασμένα συνδικάτα!

ΠΑΡΤΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΣΑΣ, ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΑΣ! 

Οχι άλλη αναμονή και αυταπάτες!

Δημοσιευτηκε το 2012 απο τη ΔΑΣ ΟΤΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ και παραμένει επίκαιρο..