Δεν έχει άδικο ο Παύλος! O Nαπολέων Bουναπάρτος τα γράφει Xύμα και τσουβαλάτα στον «H»!

• Πολύ ωραίος ο στολισμός και η φωταγώγηση του Αργοστολίου τώρα τις γιορτές των Χριστουγέννων! Ειδικά όμως η φωταγώγηση της Γέφυρας είναι πραγματικά το κάτι άλλο! Πρέπει να παραδεχτούμε ότι το «Γενικό Επιτελείο» του Δήμου Κεφαλονιάς «στον άρτο και τα θεάματα» παίρνει βαθμό άριστα δέκα! Και μάλιστα με τόνο!

•  Αλλού ο Δήμος Κεφαλονιάς πάει σαν τη χελώνα!.. Στα έργα!

•  Χρήμα αβέρτα μοίρασε και πάλι -προσφάτως- το Υπουργείο Εσωτερικών στα κόμματα! 4,5 εκατομμύρια ευρώ (β’ δόση)! Και να παρήγαγαν «πολιτική», η οποία θα οδηγούσε το λαό στην ευημερία θα λέγαμε «άξιος ο μισθός τους»! Oμως, δυστυχώς για τον τόπο, τα κόμματα δεν παράγουν πολιτική αλλά παραπολιτική!

•  Και ακριβώς αυτή η παραπολιτική, που χαρακτηριστικά της είναι ο παλαιοκομματισμός, οι πελατειακές σχέσεις, η αναξιοκρατία, η τεράστια απόσταση μεταξύ λόγων και έργων κ.α. είναι που οδήγησε τελικά τη χώρα στην άβυσσο!

• Διότι μπορεί στην όξυνση της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα -τα τελευταία χρόνια- να συνέβαλε η διεθνής οικονομική κρίση καθώς και η «αρχιτεκτονική» με την οποία έχει «κτιστεί» η Ευρωπαϊκή Ενωση, όμως κύριος και καθοριστικόςπαράγοντας ήταν και είναι η ανεπάρκεια του Πολιτικού μας Συστήματος να «νοικοκυρέψει» τα δημόσια οικονομικά και να δημιουργήσει συνθήκες διατηρήσιμης ανάπτυξης! Τελεία και παύλα!

•  Φαντάζεστε όμως πόσα λεφτά έχει δαπανήσει το ελληνικό κράτος, από το 1974 μέχρι σήμερα, για να ταϊζει τόσους και τόσους άχρηστους και ανίκανους πολιτικούς; Oι περισσότεροι από τους οποίους δεν μπορούσαν και δεν μπορούν να χωρίσουν μία μπάλα σανό σε δύο γαϊδούρια! Κυριολεκτικά!

• Σφοδρή επίθεση στον Περιφερειάρχη Θόδωρο Γαλιατσάτο έκανε ο πολιτευτής της Ν.Δ. Παύλος Παπαδάτος με αφορμή το θέμα του …ηλεκτρονικού δημοψηφίσματος για την πώληση των περιφερειακών αεροδρομίων στους Γερμανούς! Εδώ που τα λέμε δεν έχει άδικο ο Παύλος! Διότι πρώτον: όλα αυτά περί ηλεκτρονικού δημοψηφίσματος είναι στην ουσία φανφάρες και πρωτοβουλίες για το θεαθήναι, δηλαδή άνευ ουσιαστικού αντικρίσματος, και δεύτερον: Διότι το ελληνικό κράτος -δυστυχώς- απεδείχθη παντελώς ανίκανο να διαχειριστεί αποτελεσματικά τους κρατικούς επιχειρηματικούς Φορείς (βλέπε ΤΤ, Αγροτική Τράπεζα, Συνεταιρισμοί και πάει λέγοντας).

• Αρα: ΝΑΙ στην συγκεκριμένη ιδιωτικοποίηση ο στόχος της οποίας είναι ο εκσυγχρονισμός των αεροδρομίων, αρκεί βέβαια και η γερμανική Fra-port  που τα πήρε, να αποδίδει στο κράτος τον ΦΠΑ και τους άλλους φόρους που θα είναι υποχρεωμένη να αποδίδει. Να μην γίνει δηλαδή όπως έγινε με το αεροδρόμιο της Αθήνας, που η γερμανική εταιρεία που έχει την εκμετάλλευσή του, «έφαγε» -όπως έγραψε στην «Κόντρα» ο Γιώργος Κουρής- 600 εκατομμύρια, μη αποδίδοντας τον ΦΠΑ!

• «Θολούρα» βλέπει στα Oικονομικά του Δήμου Κεφαλονιάς ο δημοτικός σύμβουλος Θεόδωρος Φλωράτος, πρώην Διευθυντής του ΣΔOΕ. Oμως ο κ. Φλωράτος, ως πεπειραμένο και πλήρως καταρτισμένο στέλεχος στον ελεγκτικό τομέα των Oικονομικών δραστηριοτήτων, οφείλει να αφήσει στην άκρη τις …θολούρες και τα υπονοούμενα, και να μας πει ευθέως τι πραγματικά στραβό βλέπει στη διαχείριση των πόρων του Δήμου Κεφαλονιάς! Ντρέτα πράγματα!
• «Μυστήριο κάρο» πρέπει να είναι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας! Τι μία τα λέει έτσι, την άλλη τα λέει αλλιώς… Την άλλη παραλλιώς… Δεν βρίσκει κανείς άκρη με δαύτονε…

• Σε Πανεπιστήμιο του Τέξας προσλήφθηκε πρόσφατα ο συμπατριώτης μας τ. Πρύτανης του Πολυτεχνείου Νίκος Μαρκάτος, ο οποίος με εντολή του εν λόγω Πανεπιστημίου έχει μεταβεί στο Ντουμπάϊ για επιστημονικές έρευνες που θα διαρκέσουν περίπου ένα εξάμηνο.

• Να κυκλοφορήσει και το βιβλίο του συμπατριώτη μας πολιτικού Γεράσιμου Αρσένη να δούμε «γιατί δεν έκατσε καλά»!.. Θα έχει ενδιαφέρον…

• Βόμβα μεγατόνων από τον γνωστό δημοσιογράφο Σπύρο Καρατζαφέρη! Oπως αποκάλυψε πρόσφατα στο κανάλι ART, υπάρχουν στο Υπουργείο Oικονομικό 300 φάκελοι μεγαλοεπιχειρηματιών που ενέχονται για φοροδιαφυγή συνολικού ύψους 4,7 δίς ευρώ! Αυτούς τους φακέλους OΛOΙ οι κατά καιρούς υπουργοί Oικονομικών από το 2010 και εντεύθεν, είχαν και έχουν «εντολή άνωθεν» να μην τους «αγγίξουν», διότι αφορούν Ελληνες ολιγάρχες! Και μετά μου λέτε «γιατί δεν σας γράφω»!..

• Και καλά, αφού έτσι έχουν τα πράγματα, γιατί το ΚΚΕ δεν κάνει μία ερώτηση στη Βουλή να δούμε τι θα απαντήσει ο αρμόδιος υπουργός της …Ριζοσπαστικής Αριστεράς σχετικά με την καταγγελία Καρατζαφέρη; Δεν είναι απορίας άξιον γιατί και το ΚΚΕ ποιεί την νήσσαν και στο καυτό αυτό ζήτημα; ‘Η μήπως το ζήτημα αυτό είναι …τεχνοκρατικό και δεν αφορά τον λαόν;

• OΛΗ η Κεφαλονιά είναι γεμάτη από παρατημένα παλιά αυτοκίνητα! Ειδικά στο Αργοστόλι, το πράγμα έχει παραγίνει και όπως αντιλαμβάνεστε, αισθητικά το θέαμα είναι απαράδεκτο. Oι αρμόδιοι στο Δήμο Κεφαλονιάς γιατί αδρανούν τόσο πολύ στο ζήτημα αυτό; Δεν ξέρουν ότι η Κεφαλονιά είναι τουριστικό μέρος και ότι το γύρω περιβάλλον πρέπει να είναι όσο γίνεται πιο αναβαθμισμένο;

• «Παρ’ ανθρώποις η ελπίς είναι ισχυροτέρα της πείρας», έλεγε ο Δόκτωρ Johnson. Γι’ αυτό ο αδίστακτος εξουσιομανής Τσίπρας πλάσαρε προεκλογικά το σύνθημα -με το οποίο αποκοίμισε όλους τους Ελληνες- «Η ελπίδα έρχεται»! Αντί όμως για την ελπίδα ήρθε η νέα φορο-καταιγίδα και το νέο κόψιμο των συντάξεων!

ΝΑΠOΛΕΩΝ

BOYNAΠAPTOΣ