«Δεν ήταν όλοι ντόπιοι στην υποδοχή Τσίπρα»

«Δεν ήταν όλοι ντόπιοι στην υποδοχή του πρωθυπουργού», παραδέχθηκε ο δήμαρχος Ιθάκης Διονύσης Στανίτσας, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 για τις σκηνές αποθέωσης και …λατρείας στο πρόσωπο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, κατά την επίσκεψή του στο νησί για το διάγγελμα εξόδου από τα Μνημόνια.

Οπως ανέφερε ο κ. Στανίτσας, ενημερώθηκε επισήμως για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο νησί την τελευταία στιγμή, συνεπώς πρόσθεσε ότι ήταν λογικό κάποιοι από τους συγκεντρωμένους να μην είναι κάτοικοι του νησιού.

«Υπήρχαν πολλοί τουρίστες και ξένοι, όμως, όπως είναι λογικό με την άφιξη ενός πρωθυπουργού, γέμισαν τα γύρω μαγαζιά. Υπήρχαν άνθρωποι που εκφράστηκαν θετικά και υπήρχαν και άνθρωποι που εκφράστηκαν αρνητικά», κατέληξε ο κ. Στανίτσας.

Στο μεταξύ σύσκεψη περίπου μιάμισης ώρας πραγματοποιήθηκε προχθές στο Δημαρχείο Ιθάκης με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα τον δήμαρχο Διονύση Στανίτσα, την βουλευτή του Νομού Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, τον έπαρχο Σπύρο Τσιντίλα και δημοτικούς συμβούλους.

Τα θέματα τα οποία ετέθησαν ήταν οι αρχαιολογικές ανασκαφές στην Ιθάκη, οι χρηματοδοτήσεις από το Υπουργείο Πολιτισμού γι’αυτές αλλά και ο βιολογικός καθαρισμός στο νησί, όπου επισημάνθηκε η ανάγκη να προχωρήσει άμεσα, ενώ ο δήμαρχος Ιθάκης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην κενή θέση -που παραμένει- του μηχανικού στις τεχνικές υπηρεσίες.

Ακόμη συζητήθηκε το θέμα του κτιρίου που παραχωρήθηκε στον Δήμο Ιθάκης από το Υπουργείο Οικονομικών, το καλοκαίρι του 2017 και σκοπός είναι να δημιουργηθεί μουσείο με ψηφιακή αναπαράσταση. Τέλος, επισημάνθηκαν τα προβλήματα της γραφειοκρατίας, η μείωση επιδοτήσεων για τις αφαλατώσεις και άλλα προβλήματα της καθημερινότητας.

Ο δήμαρχος Ιθάκης Διονύσης Στανίτσας ενώ συνομιλεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Δημαρχείο Ιθάκης