Δεν θα γίνουν απαλλοτριώσεις πέριξ του Aεροδρομίου λέει το ΤΑΙΠΕΔ, με επιστολή του στο Δήμο Κεφαλονιάς!

Σε κατηγορηματική διάψευση των δηλώσεων του περιφερειάρχη Θεόδωρου Γαλιατσάτου, περί απαλλοτριώσεων εκτάσεων για την επέκταση του αεροδρομίου Κεφαλονιάς, προχώρησε χθες το ΤΑΙΠΕΔ.
Σύμφωνα με το Ταμείο, ο δήμος Κεφαλονιάς έχει ενημερωθεί ήδη με σχετική επιστολή από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ότι «στο φάκελο της μελέτης ανανέωσης ΑΕΠO του Αερολιμένα Κεφαλονιάς δεν περιλαμβάνεται κανένα έργο που να χρειάζεται επέκταση ή απαλλοτριώσεις σε χώρους εκτός των σημερινών ορίων του Αεροδρομίου».
Σημειώνεται ότι, τον Δεκέμβριο 2016, λήγει η απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων (ΑΕΠO) για τον κρατικό αερολιμένα Κεφαλονιάς και, στο πλαίσιο αυτό, έχει καταρτιστεί νέα μελέτη για λογαριασμό της ΥΠΑ, η οποία, ως όφειλε, έχει τεθεί προς δημόσια διαβούλευση.
Στην τεχνική έκθεση του Φακέλου Ανανέωσης ΑΕΠO με ημερομηνία Σεπτεμβρίου 2016, τονίζεται ότι «η περιγραφή του έργου του αεροδρομίου Κεφαλονιάς, του οποίου ζητείται η ανανέωση περιβαλλοντικών όρων, δεν περιλαμβάνει κανένα έργο που να χρειάζεται επέκταση ή απαλλοτριώσεις σε χώρους εκτός των σημερινών ορίων του αεροδρομίου, όπως αποτυπώνονται στους χάρτες και σχέδια του παραρτήματος του φακέλου ανανέωσης της ΑΕΠO του αεροδρομίου».
Όπως επισημαίνεται από το ΤΑΙΠΕΔ, «οι όποιες περί του αντιθέτου αναφορές σε απαλλοτριώσεις εξυπηρετούν άλλες σκοπιμότητες που θα πρέπει να αναζητηθούν από τους πολίτες της Κεφαλονιάς, οι οποίοι είναι λογικό να έχουν αναστατωθεί από τα δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου και τις δηλώσεις του περιφερειάρχη».

a9e17f4661c63b2f523b6e543addcc4d