Δεν θα τα πάμε καλά με τους Τουρκαλάδες

Γράφει ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΒΑΓΓΕΛΑΤΟΣ
τ. Δήμαρχος

Mε τους παγκόσμιους πρωταθλητές, εκβιαστές, τους βάρβαρους Ασιάτες και υποψήφιους να ενταχθούν στην Ε.Ε. (διάλυση) -καθ’ όσον …σ’ αυτήν ανήκουν-, δεν θα τα πάμε καλά! Oι λόγοι είναι πολλοί. Εχουν εξωτερικά και εσωτερικά προβλήματα και πολλά μέτωπα. Πριν επανασυμφιλιωθούν με τους Ρώσους, ήσαν σχετικώς ήπιοι!
Αφ’ ης ο Ερντογάν (μέγας διπλωμάτης) πήγε στη Μόσχα, κατέβασε τα βρακιά του στον Πούτιν με το πολύ όψιμο «συγγνώμη» για την κατάρριψη του Ρωσικού μαχητικού αεροπλάνου, ανέπνευσε, ανέκτησε δυνάμεις και έκλεισε υπέρ του ένα επικίνδυνο παιγνίδι με τον Ρώσικο γίγαντα!
Κάνει επιτυχώς το θέλημα Αμερικανών, Ρώσων και Ευρωπαίων ακόμη και συνεχίζει να θεωρείται «καλό παιδί»! Χτυπά και τους Τζιχαντιστές και εμμέσως τους παρέχει κάποιες σκοτεινές υποστηρίξεις. Oυσιαστικά η επέμβασή του, στρατιωτικά, στη Συρία είναι η εξόντωση των Κούρδων. Αλλωστε το δηλώνει κατ’ επανάληψιν!
Πρόσφατα ερεύνησε και διεπίστωσε πως δεν ισχύει η συνθήκη της Λωζάνης καθώς θίγει κυριαρχικά δικαιώματα της για 16 νησιά του Αιγαίου που είναι μέσα στα μούτρα της! Ενώ με την συνθήκη της Λωζάνης συγκροτήθηκε η Τουρκία σε Κράτος. Πολύ έξυπνη εφεύρεση και τακτική η μέθοδός του. Ισχύει σχεδόν καθολικά η θεωρία:¨ «Oταν ζητάς πάρα πολλά, στο τέλος κάτι θα κερδίσεις». Και όταν μάλιστα, οι αξιώσεις σου είθναι άδικες και παράλογες, εκβιαστικές, το κέρδος σου, η επιτυχία σου, δεν είναι απλή επιτυχία, είναι θρίαμβος!
Στις πρόσφατες αξιώσεις του Ερντογάν και στους παραλογισμούς του αντέδρασαν εγκαίρως, αλλά όχι και πολύ δυναμικά ο Πρωθυπουργ’ός, υπ. Εξωτερικών και Εθνικής Αμυνας μας. Oμως ο πρόεδρος της Δημοκρατίας μας, αντέδρασε οψίμως στην Καλαμάτα! Κύριε Πρόεδρε μας, που δεν αφήνεις εκδήλωση για εκδήλωση που να μην παρίστασαι και να παρασημοφορείσαι, έπρεπε πρώτος να υψώσεις το ανάστημά σου, να εκφράσεις το εθνικό μας μήνυμα από το ανάκτορό σου στην Αθήνα άμεσα!
Oσον αφορά για κάποιες αντιδράσεις και διάφορες απόψεις προς την θέση του αγράμματου Σουλτάνου Ερντογάν από την αντιπολίτευσή του, έχουν κάποια αξία! Σύντομα όμως θα εξανεμιστούν γιάτι στο τέλος οι Τουρκαλάδες, σε αντίθεση με ημέτερους πολιτικούς, βλέπουνε το εθνικό τους συμφέρον!
Δηλαδή δεν θα θελήσει κανείς τους να θεωρηθεί προδότης!
Εμείς στο είδος αυτό έχουμε υπερπαραγωγή, ιδιαίτερα τώρα με τη δια πρώτη φορά Αριστερά. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθυνθείτε στον κύριο Νίκο Φίλη, στον Γεράσιμο Μπαλαούρα και πολλούς άλλους αξιωματούχους της Λεγεώνος των ημέτερων του ΣΥΡΙΖΑ!
Τώρα αν προσέξουμε και την συμπεριφορά των συμμάχων μας, πάνω στο θέμα αυτό, μην βασανίζεστε να βρείτε το βάθος. Oυδέποτε αναγνώρισαν δυναμικά πως τα ανατολικά σύνορά μας είναι και σύνορα της Ευρώπης. Πρόσφατο επί πλέον παράδειγμα έχουμε με τους εισερχόμενους στη Χώρα μας λαθρομετανάστες. Στις εξωφρενικές αξιώσεις του Ερντογάν στο Αιγαίο, η θέση τους, με ζεστόκρυες δηλώσεις, είναι πως τα προβλήματα Τουρκίας-Ελλάδας πρέπει να λυθούν μεταξύ τους, καίτοι αναγνωρίζουν την ισχύ της συνθήκης της Λωζάνης! Μήπως αστειεύεστε; Να τα βάλουν επίσημα με τον ισχυρό Ασιάτη; Να πλήξουν τα εμπορικά τους συμφέροντα για το δίκιο μιας μικρής ασήμαντης και αναξιόπιστης χώρας, όπως είναι η Ελλάς;
Είναι ολοφάνερο πως η Τουρκία αποβλέπει επίσης σε κέρδη, στο Κυπριακό, στην ΑOΖ! Με την απειλή να εξαπολύσει στη Χώρα μας εκατοντάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες θα εκβιάσει την Ευρώπη για ανταλλάγματα. Αλλο ανησυχητικό στοιχείο είναι η καλλιέργεια φανατισμού και η πραγματοποίηση του ονείρου της Μεγάλης Τουρκικής Αυτοκρατορίας από το βάρβαρο πλήθος των πολλών δεκάδων εκατομμυρίων ποικιλόμορφων Ασιατών!
Συμπέρασμα: Προστέθηκαν στη Χώρα μας, την παραπαίουσα οικονομικά, πρόσθετα δύσκολα προβλήματα απρόβλεπτης διαρκείας με τους Αλβανούς και «Σλαβομακεδόνες», βλέποντάς τους πως ο Σουλτάνος παίζει άνετα με τα τουμπερλέκια του, ενώ εμείς οι Ελληνες, έχουμε αφήσει παρα πόδας τα νταούλια και τους ζουρνάδες, Αλέξη μας!