«Δεν κάνω προεκλογικό αγώνα, είμαι σε διαρκή αγώνα», λέει ο Bασ. Kαμπίτσης

Της Κων/νας Κομνίτσα

Στην τηλεφωνική μας γραμμή ειχαμε χθες τον τ. αντιδήμαρχο κ. Βασίλη Καμπίτση, υποψήφιο τώρα με το Σύνδυασμό «Ενωμένη Τετράπολη» του Αλέξανδρου Καλαφάτη.

Βασίλη, καλημέρα, πως πάει ο προεκλογικός αγώνας;
Εγώ δεν κάνω στην πραγματικότητα προεκλογικό αγώνα. Ασχολούμαι με τα προβλήματα των κατοίκων και του τόπου από την ημέρα που επέστρεψα από την Αμερική γι’ αυτό δεν κάνω προεκλογικό αγώνα, αλλά είμαι σε ένα διαρκή αγώνα.

Ποιά είναι τα μεγάλα προβλήματα της Κεφαλονιάς που προωθείτε για λύσεις στο Συνδυασμό;
Το πρόβλημα την Κεφαλoνιάς είναι η δημοκρατία και η αδιαφάνεια. Πρέπει να μάθουμε να συζητάμε να συνεννοούμαστε και πρέπει να είμαστε καθαροί σε ότι κάνουμε. Αυτά προωθούμε σαν Παράταξη και αυτά θα επιβάλλουμε.

Ποιά είναι τα μεγάλα προβλήματα στην περιοχή σου, που ζητάνε άμεσες λύσεις;
Oι Πρόννοι και ο Ελειός είναι το 40% της οικονομίας της Κεφαλονιάς. Προσφέρουν 1000 θέσεις εργασίας και δεν επιτρέπεται να αδικούνται. O Πόρος πρέπει να αντιμετωπιστεί σαν πόλη και όχι σαν χωριουδάκι, με νέο σχέδιο πόλης, με τουριστικό λιμάνι, με υπηρεσίες κ.τ.λ. Η Σκάλα δεν είναι ένας προορισμός τουριστών, είναι το κέντρο του τουρισμού. Πρέπει να την δούμε σαν ατμομηχανή της τοπικής οικονομίας. O Eλειός έχει την δική του προσωπικότητα, τα χωριά μας έχουν την δική τους ιστορία και χρειάζονται την ανάλογη προσοχή.

Με δυό λόγια πες μας γιατί έφυγες από τον Παρίση και πως τον κρίνεις ως άνθρωπο.
Δεν έφυγα εγώ από τον Παρίση, ο Παρίσης έφυγε από αυτά που είχε υποσχεθεί από αυτά που ελπίζαμε. Ως άνθρωπο τον σέβομαι και δεν μου επιτρέπεται να εκφραστώ αρνητικά. Δεν θα το έκανα ποτέ.

Είχες αναφερθεί και σε κάποια παρατράγουδα στην περιοχή σου…
Εχω τις δικές μου απόψεις. Τις έχω εκφράσει στις αρμόδιες υπηρεσίες και αρχές. Oλα θα ερευνηθούν και όλα θα κριθούν. Πιστεύω ότι λόγω έλλειψης προσωπικού έχει καθυστερήσει η έρευνα. Η δικαστική διερεύνηση δεν μου επιτρέπει να παρέμβω τώρα, δεν θα ήταν ηθικό και έντιμο.

Ποιά είναι η γνώμη σου για τον Αλέξανδρο Καλαφάτη;
Είναι ευθύς. Είμαστε διαφορετικοί. Αναγνωρίζει τον τρόπο της δικής μου σκέψης και αναγνωρίζω τον τρόπο της δικής του. Αγαπά την Κεφαλονιά, κρατάει ισορροπίες και πιστεύω ότι θα είναι αποτελεσματικός και δίκαιος.

Κάποιοι λένε ότι στον Καλαφάτη «σε έσπρωξε» ο κουμπάρος σου ο Πέτρος Αλιβιζάτος…
O Πέτρος Αλιβιζάτος ποτέ δεν παρενέβη στο ζήτημα των δημοτικών εκλογών όσον αφορά την δική μου στάση. Δεν είναι στην νοοτροπία του, όπως όλοι γνωρίζουν, αλλά, δεν είναι και στη δική μου νοοτροπία να καθοδηγούμαι από οποιονδήποτε, πλην τον Αρχών μου.

Η Ενωμένη Τετράπολη σε οδήγησε να τα φτιάξεις και με τον Μεταξά;
Η Ενωμένη Τετράπολη μας οδήγησε όλους στον Ελειό και τους Πρόννους να συναντηθούμε. Δεν είναι μόνο ο Μάκης Μεταξάς, είναι εκατοντάδες άνθρωποι με διαφορετικές αφετηρίες. O Μακης Μεταξάς ήταν πάντα φίλος απλά δεν συμφωνούσαμε πάντα, χωρίς αυτό να μειώνει την εκτίμηση που είχα για αυτόν.

Πολλοί δεξιοί δεν έχετε μαζευτεί στον Καλαφάτη;
Αλήθεια είναι, πολλοί έρχονται από την δεξιά, πολλοί από την αριστερά, πολλοί από το ΠΑΣOΚ και το κέντρο. Στην πραγματικότητα είμαστε πολλοί που υποστηρίζουμε την Τετράπολη. Είναι ένα σχήμα ευρύ, ανεξάρτητο και χωρίς δεσμεύσεις.

Διάβασες το πόρισμα για το σκάνδαλο «ατρύπητο τιμολόγιο»;
Το είχα θέσει ως θέμα στο Δ.Σ. αλλά ας αφήσουμε την δικαιοσύνη να το αξιολόγησει. Δεν θέλω να γίνω δικαστής σαν πολιτικό πρόσωπο όμως το έθεσα στο αρμόδιο όργανο θεσμικά και όπως έπρεπε.

Τελικά, πως πιστεύεις ότι θα διαμορφωθούν τα αποτελέσματα στον Α’ και Β’ Γύρο στις δημοτικές και στις περιφερειακές και τι θα γίνει στις Ευρωεκλογές.
Κριτής είναι πάντα ο λαός. Εχω απόλυτη πίστη πως θα κερδίσουμε τις δημοτικές εκλογές, πιστεύω ότι θα κυριαρχήσουμε και στις ευρωεκλογές, τόσο η ΑΝΑΣΑ όσο και οι Ανεξάρτητοι Ελληνες.

Σ’ ευχαριστούμε πολύ, που μας αφιέρωσες λίγο απ’ τον πολύτιμο χρόνο σου.
Επί τη ευκαιρία θέλω να ζητήσω από τις Κεφαλονίτισσες και τους Κεφαλονίτες την ψήφο τους και τους υπόσχομαι πως ο Συνδυασμός Τετράπολη του Αλέκου Καλαφάτη θα αγωνιστεί μαζί με μένα για διαφάνεια, ανάπτυξη και ισότητα. Σας ευχαριστώ.