«Δεν μας τρομάζουν οι συκοφαντίες απ’ όπου κι αν προέρχονται», λέει η Περιφέρεια Ιονίων

Θ. Γαλιατσάτος

Δεν μας αγγίζουν οι συκοφαντίες απ’ όπου κι αν προέρχονται, τονίζει σε χθεσινή ανακοίνωσή της, η Περιφέρεια Iονίων Nήσων. H ανακοίνωση αναφέρει:
Με αφορμή τις θέσεις και απόψεις που εξέφρασε δημόσια μιλώντας στα ΜΜΕ της Κέρκυρας ο περιφερειακός σύμβουλος της ΠΕ Κέρκυρας κ. Κ. Γκούσης, στην προσπάθεια του να απαντήσει στην κριτική που δέχεται πανταχόθεν για τον τρόπο που χειρίστηκε το αίτημα του προέδρου της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς -Ιθάκης -ο οποίος θέλησε να απευθύνει χαιρετισμό στην τελετή των εγκαινίων των δυο λυκείων στο Αργοστόλι στις 12/9/2016- επιθυμούμε να δηλώσουμε τα εξής:
1. Η χρήση αστυνομικής βίας για την παρεμπόδιση του δημοκρατικού δικαιώματος της έκφρασης δεν είναι αποδεκτή από την παρούσα Περιφερειακή Αρχή και την παράταξη της ΑΝ.Α.Σ.Α, ιδιαίτερα δε όταν αυτό λαμβάνει χώρα στους χώρους της εκπαίδευσης των νέων.
2. Η Περιφερειακή Αρχή στηριγμένη στις προγραμματικές θέσεις της ΑΝ.Α.Σ.Α αλλά και στο υψηλό αίσθημα ευθύνης καθενός μέλους της που ασκεί με οποιονδήποτε τρόπο διοίκηση, ενεργεί έτσι ώστε οι διατιθέμενοι πόροι να καλύπτουν πραγματικές ανάγκες και οι δράσεις και τα έργα που εξ αυτών χρηματοδοτούνται να αποβαίνουν επ’ ωφελεία των συμπολιτών μας και της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Κατά συνέπεια οι δημόσιες επικρίσεις του κ. Κ. Γκούση σε βάρος στελεχών της Περιφερειακής Αρχής για δήθεν «διασπάθιση και κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος» δεν έχουν πραγματικό αντίκρισμα στις πράξεις της Περιφερειακής Αρχής, πέφτουν στο κενό και μόνο ως απεγνωσμένη προσπάθεια αντιπερισπασμού που όμως έχει όλα τα χαρακτηριστικά της συκοφαντίας, μπορεί να εκληφθεί.
3. Το γεγονός ότι ο κ. Κ. Γκούσης παρότι είναι μέλος της ΑΝ.Α.Σ.Α και περιφερειακός σύμβουλος της πλειοψηφίας εκλεγμένος στην ΠΕ Κέρκυρας, δεν έθεσε ποτέ και κανένα τέτοιο ζήτημα στις ολομέλειες της ΑΝ.Α.Σ.Α , ούτε στην Επιτροπή Πολιτισμού στην οποία συμμετέχει, αλλά προτίμησε και επέλεξε να κοινοποιεί τις θέσεις του σε αγαστή συνεργασία με τους ορκισμένους εχθρούς της Περιφερειακής Αρχής, θέτει ζήτημα σεβασμού των συλλογικών προσπαθειών-αποφάσεων και της δημοκρατικής δεοντολογίας, για τον ίδιο, καθώς επίσης και θέμα των σχέσεών του με την παράταξη της ΑΝ.Α.Σ.Α.
4. H Περιφερειακή Αρχή και η ΑΝ.Α.Σ.Α γνωρίζουν ότι στην μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουν υλοποιώντας τις προγραμματικές τους δεσμεύσεις και δημιουργώντας την νέα ελπιδοφόρα εικόνα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, θα συγκρούονται συχνά με κατεστημένες νοοτροπίες και πολυποίκιλα συμφέροντα που βλέπουν να χάνουν τα «προνόμια» τους. Η Περιφερειακή Αρχή και η ΑΝ.Α.Σ.Α θα συνεχίσουν στην ίδια κατεύθυνση και με μεγαλύτερη επιμονή και στο μέλλον.
Διαμηνύουμε τέλος , σε όσους έσπευσαν ή θα σπεύσουν να υιοθετήσουν ασμένως τις συκοφαντικές δηλώσεις του κ. Κ. Γκούση, προκειμένου να υπηρετήσουν τα δικά τους αντιπολιτευτικά ή άλλα συμφέροντα, ότι καθίστανται καταγέλαστοι και καταχωρίζονται στην συνείδηση των συμπολιτών μας ως κοινοί συκοφάντες.
Oι Αντιπεριφερειάρχες και Περιφερειακοί Σύμβουλοι:
ΠΑΝΔΗ ΝΙΚOΛΕΤΤΑ, ΧΑΛΙΚΙΑΣ ΘΕOΔΩΡOΣ, ΔΡΑΚOΥΛOΓΚΩΝΑΣ ΠΑΝΑΓΗΣ, ΝΙOΤOΠOΥΛOΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙOΣ, ΜΙΧΑΛΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡOΣ, ΔΡΑΖΙΝOΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ, ΦOΝΤΑΝΑΣ ΙΩΑΝΝΝΗΣ, ΑΓΓOΥΡΑΚΗ ΣΠΥΡΙΔOΥΛΑ-ΣOΦΙΑ, ΤΣOΥΚΑΣ ΔΙOΝΥΣΙOΣ-ΦΩΤΙOΣ, ΜOΣΧΑΤ ΜΑΡΙΝA, ΒΛΑΧOΠOΥΛOΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ, ΜΩΡΑΪΤΗΣ ΧΡΗΣΤOΣ, ΚOΥΛOΥΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΜΠOΥΚΑΣ ΘΕOΔΩΡOΣ, ΣΤΡΑΒOΡΑΒΔΗΣ ΔΙOΝΥΣΙOΣ, ΓΡΗΓOΡΗΣ ΣΤΑΥΡOΣ, ΚΑΤΩΠOΔΗ ΛOΥΚΙΑ, ΤΣΙΝΤΗΛΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ, ΓΑΛΙΑΤΣΑΤOΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ, ΦΙΛΙΠΠOΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΒΑΛΛΙΑΝΑΤOΣ ΑΝΔΡOΝΙΚOΣ (ΝΙΚOΛΑΣ), ΒΑΓΓΕΛΑΤOΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ, ΠΕΦΑΝΗ ΣOΥΣΣΑΝΑ, ΣΙΓOΥΡOΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ, ΠOΤΑΜΙΤΗΣ ΝΙΚOΛΑOΣ, ΚΑΜΠΙΤΣΗΣ ΘΕOΔΩΡOΣ, ΜΠΑΣΤΑΣ ΔΙOΝΥΣΙOΣ.