Δεν υποκύπτουμε στο στυγνό εκβιασμό

Από το Σύλλογο Δημοτικών Υπαλλήλων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση με θέμα την «αξιολόγηση των υπαλλήλων»:

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου σε τακτική του συνεδρίαση την Παρασκευή 6 Οκτώβρη στο κτήριο του Ξενία συζήτησε το θέμα που αφορά την αξιολόγηση των εργαζομένων και αποφάσισε τα παρακάτω:

Ο Σύλλογος μας συμμετείχε από την πρώτη στιγμή (ανακοίνωση της 27/04/2017 απόφαση της ) στην Απεργία-Αποχή από τη διαδικασία αξιολόγησης σε όλα τα επίπεδα των Δημοσίων Υπαλλήλων, που προκήρυξε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., επισημαίνοντας ότι η προωθούμενη αξιολόγηση, δεν έχει καμιά σχέση με την ανάγκη για επιστημονική, τεχνική, επαγγελματική στήριξη των Δημοσίων Υπαλλήλων, δεν έχει ως στόχο να γίνουν καλύτερες, πιο σύγχρονες και ποιοτικές οι Δημόσιες Υπηρεσίες.

Η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στην Απεργία-Αποχή από την προσχηματική αξιολόγηση της κυβέρνησης και της τρόικας, ανάγκασε την κυβέρνηση να δείξει τις πραγματικές προθέσεις της, που εμπεριέχουν ωμό αυταρχισμό και τρομοκρατία.

Η Κυβέρνηση και η κ. Γεροβασίλη με την τροπολογία που ψήφισαν στη Βουλή θεσμοθέτησαν την ανταπεργία-αφού προβλέπει τιμωρητικά μέτρα για όσους συμμετέχουν στην απεργία-αποχή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. που είναι καθ’ όλα νόμιμη-κάτι που καμία κυβέρνηση από την μεταπολίτευση και μετά δεν τόλμησε να νομοθετήσει.

Όπως και στην περίπτωση της «αξιολόγησης» Μητσοτάκη και σε συνδυασμό με το ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας, τις τραγικές ελλείψεις προσωπικού, την υποχρηματοδότηση, τα νέα οργανογράμματα και την κινητικότητα, στόχος και της σημερινής «αξιολόγησης» είναι η υλοποίηση μνημονιακών υποσχέσεων και δεσμεύσεων για τη δημιουργία μικρού επιτελικού κράτους που θα δίνει αναθέσεις σε ιδιώτες.

Επιτελικό το κράτος, επιτελική και η Τοπική Αυτοδιοίκηση, με την πλειοψηφία των εργαζομένων να είναι με ελαστικές σχέσεις εργασίας χωρίς δικαιώματα και κακοπληρωμένοι και με πλήθος εργολαβιών που θα κληθεί όμως να επωμιστεί η ήδη οικονομικά επιβαρυμένη πλάτη των δημοτών.

Με τη ρομφαία της αξιολόγησης επιδιώκεται ο πειθαναγκασμός και η υποταγή των εργαζομένων στην αντιλαϊκή πολιτική και τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις στο Δημόσιο. Ο Σύλλογος καλεί τουςμεργαζόμενους-μέλη του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να συνεχίσουμε ενωμένοι και αποφασισμένοι με την ίδια δυναμική στάση, αρνούμενοι να υποκύψουμε στον στυγνό εκβιασμό. Εάν όλοι μας παραμείνουμε ενωμένοι στην Αποχή, τότε τα σχέδια της κυβέρνησης θα ναυαγήσουν για μία ακόμα φορά.

Συναδέλφισσες-οι, το έχουμε ξανακάνει όλοι μαζί!!

Με συλλογικό αγώνα και πάλι, δεν θα επιτρέψουμε να προχωρήσει η προσχηματική διαδικασία της αξιολόγησης από την διοικητική ιεραρχία.

Στο δικό μας χέρι είναι και αυτή την φορά να μην επιτρέψουμε να προχωρήσει η διαδικασία της «αξιολόγησης».

Η Διονυσάτου Ευφημία τονίζει την ολιγωρία της πλειοψηφίας προκειμένου να ενημερωθούν οι συνάδελφοι και καλεί τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στην αποχή για να μην περάσει η αντιδραστική αξιολόγηση που είναι κατ επιταγή του 3ου μνημονίου και βάζει ταφόπλακα στα εργασιακά μας δικαιώματα ψηφίζει το κείμενο της γραμματείας του ΠΑΜΕ.

Ο Πρόεδρος

Ιω. Μικελάτος

Η Γ. Γραμματέας

Σταμ. Τσιμάρα