Δηλώσεις του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Tέρενς Kουϊκ για τις καταγγελίες του Hot Doc.

Δηλώσεις έκανε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Tέρενς Kουϊκ κατά την εδώ παραμονή του όπου παρέστη ως εκπρόσωπος της Kυβέρνησης στις εκδηλώσεις για τον Aγιο Γεράσιμο.
Oι δηλώσεις έχουν ως εξής:
«Oι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤOΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, αλλά και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στο σύνολό της, σε θέματα χρηστής διαχείρισης του δημοσίου χρήματος, είτε από τους φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης είτε από την κεντρική διακυβέρνηση, είμαστε σαφείς και άτεγκτοι.
Διερευνούμε κάθε καταγγελία για σχετικά σκάνδαλα, με τη βοήθεια του Υπουργείου και της Γενικής Γραμματείας Πάταξης της διαφθοράς, των Εισαγγελικών Αρχών και του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκηση.
Βεβαίως ισχύει το συνταγματικό δικαίωμα του τεκμηρίου της αθωότητας. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα ψάχνουμε όσο γίνεται πιο βαθιά, όπου και ότι μας καταγγέλλουν. Όπως επίσης είναι σαφής η απόλυτη εφαρμογή των επιπτώσεων των νόμων, εάν η Δικαιοσύνη ή οι διωκτικές οικονομικές Αρχές καταλήξουν στο συμπέρασμα της ενοχής για εκείνους οι οποίοι κατηγορούνται.
Από πέρυσι είχα μιλήσει εδώ στο νησί ότι καμία κατηγορία για σκάνδαλα, δεν θα μείνει αναπάντητη. Και βεβαίως, η επιβεβλημένη διερεύνηση αφορά και στα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας μέσω του περιοδικού «Hot Doc» και αφορούν στην Κεφαλονιά.
Θα επαναλάβω τα του τεκμηρίου αθωότητας, αλλά και θα καταστήσω σαφές ότι ήδη γίνονται προσεκτικές και ενδελεχείς έρευνες, για κάθε περίπτωση ξεχωριστά, όλων αυτών που αναφέρονται στο πολυσέλιδο καταγγελτήριο που δημοσιεύτηκε, το οποίο οφείλω να προσθέσω ότι απεστάλη και στο Γραφείο μου, (όπως επίσης και στον Πρωθυπουργό, σε αρμόδιους Υπουργούς, τον Άρειο Πάγο κλπ).
Και από τη στιγμή που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη οι σχετικές έρευνες επί των καταγγελλομένων, θα συνιστούσα να είναι OΛOΙ πολύ προσεκτικοί στις αντιδράσεις και τις δηλώσεις τους.
Επίσης, με την εμπειρία μου του παλιού δημοσιογράφου επί 45 χρόνια, θα συμβούλευα ότι στον όποιο ενδεχόμενο πανικό εκείνων που καταγγέλλονται ή υπερασπιζόμενοι εαυτόν εάν αισθάνονται αδικούμενοι, η απειλή τους εναντίον δημοσιογράφων, δεν είναι η καλύτερη άμυνα και μέθοδος».