Δημήτρης Μαντζουράτος, Αγγελική Κωνσταντοπούλου και Σπύρος Καμπίτσης οι υποψήφιοι του ΚΚΕ

Το ψηφοδέλτιο του στην Κεφαλονιά παρουσίασε το ΚΚΕ σε μία λιτή τελετή στα γραφεία του κόμματος στο Λιθόστρωτο το απόγευμα της Τετάρτης 8 Φεβρουαρίου.

Τα τρία άτομα λοιπόν που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην Κεφαλονιά είναι δύο νέα παιδιά η Αγγελική Κωνσταντοπούλου και ο Σπύρος Καμπίτσης καθώς και ο γκουρού των τοπικών αγώνων και της τοπικής πολιτικής σκηνής Δημήτρης Μαντζουράτος.

Τους υποψήφιους παρουσίασε ο γραμματέας της Τ. Ε. του ΚΚΕ Διονύσης Αλιβιζάτος απευθύνοντας κάλεσμα σε όλους στα σωματεία, τους συλλόγους και τις εργατικές λαϊκές δυνάμεις στον αγώνα κατά της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής που έχει τη σφραγίδα τόσο της ΝΔ, όσο και του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ παλαιότερα, στηρίζοντας στην κάλπη το ΚΚΕ. Εξέφρασε παράλληλα την λύπη και την αλληλεγγύη όλων στους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας.

Από την πλευρά των υποψηφίων ο Σπύρος Καμπίτσης τόνισε ότι διανύουμε μια δύσκολη περίοδο τη στιγμή που οι κυβερνητικές δυνάμεις της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ ψευτοδιαφωνούν ενώ στην ουσία εκφράζουν την ίδια αντιλαϊκή πολιτική. Τόνισε ότι και σε τοπικό επίπεδο το ίδιο πράττουν τόσο ο βουλευτής, όσο και οι δήμαρχοι και ο αντιπεριφερειάρχης.

Για την αντίσταση σε αυτή την αντιλαϊκή πολιτική μόνη λύση είναι η ενδυνάμωση του ΚΚΕ.

Ο Δημήτρης Μαντζουράτος τόνισε ότι με μια ματιά στα ονόματα των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ καθίσταται σαφές ότι απαρτίζονται από άτομα που είναι δίπλα στον λαό και τους αγώνες του. Μίλησε επιπλέον για κατάρρευση του συστήματος υγείας στα νησιά μας παρά την υπεράνθρωπη προσπάθεια γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού. Αυτό φαίνεται από το ότι η μόνιμη επωδός του συστήματος υγείας είναι οι αεροδιακομιδές. Αναφέρθηκε σε μία ακόμη σειρά παραδειγμάτων όπως η κατάσταση των υποδομών κλπ.

Παρών ήταν και ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Αργοστολίου Γιάννης Κουρούκλης και ο εκπαιδευτικός Χρήστος Δερές.

(Ανδρέας Αρβανιτάκης -ekefalonia.gr)