Δημιουργία αξιών

Γράφει ο ΠAYΛOΣ ΠAΠAΔATOΣ
Eπικοινωνιολόγος-οικονομολόγος

OTAN ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αντιπολίτευση, δεν συναίνεσε ποτέ και σε καμία πρόταση της κυβέρνησης. Σήμερα, η λαϊκίζουσα αντιπολίτευση δεν συναινεί ούτε σε αυτά που είχε συμφωνήσει τον Σεπτέμβριο! Και ποιος πληρώνει τον λαϊκισμό; Φυσικά ο λαός. Δυστυχώς, σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος συνεχίζει την κατρακύλα της λαϊκίστικης παρακμής, η οποία νομοτελειακά βυθίζει τη Χώρα όλο και περισσότερο σε οικονομικό τέλμα.

O πρωθυπουργός, επηρεασμένος από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, και προσπαθώντας να αποφύγει την επώδυνη λύση του ασφαλιστικού, δημιουργεί πρόβλημα με το ΔΝΤ, ανοίγοντας έτσι επικίνδυνο μέτωπο με τον Σόιμπλε και στέλνει το χρηματιστήριο, τα ομόλογα και την αξιοπιστία της Χώρας στα τάρταρα. (Η σκέψη του, λίαν αφελής: 18 δισ. είναι η συμμετοχή του ΔΝΤ στο επόμενο πρόγραμμα, ήδη έχω 19 δισ. από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, άρα δεν το χρειάζομαι)!

Δυστυχώς, η κυβέρνηση κάνει ό,τι περνά από το χέρι της ώστε να πιστοποιεί καθημερινά τη στελεχιακή της ανεπάρκεια και αναξιοπιστία, σε σημείο που ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης να καταθέτει τροπολογία για να επιβληθεί σταδιακή επιστροφή των 32.000.000 που παρανόμως έλαβαν 725.000 αγρότες, τονίζοντας όμως ότι αυτός και η κυβέρνηση δεν θα την εφαρμόσουν!

Είδαμε και πάθαμε να πείσουμε την Hewlett Packard να διακινεί τα εμπορεύματά της στην Ευρώπη μέσω της Χώρας μας και ξαφνικά οι λαθρομετανάστες ακινητοποιούν τα τρένα στην Ειδομένη, η Hewlett Packard θα φύγει και θα μείνουμε με τους λαθρομετανάστες και τα τσαντίρια τους.

Επιβάλλεται να γίνουν άμεσα θεαματικές κινήσεις για να πείσουμε τη διεθνή κοινότητα ότι τελικά κάτι κάνουμε. Πρέπει να τελειώνουμε άμεσα με την ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού, της ΔΕΣΦΑ, του OΣΕ, των αεροδρομίων και του λιμένος Πειραιώς και να αφήσουμε τα μεταλλεία στις Σκουριές να δουλέψουν ανενόχλητα. Αντ’ αυτού, αφήνουμε ανοιχτά τα μεταλλεία του Λαυρίου που δημιουργούν 100 εκατομμύρια ζημιές ετησίως, και τα χρηματοδοτούμε εντελώς παράνομα και αθέμιτα μέσω ΔΕΗ, και εις βάρος των άλλων βιομηχανιών.
Εδώ και τώρα η κυβέρνηση πρέπει να προσλάβει managers εγνωσμένου κύρους ώστε να αναλάβουν την αξιολόγηση και ρευστοποίηση της δημόσιας περιουσίας, τη δημιουργία του ταμείου αποκρατικοποίησης που υποσχεθήκαμε και τη διοίκηση των κρατικών οργανισμών, και όχι να τοποθετεί σε καίριες θέσεις κομματικούς ανεπάγγελτους ή καθηγητές που δεν έχουν την παραμικρή σχέση με διοίκηση επιχειρήσεων και δημιουργία αξιών που τόσο ανάγκη έχει η Χώρα μας!

Σημείωση

Παρά τη θλιβερή εμφάνιση των περιφερειακών αεροδρομίων, που πολλές φορές δεν έχουν ούτε χαρτί τουαλέτας, κάποιοι γραφικοί περιφερειάρχες θέλουν να κάνουν δημοψήφισμα για να τα κρατήσουν στα σημερινά τους χάλια και να συμμετέχει, λένε, στη διοίκησή τους και η τοπική αυτοδιοίκηση! Καλά, είμαστε για γέλια και για κλάματα!

*Επικοινωνιολόγος-οικονομολόγος
(Από τη Real News)