ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ, το 2023!

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΗΣ ΣΙΜΩΤΑΣ
Οικονομολόγος Διεθνών Εμπορικών Συναλλαγών

➙TΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΣ η ειρηνική, η πάντοτε δημοκρατική βούλησή της, ειδικά σχετικά με σοβαρά Εθνικά μας Θέματα, επιτέλους πρέπει να ερευνάται, να επισημαίνεται, να ακούγεται προσεκτικά, να αξιολογείται(επιτυγχάνεται πανεύκολα και ταχύτατα σήμερα, με την Τεχνολογίαν που διαθέτουμε),και υπ’ όψιν να λαμβάνεται, από τους εκάστοτε αποφασίζοντες Πολιτικούς Άρχοντές μας!

➙ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ! Όχι …προαιρετικά!

➙ΑΥΤΗ ήταν έκπαλαι, και ακόμα είναι, η Πεμπτουσία της Δημοκρατίας μας!

➙ΑΥΤΟΥ του είδους την Δημοκρατίαν οραματίσθησαν, ήθελαν και ενέκριναν οι σοφοί μας Πρόγονοι, οι τέτοιοι Εμπνευστές-Δημιουργοί της!

➙ΤΥΧΑΙΑ, η πιο πάνω υπενθύμισή μου, εν μέσω φυσικών καταστροφών, δεν είναι!

➙ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ, πάντοτε κατά την πολλών δεκαετιών εμπειρίαν μου, μάλλον θα καταβληθούν μεγάλες προσπάθειες, ώστε η Πατρίδα μας να σπρωχθεί(άνευ εισαγωγικών), σε διαπραγματεύσεις με τον μονίμως απειλούντα την Εθνικήν μας ακεραιότητα, επί …των «Εθνικών Ιματίων της», αχρείαστα, μονόπλευρα «κατευναστικά» και δυστυχώς υποχωρητικά, από πλευράς μας μόνο!

➙ΘΕΛΩ να ελπίζω, ότι -τουλάχιστον τούτην την φορά- θα ερωτηθεί, και η επί μακρόν περιθωριοποιημένη και περιφρονημένη Κοινωνία μας! Για κάτι, τόσο σοβαρό!

➙ΠΡΙΝ από την όποιαν απευκταίαν υποχώρησή μας, στις όποιες απαιτήσεις του Μεγάλου Εκβιαστού μας, τέτοιες οι οποίες ποτέ δεν πρόκειται να σταματήσουν, αλλά θα αυξηθούν δραματικά, μετά την πρώτην υποχώρησή μας!

➙ΓΙΑΤΙ το ελάχιστον εις βάρος μας αν λάβει ο Εκβιαστής, τα μέγιστα θα τον αποθρασύνει, και η οδυνηρή-απευκταία σύρραξη, εν κατακλείδι θα ακολουθήσει! Με μαθηματική βεβαιότητα!

➙ΜΙΑ καλή ματιά στην Ιστορία των Εθνών, θα μας πείσει σχετικά!

➙ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ για άλλα λάθη, για κομματικές Θέσεις, για ταπεινές «εκμεταλεύσεις» Εθνικών μας Προβληματισμών, δεν υφίστανται! ΔΕΝ…

➙ΑΣ το εμπεδώσουμε, επί τέλους!!!