Μπροστά με 17,1% η Ν.Δ.

Η ΝΔ παραμένει σταθερά μπροστά στις δημοσκοπήσεις έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, όπως καταγράφει και νεότερη δημοσκόπηση της ΒΕΡΓΙΝΑ TV.

Σε κρίσιμα ερωτήματα σχετικά με την πανδημία και τη διαχείρισή της από την κυβέρνηση, τις επιπτώσεις της στη ζωή μας, τα μέτρα του lockdown που προκαλούν περισσότερη δυσφορία, το πώς βλέπουν οι πολίτες τη χρονιά που έρχεται και βέβαια σχετικά με την πρόθεση ψήφου, απαντά η νέα Πανελλαδική Δημοσκόπηση που διενήργησε το διάστημα 26 Νοεμβρίου έως 2 Δεκεμβρίου για το ΒΕΡΓΙΝΑ TV ΒΕΡΓΙΝΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ η «INTERVIEW».

Τα εντυπωσιακά ευρήματα της δημοσκόπησης που παρουσιάστηκαν στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα» δείχνουν ότι ένας στους δύο πολίτες (ποσοστό 52%) είναι ικανοποιημένος από τη διαχείριση της κυβέρνησης όσον αφορά στην πανδημία, ενώ το κλείσιμο της αγοράς (55%) και η απαγόρευση μετακινήσεων εκτός νομού (48%) προκαλούν τη μεγαλύτερη δυσφορία από τα υφιστάμενα μέτρα του Lockdown.

Να παραμείνουν τα μέτρα όσο διαρκεί η πανδημία
Την ίδια ώρα, ποσοστό 72% των πολιτών συμφωνεί ότι τα μέτρα πρέπει να υπάρχουν όσο διαρκεί η πανδημία. Το γεγονός ότι οι πολίτες δεν βλέπουν τους φίλους και συγγενείς τους (65%), ενώ έχει μειωθεί το εισόδημά τους (48%) και έχει χαλάσει η ψυχολογία τους (35%), εκτιμώνται ως οι πιο σοβαρές επιπτώσεις της πανδημίας. Από τους ερωτηθέντες, το 53% φαίνεται πως ανησυχεί περισσότερο για τον κορωνοϊό παρά για την οικονομία, ενώ 48% εμφανίζεται αισιόδοξο για τη χρονιά που έρχεται.

Σχετικά με την Τουρκία και τις ενταξιακές της διαπραγματεύσεις με την ΕΕ, η συντριπτική πλειοψηφία (76%) εκτιμά ότι πρέπει να διακοπούν.

Οι πιο αποτελεσματικοί υπουργοί
Πρώτοι σε αποτελεσματικότητα είναι οι εξής 6 υπουργοί: Βασίλης Κικίλιας (6.4), Τ. Θεοδωρικάκος (6.3), Άδωνις Γεωργιάδης (6.2), Κ. Χατζηδάκης (6.1), Μ. Βορίδης (5.9) και Χρ. Σταϊκούρας (5.6).

Σταθερή η υπεροχή της Νέας Δημοκρατίας
Σύμφωνα με την αξιολόγηση των πολιτών και την καταγραφή των απόψεών τους, η συντριπτική πλειοψηφία του 39,1% εμπιστεύεται την κυβέρνηση Μητσοτάκη και θα την ψήφιζε εάν την ερχόμενη Κυριακή είχαμε εκλογές, ενώ τον ΣΥΡΙΖΑ εμπιστεύεται το 22%. Η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων ανέρχεται στο 17,1%.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου:

  • ΝΔ 39.1%
  • ΣΥΡΙΖΑ 22.0%
  • ΚΙΝΑΛ 6.9%
  • ΚΚΕ 4.7%
  • ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 5.1%
  • ΜέΡΑ25 2.7%
  • ΑΛΛΟ 6.1%
  • ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ 11.0%
  • ΑΚΥΡΟ/ΛΕΥΚΟ 2.4%

Πατήστε εδώ για να δείτε τη δημοσκόπηση

(iefimerida)