Δημοτικό Συμβούλιο σήμερα (5.45’ μ.μ.)

Γεράσιμος Παπαναστασάτος

Συνεχίζεται το σήριαλ της μετεγκατάστασης των περιπτέρων της Πλατείας Βαλλιάνου, τα οποία έχουν εγκλωβισθεί σχεδόν δύο μήνες μέσα στα μπάζα και τις λαμαρίνες του ακινητοποιημένου έργου της Ανάπλασης.

Χθες το πρωϊ συνεδρίασε κατεπειγόντως η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής με μοναδικό θέμα “Γνωμοδότηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για την μετεγκατάσταση των περιπτέρων της Κεντρικής Πλατείας Αργοστολίου, (λόγω της «επικείμενης έναρξης του έργου Ανάπλαση Κοινοχρήστων Χώρων-Πλατεία Βαλλιάνου») κι συγκεκριμένα για το περίπτερο ιδιοκτησίας του κ. Ευσταθίου Γαλιατσάτου-Ραζή, που βρίσκεται μέχρι τώρα εγκλωβισμένο καντό στο POLO.

Κατά τη συνεδρίαση ψηφίσθηκε ομόφωνα το περίπτερο να μεταφερθεί έξω από το Κτίριο του Oίκου του Ναύτου, επί της Oδού Ριζοσπαστών. Η νέα θέση του περιπτέρου προτάθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και βρίσκει σύμφωνες (κατά πλειοψηφία) την Δημοτική Κοινότητα Αργοστολίου και την Τροχαία Αργοστολίου.

Η απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής είναι γνωμοδοτική και θα είναι η εισήγηση που θα κάνει ο πρόεδρος της Επιτροπής Σπύρος Ματιάτος στο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο θα συνεδριάσει σήμερα και ώρα 5.45’ μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο.