Διάφορα απίστευτα…

Ζούμε στην εποχή των απίστευτων. Γύρω μας διαδραματίζονται γεγονότα που με κάνουν να τρίβω τα μάτια μου. Το ίδιο φαντάζομαι θα κάνετε και εσείς.

Απίστευτα θανατηφόρος ο κορωνοϊός.

Απίστευτα υψηλός ο αριθμός των αρνητών της ύπαρξης του.

Απίστευτα πολλοί αυτοί που είναι …ειδικοί επί παντός επιστητού, προβάλλοντας ως αποδεικτικό των γνώσεων τους το ενδεικτικό …δημοτικού. 

Απίστευτη η πολιτική συμπεριφορά του Τράμπ.

Απίστευτη η μόλυνση του περιβάλλοντος.

Απίστευτα επικίνδυνη η κλιματική αλλαγή.

Απίστευτες οι καιρικές συνθήκες.

Απίστευτη η αναισθησία που επικρατεί, γενικά, στον κόσμο.

Απίστευτη η ανισότητα ανάμεσα στους ανθρώπους.

Απίστευτη η οδική συμπεριφορά των Ελλήνων.

Απίστευτη η ελληνική γραφειοκρατία.

Απίστευτος και εγώ που εξακολουθώ να ελπίζω και να πιστεύω ότι κάτι μπορεί να γίνει για να ξημερώσουν καλύτερες μέρες. Βασίζω, όμως, την ελπίδα μου στο γεγονός ότι πάντα μετά την καταιγίδα έρχεται η νηνεμία. Πάντα μέσα στο βαθύ σκοτάδι μια μόνο πρώτη αμυδρή ηλιαχτίδα φαντάζει εκτυφλωτική, πλήττοντας την παντοκρατορία του σκότους!

Ναι πιστεύω ότι θα νικηθεί τελικά ο κορωνοϊός με τα εμβόλια και τα νέα φάρμακα και με χαροποιεί το γεγονός ότι οι επιστήμονες δηλώνουν ότι οι έρευνες για τα εμβόλια έχουν ανοίξει το δρόμο για την ίαση και άλλων ασθενειών που κοστίζουν τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων κάθε χρόνο.

Όσο για τους αρνητές των πάντων, είναι ένα πρόβλημα που υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει. Και αν οι αρνητές είναι η τούρτα, το κερασάκι της είναι τα εκατομμύρια αυτών που με τις ανύπαρκτες γνώσεις τους θέλουν να διαψεύσουν ερευνητές καθηγητές πανεπιστημίων!

Για την πολιτική συμπεριφορά του Τραμπ τι να πω; Απίστευτη. Ένας πρόεδρος και μάλιστα της ισχυρότερης χώρας του πλανήτη, συμπεριφέρθηκε πολιτικά σα τραμπάλα προκαλώντας θυμηδία αλλά και ανησυχία μετά τα γεγονότα στο Καπιτώλιο. Ας ελπίσουμε ότι στη «μετατραμπική» εποχή ο κόσμος δε θα ξαναζήσει μια παρόμοια απίστευτης επικινδυνότητας παρωδία. 

Η απίστευτη μόλυνση του περιβάλλοντος, η απίστευτα επικίνδυνη κλιματική αλλαγή, οι απίστευτες καιρικές συνθήκες και η απίστευτη αναισθησία που επικρατεί, γενικά, στον κόσμο έχουν άμεση σχέση. Ο άνθρωπος με την απερισκεψία του εξακολουθεί να μολύνει το περιβάλλον με αποτέλεσμα την κλιματική αλλαγή που φέρνει τις αλλοπρόσαλλες καιρικές συνθήκες. Φαύλος κύκλος!

Όσο για την ανισότητα μεταξύ των ανθρώπων, η κατάσταση είναι απίστευτα, εξωφρενικά απαράδεκτη. Το ένα τέταρτο του πληθυσμού της γης δεν έχει να φάει και άλλοι τρώνε με χρυσά κουτάλια! Με εξόργισε μια διαφήμιση οίκου ειδών μωρού. Ανάμεσα στα προϊόντα μια κούνια έναντι 60.000 ευρώ και ένα μπιμπερό με διαμάντια στην …εξευτελιστική τιμή των …100.000 ευρώ. Ναι καλά διαβάσατε 60 χιλιάδες και 100 χιλιάδες ευρώ για να νιώθει καλά το μωράκι που φυσικά θα φοράει και τις ανάλογες πάνες! Απίστευτες προκλήσεις που εξοργίζουν. 

Τώρα όσα και αν γραφτούν για την απαράδεκτη οδική συμπεριφορά των Ελλήνων (όχι όλων αλλά σίγουρα των περισσότερων) είναι λίγα. Καθημερινά θρηνούμε θύματα αλλά δυστυχώς ούτε οι οδηγοί βάζουν μυαλό, ούτε η αστυνομία εφαρμόζει το νόμο. Όσο για τις κυβερνήσεις (την παρούσα και όλες τις προηγούμενες) κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου. 

Τέλος όσα και να πει κανείς για την απίστευτη ελληνική γραφειοκρατία είναι λίγα. Κάτι που στις αναπτυγμένες χώρες γίνεται σε μια ώρα στην Ελλάδα γίνεται σε ένα μήνα, αν είσαι… τυχερός. Τελευταίο δείγμα της αξεπέραστης γραφειοκρατίας είναι τα 85 διαμερίσματα που κατασκευάστηκαν στην Ελευσίνα πριν 12 χρόνια και δεν έχουν παραδοθεί ακόμα στους άπορους δικαιούχους. Οι 85 λοιπόν εργατικές κατοικίες λεηλατούνται συνεχώς με αποτέλεσμα το κράτος να πληρώνει τα σπασμένα. Αυτό και αν δεν είναι απίστευτη τρέλα.

Ζούμε στην εποχή των απίστευτων καταστάσεων. Ελπίζω ότι η απίστευτη κατρακύλα θα σταματήσει πριν είναι πολύ αργά. Κι’ ακόμα να βγείτε λανθασμένοι αν με θεωρείται απίστευτα αισιόδοξο!

ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Ελληνική γραφειοκρατία… Το βασίλειο της χαρτούρας και της σφραγίδας!