«Διά στόματος Αλέξανδρου Παρίση!»

Σε μία «κρίση ειλικρίνειας» ο απερχόμενος Δήμαρχος Κεφαλονιάς ομολόγησε αυτά τα οποία «ο κόσμος τα έχει τούμπανο» και το Μέγαρο «κρυφό καμάρι»! Παρακολουθώντας το βίντεο από τη συνάντηση του κ. Παρίση με κατοίκους της Παλικής ενημερωθήκαμε διά στόματος Αλέξανδρου Παρίση για τα εξής:

«Πρώτο βράδυ που έγινε ο σεισμός κουβάλησα όλη την κυβέρνηση στην Κεφαλονιά. Η Λέσβος και όπου έγινε σεισμός δεν έχουνε πάρει ούτε τσιγάρο. Έφερα 10 εκατομμύρια και μοιραστήκανε μέσα… Άλλοι πήρανε δύο, δυόμιση, τρία χιλιάρικα οικοσκευές ως πρώτη κίνηση.»…

-«Αυτά τα λεφτά που βλέπεις εδώ πέρα, υπήρχε μία μελέτη εδώ και δεκαπέντε χρόνια για την ανάπλαση και αυτή μπήκε στο… και πληρώθηκε»

– «Η παραλία που βλέπεις κάτου τώρα ήρθε ο Χρυσοχοϊδης με τον Παπαστεργίου τότε, και περάσατε τη μελέτη του έργου τότε για το λιμάνι και το βγάλαμε/νε το υπομεδιν πριν δυο μήνες τρεις.»

– «Το λιμάνι του Αργοστολίου σε πληροφορώ τίποτα δε θα γίνει μόνο κάτι πίλερ θα προσθέσουμε… περνάνε τα πίλερ μόνο για να βάλουνε νερό τίποτα άλλο»

– «Έχουμε ένα εκατομμύριο. Με αυτό το εκατομμύριο θα είχαμε φτιάξει δύο… δεν μπορώ. Καταθέτεις μελέτες. Βλέπεις τη μελέτη εδώ πόσες ενστάσεις έχουνε κάνει; Πως να προχωρήσεις με τον κωλονόμο 4412 που βάλανε»…

– «Που είναι το επίδομα ενοικίου ρε; Απ’ την ημέρα που έφυγε η προηγούμενη κυβέρνηση…»

Από που να ξεκινήσει κανείς και που να σταματήσει σχολιάζοντας τις βαρυσήμαντες τοποθετήσεις του Δημάρχου…

  •  Ο νόμος 4412/2016 προφανώς και δεν αρέσει στον κ. Παρίση και το εκδηλώνει πηγαία χρησιμοποιώντας ακόμη και δημόσια αγοραίες εκφράσεις που δεν αρμόζουν στο θεσμικό του αξίωμα γιατί έβαλε φρένο στην ασυδοσία των αναθέσεων για τις οποίες άλλωστε έχει παραπεμφθεί ο ίδιος και συνεργάτες του πειθαρχικά και ποινικά.
  •  Ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς αποδέχεται (επιτέλους μετά από οκτώ χρόνια) το γεγονός ότι η Δημοτική Αρχή του δεν έχει σχεδιάσει κανένα έργο για την Κεφαλονιά αλλά απλώς υλοποιεί τα έργα που οραματίστηκαν οι πρώην Δήμαρχοι Αργοστολίου από την εποχή του κ. Καλαφάτη, του κ. Φόρτε και του κ. Τσιλιμιδού.
  •  Ο κ. Παρίσης ομολογεί ότι η σημερινή ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών είναι αυτή που υλοποιεί τα έργα αποκατάστασης που η προηγούμενη κυβέρνηση άφησε στον αέρα.
  •  Ο κ. Δήμαρχος δείχνει άγνοια για την επιδότηση ενοικίου και ανικανότητα διαχείρισης των διαδικασιών που απαιτεί ο σχεδιασμός και η υλοποίηση τεχνικών έργων. Δείχνει επίσης άγνοια για το έργο της αποκατάστασης του λιμένος Αργοστολίου.
  •  Στη Λέσβο τα έργα αποκατάστασης τρέχουν με διπλάσια και τριπλάσια ταχύτητα γιατι υπάρχει μία άψογη συνεργασία Δήμου, Περιφέρειας και Κυβέρνησης, και βέβαια ο εκεί Δήμος δεν πετάει το μπαλάκι στην εξέδρα…
  •  Ο Δήμος Κεφαλονιάς επέλεξε με ελαφρά την καρδία την ανάθεση των επισκευών των σχολείων στις Κτ.Υπ. Α.Ε. κατά παραγγελία του «αδελφού» Χρυσοχοϊδη, και από τότε ουδέποτε ασχολήθηκε. Ο καθένας καταλαβαίνει ότι αν ο ιδιοκτήτης δεν ενδιαφερθεί για το κτίσμα του, δεν μπορεί να περιμένει ή να απαιτεί να του λύσουν το πρόβλημα οι άλλοι. Εξάλλου, όλη η κοινωνία γνωρίζει ως προς την αλληλογραφία του Δήμου με τις Κτ.Υπ. Α.Ε. τις τεράστιες καθυστερήσεις στην αποστολή των στοιχείων που ζητούσε η υπηρεσία για να ολοκληρώσει τις μελέτες, καθώς και τα έγγραφα που κατά ομολογία της Δημοτικής Αρχής Παρίση χαθήκανε… Ή μήπως να ανοίξουμε το φάκελο των χορηγιών που χάθηκαν από την ανεπάρκεια του Δήμου;;;
  •  Σχετικά με το «θέατρο» του θεάτρου στο Ληξούρι, που η μελέτη ακόμη δεν έχει καν ξεκινήσει και η εγκατάλειψη του κτιρίου έχει πολλαπλασιάσει τις ζημιές των σεισμών, έχει κάτι να μας πει ο κ. Παρίσης; Ή πάλι φταίνε οι άλλοι;;
  •  Τέλος, ομολογεί ανερυθρίαστα το κοινό μυστικό 5 χρόνια τώρα, ότι ο σεισμός του 2014 ήταν ο σωσμός για τη Δημοτική Αρχή καθώς σύμφωνα με τα λεγόμενά του μοιράστηκαν δέκα εκατομμύρια για αποζημίωση οικοσκευών μέσα στην προεκλογική περίοδο το 2014… μόνο που με το κοινό μυστικό, τα δύο, τα δυόμιση, τα τρία (και περισσότερα ακόμη) χιλιάρικα που λέει ο Δήμαρχος ότι μοίρασε ανά οικογένεια δόθηκαν στοχευμένα. Και για να ακριβολογήσουμε, ο ίδιος ο Δήμαρχος έχει δηλώσει στις 28/9/2015 ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου παρουσιάζοντας την «ΕΚΘΕΣΗ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ» του Δήμου Κεφαλλονιάς για το οικονομικό έτος 2014 ότι «Περίπου 2.500 νοικοκυριά ενισχύθηκαν με συνολικά μέλη σχεδόν 7.000 άτομα» θυμίζοντας μόνο ότι στις δημοτικές εκλογές στις 18/5/2014 η παράταξη του κ. Παρίση πήρε… 6.703 ψήφους.

Αργοστόλι, 1 Φλεβάρβη 2019

Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Κεφαλονιάς-Ιθάκης