Διέλυσαν τη Σκάλα Θεόφιλος-Κουρκουμέλης!

Με το …καλημέρα, χθες το πρωί, η Δημοτική Αρχή Μιχαλάτου, κατάφερε για άλλη μια φορά να δημιουργήσει το χάος στην Σκάλα και να ξεσηκώσει τους κατοίκους στο πόδι.

Μηχανήματα και γερανός έκοψαν ένα πεύκο έξω από το Δημοτικό Σχολείο του Χωριού, επειδή «εμπόδιζε» την διέλευση των λεωφορείων και λοιπών μεγάλων οχημάτων.

Η παραπάνω ενέργεια, είναι συνέχεια της προχειρότητας με την οποία εφάρμοσε η Δημοτική Αρχή την πεζοδρόμηση και το νέο κυκλοφοριακό της Σκάλας, με αποτέλεσμα στην καρδιά της τουριστικής σεζόν να …ανακαλύψουν ότι το σημείο αυτό που διοχετεύτηκε όλη η κυκλοφορία των οχημάτων και λεωφορείων, δεν πληροί τις προϋποθέσεις, αλλά και είναι και άκρως επικίνδυνο για την ασφάλεια των πεζών, κατοίκων και επισκεπτών και κυρίως των παιδιών που μαζεύονται στον προαύλιο Χώρο του Σχολείου για να παίξουν.

Χθες το πρωί η κοπή του δένδρου που ήταν πάνω από 15μ. ύψος και ηλικίας πάνω από 70 χρόνων (τα δέντρα στο σημείο είχαν φυτευθεί μετά τους σεισμούς του ‘53 με τη ανοικοδόμηση του χωριού), όχι μόνο αναστάτωσαν τους κατοίκους, αλλά επέφεραν για άλλη μια φορά διχασμό στην τοπική κοινωνια, λόγω αλληλοσυγκρουόμενων συμφερόντων.

Επίσης, μετά την χθεσινή ενέργεια του Δήμου αποδείχθηκε ότι η …συγκοινωνιακή μελέτη της Δημοτικής Αρχής Μιχαλάτου είναι προβληματική και επί της ουσίας μη λειτουργικά εφαρμόσιμη, αφού σε συνέχεια της κοπής του δένδρου στο σημείο έξω από το Σχολείο, αποξηλώθηκε και το πεζοδρόμιο για να χωράνε, αν χωρέσουν, να περνάνε τα μεγάλα οχήματα και λεωφορεία.

Καταγγελίες κατοίκων της Σκάλας, στην εφημερίδα μας, μεταξύ άλλων, για το θέμα αναφέρουν και το ερώτημα εάν οι χθεσινές ενέργειες του Δήμου πληρούσαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες και αδειοδοτήσεις από τις αρμόδιες Υπηρεσίες.

Αλγεινή εντύπωση δε στους κατοίκους προκάλεσε η απόλυτη απουσία για την προάσπιση του χωριού τους όλων των εκλεγμένων τοπικών αρχόντων Περιφέρειας και Δήμου, συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, ενώ ο ίδιος  Σκαλισιάνος αντιδήμαρχος Νίκος Κουρκουμέλης (Πασπάλης) βοηθώντας το έργο της Δημοτικής Αρχής, αποξήλωσε χθες το πρωί ο ίδιος τα σήματα που είχαν τοποθετηθεί πρόσφατα στο σημείο σχετικά με την πεζοδρόμηση του χωριού.

Σχετικά με την υπόθεση η Πηνελόπη Παπαϊωνάνου αργά προχθές το βράδυ έκανε την εξής ανάρτηση στο F/B:

Σαν τους κλέφτες αύριο το πρωί οι τοπικοί άρχοντες θα ξεριζώσουν το ή τα δέντρα και πεζοδρόμια απέναντι από το καμπαναριό ώστε να σώσουν τα προσχήματα και την περίφημη κυκλοφοριακή τους μελέτη.

Επειδή δεν προέβλεψαν ότι τα λεωφορεία δεν χωράνε από αυτόν τον δρόμο θα γκρεμίσουν το ήδη στενό πεζοδρόμιο από το οποίο περνάνε κάθε μέρα όλα τα παιδάκια του χωριού για να πάνε να παίξουν στο σχολείο και την παιδική χαρά. Μετέτραψαν έναν δρόμο γεμάτο πολυπληθείς δημόσιους χώρους και πεζούς σε αυτοκινητόδρομο.

Αλήθεια έχουν λάβει άδεια από τις αρμόδιες υπηρεσίες για να προβούν στις εν λόγω ενέργειες; Η καταστροφή του φυσικού κάλλους του χωριού και η διάλυση του πεζοδρομίου έμπροσθεν του σχολείου, ας ελπίσουμε ότι δεν θα συνοδευτεί από κάποιο ατύχημα.

Ντροπή και πάλι ντροπή, ένα ολόκληρο χωριό να ταλαίπωρείται από τα λάθη σας… Υ.Γ. Σε όλα τα διαλύματα, σε όλες τις σχολικές γιορτές όλοι ψάχνουν το ίσκιο αυτών των δέντρων…

Το δέντρο της Σκάλας ενώ κόβεται…
Μετά και την αποξήλωση του πεζοδρομίου. Τα λεωφορεία θα περνούν ακριβώς και συριζα στην είσοδο του σχολείου
Ο Πασπάλης βοηθώντας το έργο της Δημοτικής Αρχής Μιχαλάτου αποξηλώνει τις πινακίδες…