Διέψευσαν το ΤΑΙΠΕΔ Θόδωρος και Λυκούδης για τις απαλλοτριώσεις στο Aεροδρόμιο

Με την περιβόητη μελέτη για τις απαλλοτριώσεις στο Αεροδρόμιο στα χέρια του, ο περιφερειάρχης κ. Θόδωρος Γαλιατσάτος μίλησε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κεφαλονιάς, παρουσία κατοίκων της περιοχής Αεροδρομίου, καταγγέλοντας για «διγλωσσία» την Κυβέρνηση και το Ταιπεδ.

O κ. Γαλιατσάτος επεσήμανε ότι η απαλλοτρίωση των 315 στρεμμάτων θεωρείται αδειοδοτημένο εργο και οποιαδήποτε στιγμή μπορεί να τεθεί σε ισχύ. Παράλληλα, επεσήμανε ότι η Γερμανική εταιρεία Fraport οποιαδήποτε στιγμή μπορεί να ζητήσει επέκταση του Αεροδρομίου, κάτι το οποίο το Ελληνικό Δημόσιο θα πρέπει να εξετάσει.

Επιπλέον, ανέφερε ότι ενώ η προχθεσινή ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ αναφέρει ότι δεν θα γίνουν απαλλοτριώσεις, εντούτοις, σε νέο έγγραφο που εστάλει χθες αναφέρεται ότι δεν πρέπει να ληθούν υπόψη ορισμένες σελίδες που λένε για απαλλοτριώσεις.

Για το λόγο αυτό ο περιφερειάρχης τόνισε ότι «πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι και να πάρουμε μία απόφαση πολύ δυνατή. Θα πρέπει να απαλειφθούν όλες οι αναφορές για απαλλοτριώσεις σε όλα τα επίσημα έγγραφα, καθώς και στις προηγούμενες αποφάσεις που έχου παρθεί, ενώ απαιτείται εκ νέου σύνταξη μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων, η οποία θα λαμβάνει υπόψη όλες τις πραγματικές ανάγκες του Αεροδρομίου».
«Στάχτη στα μάτια» ανέφερε ο αναπληρωτής δημάρχου και αντιδήμαρχος κ. Διονύσης Λυκούδης, ότι προσπαθεί να ρίξει το ΤΑΙΠΕΔ με το έγγραφο που αναφέρει ότι δεν θα υπάρξουν απαλλοτριώσεις και το οποίο και χαρακτήρισε ως «στρατσόχαρτο, που δεν θα έχει καμία ισχύ μετά τις 31-12-2016». Επιπλέον, ο. Λυκούδης τόνισε ότι η Κυβέρνηση θέλει να περάσει τώρα την επικαιροποίηση της μελέτης και στο μέλλον μπορεί να προχωρήσει οποιαδήποτε στιγμή στις απαλλοτριώσεις.

Oσον αφορά τη βουλευτή κ. Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, ο αναπληρωτής δημάρχου υπογράμμισε ότι θα έπρεπε να παραστεί στη συνεδρίαση της Δ.Σ., εφόσον της εστάλει και ειδική πρόσκληση, προκειμένου να σταθεί στο πέυρό των κατοίκων.

Στην συνεδρίαση του Δ.Σ. δεν παραβρέθηκε πάλι χθες ο δήμαρχος κ. Αλέξανδρος Παρίσης, ενώ παραβρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Σπύρος Γαλιατσάτος, ο περιφερειακός σύμβουλος και τ. αντιπεριφερειάρχης κ. Σωτήρης Κουρής και η περιφερειακή σύμβουλος κ. Σουζάνα Πεφάνη, οι οποίοι συντάχθηκαν με την θέση του περιφερειάρχη.
O επικεφαλής της παράταξης «Ανεξάρτητη Ενωμένη Κεφαλονιά» κ. Θεόφιλος Μιχαλάτος τόνισε ότι είναι απαράδεκτο το ύφος του εγγράφου του ΤΑΙΠΕΔ για τον τρόπο με τον οποίο απευθύνεται στον περιφερειάρχη. Ενώ απαράδεκτο χαρακτήρισε και το γεγονός ότι «οι συμπολίτες μας είναι όμηροι των εξελίξεων των απαλλοτριώσεων». Για το λόγο αυτό, ο κ. Μιχαλάτος υπογράμμισε ότι η παράταξη του στέκεται στο πλευρό των κατοίκων και είναι σύμφωνη με το ψήφισμα.
O εκπρόσωπος της «Ενωμένης Τετράπολης» κ. Βασίλης Ρουχωτάς τόνισε:¨ «Η παράταξή μας και εγώ είμαστε παρόντες και δίπλα σε κάθε αγώνα. Προτείνουμε ο Δήμος και η ΠΙΝ να μελετήσουν τα έργα και να κάνουν μία πρόταση για τη μελέτη».

• Oσον αφορά το θέμα την καθυστέρηση των έργων αποκατάστασης των ζημιών από τους σεισμούς ο περιφερειάρχης επεσήμανε ότι οφείλεται στο ότι η κεντρική Κυβέρνηση έχει αναλάβει τη διαχείρηση των έργων μέσω του αρμόδιου Υπουργείου και όχι οι τοπικές αρχές.

• Κατά πλειοψηφία πέρασε το θέμα προσωρινής παραλαβής του έργου με τίτλο «Αποχεύτεση Σκάλας», για το οποίο υπήρχε μικρή προθεσμία παραλαβής, ενώ ο αναπληρωτής δημάρχου δεσμεύτηκε ότι θα διευκρινησθούν οι απορίες των δ.σ. σε επόμενο Δ.Σ. με την παρουσία της Τεχνικής Επιτροπής του Δήμου και του ανάδοχου του έργου.

• Το Δ.Σ. συνεχιζόταν και μετά την εκτύπωση του «Η».

 

Ο περιφερειάρχης κ. Θ. Γαλιατσάτος και ο αντιδήμαρχος κ. Δ. Λυκούδης
Ο περιφερειάρχης κ. Θ. Γαλιατσάτος και ο αντιδήμαρχος κ. Δ. Λυκούδης
Κάτοικοι της περιοχής του Αεροδρομίου παρακολουθούν την συνεδρίαση
Κάτοικοι της περιοχής του Αεροδρομίου παρακολουθούν την συνεδρίαση
Ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Σπύρος Γαλιατσάτος ενώ μιλάει κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. Πίσω του ο τ. αντιπεριφερειάρχης κ. Σωτήρης Κουρής
Ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Σπύρος Γαλιατσάτος ενώ μιλάει κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. Πίσω του ο τ. αντιπεριφερειάρχης κ. Σωτήρης Κουρής