ΔΙΑΛΕΞΕ ΚΑΙ ΠΑΡΕ…

Γράφει ο ΠANAΓHΣ METAΞATOΣ
Πρόεδρος Eνωσης Aγροτουρισμού Iονίου, Aντιπρόεδρος ΣEAΓE, Mέλος Δ.Σ. ΣEEΔΔE, Kαθηγητής της Mεθόδου SILVA

Oτι και να επιλέξεις από το δίλημμα του Αινστάιν που θα διαβάσεις από κάτω, οφείλεις την ύπαρξη σου σε ένα θαύμα…

  • Ζήσε σαν να ζεις κάθε στιγμή ένα θαύμα
  • Hταν ένα θαύμα η γέννηση σου. Άλμπερτ Αινστάιν

Αν επιλέγεις το πρώτο, αναγνωρίζεις το θαύμα, σε ότι και να γίνεται.

Αν είσαι στη δεύτερη θα χρειαστεί να εξηγήσεις τα θαύματα που συνεχίζονται, μετά τη γέννηση σου. Αν τα θεωρείς δεδομένα, τότε ποιος ή τι τα προκαλεί και εσύ τι ρόλο παίζεις.

Ξέρω ότι οι περισσότεροι δεν συνεχίζουν την κουβέντα, κάποιοι αλλάζουν θέμα. Μας αδίκησε ο πληρωμένος διαιτητής, δεν έδωσε καθαρό πέναλτυ. Υπάρχουν και χειρότερα,

  • Το διέλυσε καινούργιο αμάξι ο Θανάσης, ας πρόσεχε…
  • Στο σφυρί το σπίτι της Μαρίας, τι νόμιζε αφού δεν πλήρωνε τις δόσεις… Θα μπορούσα να συνεχίσω και με άλλα πικρόχολα, δυσαρεστημένα, θυμωμένα, αδικημένα επίθετα, για να μην …ασχοληθώ με το θαύμα, γιατί απλά το θεωρώ δεδομένο και ας μην το ερμηνεύω. Και συνεχίζουν οι περισσότεροι να ζουν τη ζωή τους, επειδή έτυχε να ζουν και όχι γιατί εκπληρώνουν κάποιο σκοπό, μια αποστολή.

Εκτός εάν και συμβεί μια αφύπνιση, συνειδητοποίηση, ξύπνημα, τράνταγμα, απειλή ή κάτι παρόμοιο που λες και είναι κόλλα η σκέψη σου και κολλά συνέχεια στο νου σου.

Ξέρεις το κρύο το αντέχεις, την πείνα, τη ζέστη, τη μοναξιά, την βαρεμάρα τη φασαρία κ.α. Η σκέψη όμως η βασανιστική που θέλει απάντηση το ερώτημα που σου έκανε δεν την αντέχεις.

  • Ποιος είμαι; Γιατί ήρθα;, Τι ζητάς από μένα; λες στην ΑΝΏΤΕΡΗ ΕΥΦΥΊΑ ή ό[πως εσύ την ονομάζεις.

Oταν αρχίζεις να κάνεις ερωτήσεις, παίρνεις απαντήσεις. Αυτό είναι το μυστικό.

Μάθε να κάνεις ερωτήσεις. Όχι γιατί ‘εχεις περιέργεια μόνο, αλλά γιατί στις ερωτήσεις που κάνεις, υπάρχει η γνώση της εξέλιξης, η εξέλιξη της γνώσης.

  • Φτάνει πιά. Μου φωνάζει η εσωτερική μου φωνή. Τι ψάχνεις τέλος πάντων;
  • Την ταυτότητα μου απαντώ. Συνέχιζε να ψάχνεις ή καλύτερα όπως λέει και ο συγγραφέας φίλος Κώστας Σαλλής σένα από τα βιβλία του που έχω εκδώσει στις εκδόσεις, Αλκυών. Συνέχιζε να συνεχίζεις …η συνέχεια.

Είσαι σε καλό δρόμο όταν κάνεις ερωτήσεις. Σύντομα ο συμπαντικός σου Νους θα σου τις φέρει.