Διαμάχη για την υδροδότηση στα χωριά Αγία Θέκλη, Βώβικες και Βιλατώρια

Ν. Ανουσάκης

Διαμάχη για την υδροδότηση στα χωριά Αγία Θέκλη, Βώβικες και Βιλατώρια ξέσπασε, με αφορμή καταγγελία του προέδρου Αγίας Θέκλης Ανδρέα Μπενάτου, στην οποία απαντά ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Νίκος Ανουσάκης.

  • Η καταγγελία του κ. Μπενάτου αναφέρει:

Από τον Μάρτιο του 2017, οι κάτοικοι στα χωριά Αγία Θέκλη, Βώβικες και Βιλατώρια υποφέρουν σχεδόν καθημερινά είτε από πολύωρες διακοπές της παροχής νερού στο σύνολο των σπιτιών είτε με ελαχίστη παροχή νερού στα σπίτια τα οποία ευρίσκονται στα ψηλότερα σημεία των χωρίων.

Η ΔΕΥΑΚ ισχυρίζεται ότι το πρόβλημα προκαλείται από την ΔΕΗ εξ αίτιας βλάβης στο καλώδιο με το οποίο τροφοδοτείται με ηλεκτρική ενεργεία η αντλία της γεώτρησης από την οποία υδρεύονται τα χωριά ..

Αντίθετα η ΔΕΗ μας πληροφόρησε ότι δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ πρόβλημα στο τροφοδοτικό καλώδιο.

Μύλος δηλαδη!!!!!!

Όμως η ΔΕΗ μας δήλωσε ότι η ΔΕΥΑΚ έχει ενημερωθεί επανειλημμένα ότι δεν υπαρχει το παραμικρό πρόβλημα που να προέρχεται από το ηλεκτρικό καλωδιο και μας τόνισε ότι οι κανονισμοί επιβάλλουν την ύπαρξη επιτηρητή τάσεως στο αντλιοστάσιο

Συμπερασματικά λοιπόν εξ αιτίας της ανικανότητας η της αδιαφορίας της ΔΕΥΑΚ καθ όλη την διάρκεια του πρόσφατου καύσωνα από την Πέμπτη 29 Ιουνίου μέχρι και το πρωί της Δευτέρας 3 Ιουλίου και τα τρία χωρία παρέμειναν χωρίς νερό και οι κάτοικοι υπέστησαν το μαρτύριο της σταγόνας

Οι κάτοικοι στα χωριά Αγία Θεκλη, Βώβικες, και Βιλατωρια, οι οποίοι στην συντριπτική τους είναι μεγάλης ηλικίας απαιτούν την άμεση και μόνιμη αποκατάσταση του προβλήματος υδροδότησης των χωριών πρόβλημα για το οποίο απολύτως υπεύθυνη είναι η ΔΕΥΑΚ.

Παράλληλα θέλουμε να καταγγείλουμε την συνεχιζόμενη υπεράντληση της γεώτρησης η οποία υδροδοτεί την Αγία Θεκλη, τις Βώβικες, τα Βιλατωρια, και τον Αθέρα, γεγονός το οποίο γνωρίζει και αδιαφορεί η ΔΕΥΑΚ και προειδοποιούμε ότι εφ όσον συνεχιστεί αυτή η υπεράντληση επίκειται η καταστροφή της γεώτρησης σε σύντομο χρονικό διάστημα με τραγικές συνέπειες για ολόκληρη τη Ανωγη..

Αγ. Θέκλη 3 Ιουλίου 2017

Ο πρόεδρος της Αγ. Θεκλης

Ανδρέας Μπενάτος

  •  Kαι η απάντηση του προέδρου της ΔΕΥΑΚ κ. Ανουσάκη:

Θέμα: Δ.Ε.Υ.Α.Κ: ΔΙΑΨΕΥΔΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΘΕΚΛΗΣ.

Με έκπληξη διαβάσαμε μια πλήρως ανακριβή ανακοίνωση του προέδρου της δημοτικής κοινότητας Αγίας Θέκλης κυρίου Ανδρέα Μπενάτου, ο οποίος προφανώς προέβη στο συγκεκριμένο πόνημα υπό την παραταξιακή και όχι υπό τη θεσμική του ιδιότητα. Τονίζουμε λοιπόν για κάθε καλοπροαίρετο τα εξής:

  1. Δεν έχουν λάβει χώρα πολύωρες διακοπές νερού από το Μάρτιο του 2017 στις περιοχές Αγία Θέκλη, Βόβικες, Βιλατώρια αλλά αυτό συνέβη μόνο από την Παρασκευή 30/06/2017 μέχρι την Κυριακή 02/07/2017 οπότε και το πρόβλημα λύθηκε με άμεση παρέμβαση της υπηρεσίας. Ειδικότερα τα συνεργεία της Δ.Ε.Υ.Α.Κ ήταν παρόντα όλο ανωτέρω διήμερο στην περιοχή μέσα στον καύσωνα για να υπάρξει ταχύτατη επίλυση του προβλήματος, επομένως μένει να μας πει ο κύριος Μπενάτος που ακριβώς είδε …«την αδιαφορία και την ανικανότητα», όπως με θράσος αναφέρει.
  2. Όσο αφορά την γεώτρηση στις Βόβικες και το ζήτημα με το παροχικό καλώδιο της ΔΕΗ, η Δ.Ε.Υ.Α.Κ διερευνά υπεύθυνα και αρμόδια το όλο θέμα και φυσικά δεν χρειαζόμαστε τις «τεχνικές γνώσεις και τα επιστημονικά πορίσματα» του άσχετου με το αντικείμενο κυρίου Μπενάτου ο οποίος «αποφάνθηκε για τα πάντα» χωρίς καν να έλθει ποτέ σε οποιαδήποτε επικοινωνία με τον πρόεδρο και το διευθυντή της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. Εάν το είχε πράξει θα είχε τουλάχιστον μάθει ότι στο αντλιοστάσιο στις Βόβικες υπάρχει επιτηρητής τάσεως και όλες οι απαιτούμενες ηλεκτρολογικές προστασίες οπότε θα απέφευγε ακόμα μια φαιδρή ανακρίβεια.
  3. Η Δ.Ε.Υ.Α.Κ μεριμνά για την διαρκή και συνεχή υδροδότηση όλων των περιοχών του δήμου Κεφαλονιάς τηρώντας την νομοθεσία και φυσικά δεν πρόκειται να ακολουθήσει τις εκτός τόπου και χρόνου απόψεις του κυρίου Μπενάτου οι οποίες θα οδηγήσουν στο «μαρτύριο της σταγόνας», δηλαδή σε παροχή νερού με ωράριο στις ανωτέρω περιοχές.

Χαιρόμαστε που μετά από δυόμιση χρόνια θητείας ο πρόεδρος της Αγίας Θέκλης εμφανίστηκε ως δια μαγείας, θα ήταν όμως ακόμα καλύτερο αν αυτό το έκανε με κάποια χρήσιμη παρέμβασή του και όχι με ένα ψευδές και συκοφαντικό κείμενο για τη Δ.Ε.Υ.Α.Κ

Ο Πρόεδρος

Νικόλαος Ανουσάκης

  • Σε απάντησή του ο κ. Μπενάτος αναφέρει:

Απάντηση στο Νίκο Ανουσάκη

Ο κ Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ με αποκαλεί ψεύτη στα όσα ισχυρίζομαι στην δημόσια, αληθινή, εύλογη και επιβεβλημένη, διαμαρτυρία μου, αφού η ΔΕΥΑΚ άφησε ολόκληρο το τριήμερο του καύσωνα τρία χωριά χωρίς στάλα νερό και όχι μόνο.

Παράλληλα ο κύριος αυτός αποδίδει παραταξιακά, λέει, κίνητρα σε αυτή μου την διαμαρτυρία για να δικαιολογήσει τις ύβρεις του.

Απαντώ λοιπόν αρχίζοντας από την αθλία κατηγορία του κ. προέδρου της ΔΕΥΑΚ ότι δήθεν η διαμαρτυρία μου είχε παραταξιακά κίνητρα.

Κύριε Πρόεδρε

Η ΔΙΨΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗ ΓΕΥΣΗ

Επομένως εσύ κύριε πρόεδρε της ΔΕΥΑΚ θα επιλέξεις αν η αδιαφορία η η ανικανότητα της ΔΕΥΑΚ άφησε διψασμένους στον τελευταίο καύσωνα όλους τους κατοίκους των τριών χωριών που ανήκουν στην κοινότητα της Αγ Θεκλης που εγώ εκπροσωπώ.

Το ότι επί τέσσαρες σχεδόν μέρες είπαμε το νερά νεράκι είναι περά για περά αληθινό και χωρίς παραταξιακή γεύση.

Διαμαρτυρήθηκα λοιπόν για όλους αυτούς τους ανθρώπους όπως είχα υποχρέωση ακόμη και για τους ελάχιστους συγχωριανούς μου καμιά δεκαριά όλους και, όλους που σας ψήφισαν στις εκλογές του 2014.

Βλέπεις εγώ δεν ξεχωρίζω κανένα και δεν βαζω παραταξεις πανω από τους ανθρωπους.

Άρα δεν είχα κανένα απολύτως παραταξιακό κίνητρο.

Είχα μοναδικό κίνητρο την δίψα που βασάνιζε όλους και για την οποία έπρεπε να διαμαρτυρηθώ.

Αλλά εσύ βέβαια που να αντιληφτείς αυτόν τον τρόπο λειτουργίας αφού ακόμα και το νερό την ύψιστη ανθρώπινη ανάγκη και μάλιστα σε καύσωνα μετράς με παρατάξεις και κόμματα.

Διευκρινίζω ότι η καταγγελία μου δεν αφόρα το τεχνικό προσωπικό της Παλικής που ανήκει στη ΔΕΥΑΚ.

Επομένως το ποιος είναι ο ψεύτης εύλογα νομίζω θα αντιληφτεί η κοινωνία.

Επί της ουσίας τώρα.

Είναι αλήθεια ή όχι ότι από τον Μάρτιο η αντλία στην γεώτρηση έχει καεί κάμποσες φορές;

Δύο, τρεις, τέσσαρες ή περισσότερες φορές κ. Πρόεδρε;

Είναι αλήθεια ή όχι ότι, όταν καίγεται η αντλία στην γεώτρηση μένουν χωρίς νερό όσοι υδρεύονται από αυτήν.

Είχαν λοιπόν ή όχι τα χωρία πρόβλημα υδροδότησης από τον Μάρτη;

Ποιος λέει λοιπόν κ. Πρόεδρε την αλήθεια;

Πέστε αλήθεια κύριε πρόεδρε πρέπει να ξέρω εγώ και οι συγχωριανοί μου γιατί εσύ και η ΔΕΗ δεν μπορείτε να μοιράσετε δύο γαϊδουριών άχυρα και έπι τρείς μήνες βάζετε αντλίες στην γεώτρηση και τις καίτε τροφοδοτώντας αυτές τις αντλίες από το καλώδιο που η ΔΕΥΑΚ λέει ότι είναι προβληματικό και η ΔΕΗ γερό.

Αν έχει δίκιο η ΔΕΗ είστε ανίκανοι.

Αν έχετε δίκιο εσείς είστε ανεύθυνοι γιατί τροφοδοτείτε εν γνώσει σας την αντλία από προβληματικό καλώδιο γνωρίζοντας μετά βεβαιότητας ότι θα καεί.

Προφανώς βέβαια δεν σας καίγεται καρφάκι γιατί τον λογαριασμό θα πληρώσουμε εμείς.

Τι είσθε λοιπόν κ Πρόεδρε και ποιος λέει ψέματα εγώ η εσείς που δίνετε τελικά ως πρόεδρος τις εντολές να καούνε οι αντλίες όπως προκύπτει από τις επανειλημμένες φόρες που έχουν καεί.

Και τελευταίο και ουσιαστικότατο.

Για την υπεραντληση της γεώτρησης επιδεικνύετε αδιαφορία ή ανικανότητα όταν την συνεχίζετε αφού και ένα μικρό παιδί αντιλαμβάνεται τις καταστροφικές συνέπειες αυτής της πρακτικής .

Εκεί γιατί αποφεύγετε την απάντηση “όπως ο Διάβολος το λιβάνι;”

Μετά τα παραπάνω κ Πρόεδρε καλό θα είναι να σκύψετε πάνω στα προβλήματα υδροδότησης της κοινότητας Αγ Θέκλης και να αποφύγετε τις ύβρεις γιατί δεν μπορείτε με αυτές να αποκρύψετε τις αλήθειες της διαμαρτυρίας μου..

Τέλος το ολιγότερο που οφείλετε είναι η συγγνώμη σας κυρίως προς όλους τους κατοίκους των χωριών της κοινότητος Αγ. Θεκλης και προς εμέ προσωπικά.

Αγ. Θέκλη

6 Ιουλίου 2017

Ανδρέας Μπενάτος

Πρόεδρος Αγ Θέκλης