Διαμαρτυρία στην Σάμη: Oχι στο κλείσιμο της Παραλιακής οδού της πύλης

Είθισται αρκετά χρόνια τώρα στη Σάμη, τους καλοκαιρινούς μήνες, (από τα μέσα Ιουλίου έως και τέλος Αυγούστου), η παραλιακή οδός της πόλης, να κλείνει για τα οχήματα τις απογευματινές και βραδυνές ώρες (19.00 – 02.00) και να μετατρέπετε σε πεζόδρομο. Αυτό εξυπηρετεί, τους επαγγελματίες της περιοχής, τους πελάτες τους αλλά και όσους απολαμβάνουν τη βόλτα τους εκεί τις βραδυνές ώρες.

Εφέτος η Προϊσταμένη του Λιμενικού Τμήματος Σάμης, ζητά από τους αρμόδιους φορείς, (Δημοτική Αρχή και Λιμενικό Ταμείο), να γίνουν οι τεχνικές παρεμβάσεις που ο νόμος ορίζει, για να επιτρέψει το κλείσιμο της οδού.

Δημοτική Αρχή και Λιμενικό Ταμείο, θεωρούν πως αυτές οι παρεμβάσεις, είναι χρονοβόρες και γραφειοκρατικές, με αποτέλεσμα, ο δρόμος να παραμένει ανοικτός, κατά τις ώρες που αναφέρουμε παραπάνω, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των πεζών, των πελατών των καταστημάτων και των εργαζομένων σε αυτά.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Σάμης, αντιδρώντας σε αυτό και ζητώντας να γίνει άμεσα ό,τι και τις προηγούμενες χρονιές, πραγματοποιεί σήμερα το απόγευμα στις 20.30, συγκέντρωση διαμαρτυρίας, μπροστά στη κεντρική πύλη του λιμανιού της πόλης.

Καλεί δε τα μέλη του και τους κατοίκους της Σάμης, να δώσουν το παρών στη διαμαρτυρία αυτή, στηρίζοντας έτσι, το δίκαιο αίτημα, του Συλλόγου, των επαγγελματιών αλλά και κατοίκων της Σάμης.

Τάσος Καβαλλιεράτος