Διασταυρωμένα πυρά Τζωρτζάτου-Σαμούρη στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Kεφαλονιάς

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Με εντάσεις και κόντρες σε προσωπικό επίπεδο ξεκίνησε η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κεφαλονιάς, από την οποία απουσίαζαν ο δήμαρχος κ. Αλέξανδρος Παρίσης, καθώς και ο αναπληρωτής δήμαρχος κ. Διονύσης Λυκούδης.

Μεγάλη κόντρα δημιουργήθηκε ανάμεσα στον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου κ. Γιώργο Τζωρτζάτο και το δ.σ. Σπύρο Σαμούρη της Ενωμένης Τετράσπολης, κατά τη συζήτηση του εκτός ημερήσιας διάταξης θέματος για την αναμόρφωση του προϋπολογιμού. Συγκεκριμένα, ο κ. Σαμούρης μίλησε για «πολιτική αλητεία» αναφερόμενος στα λεγόμενα του κ. Τζωρτζάτου, ο οποίος -όπως είπε ο κ. Σαμούρης- «ανέφερε ένα θέμα για το Γηροκομείο, που είχε γίνει πριν 17 χρόνια και έχει τελεσιδικήσει επειδή κάτι άκουσε, χωρίς να γνωρίζει». Ενώ συνέχισε λέγοντας: «Το Γηροκομείο θα τη γλιτώσει, χάρη στον περιφερειάρχη κ. Θόδωρο Γαλιατσάτο που είναι Κεφαλονίτης». Επιπλέον, ο κ. Σαμούρης άφησε αιχμές για όσα έλεγε ο κ. Τζωρτζάτος, παλιότερα, στον τ. επικεφαλής της Ενωμένης Τετράπολης κ. Αλέκο Καλαφάτη για την παράταξη «Ισχυρή Κεφαλονιά», στην οποία τελικά εντάχθηκε.

vinieta-egxromiΑπαντώτας ο κ. Τζωρτζάτος ανέφερε: «Eγώ δεν ήρθα να αξιολογήσω τον κ. Σαμούρη. Τον αξιολόγησε ο κ. Τσιλιμιδός… O κ. Σαμούρης παρακάλαγε τον δήμαρχο να μπει στην “Ισχυρή Κεφαλονιά”».
O κ. Σαμούρης χαρακτήρισε τον κ. Τζωρτζάτο «πανάσχετο», λέγοντας ότι «πάλι πέφτει σε πολιτική αλητεία». Ενώ τόνισε ότι: «Eγώ δεν παρακάλεσα τον δήμαρχο να μπω στον συνδυασμό. Αν το είχα κάνει θα ήμουν τώρα αντιδήμαρχος ή δήμαρχος. O δήμαρχος τρία χρόνια με παρακάλαγε να πάω μαζί του, μέχρι που μου πρότεινε να φτιάξω τον συνδυασμό».
Για «θολούρα» στα οικονομικά του Δήμου έκανε λόγο ο δ.σ. της «Ανεξάρτητης Ενωμένης Κεφαλονιάς» κ. Θεόδωρος Φλωράτος, αναφέροντας ότι: «O δήμαρχος μίλησε για λάθη που έγιναν στη διαχείριση, κατά την περίοδο των σεισμών. Θέλω να πιστεύω ότι δεν είναι εσκεμμένα».

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Νίκος Ανουσάκης, τονίζοντας: «Kαταλαβαίνω ότι έχετε έναν εκνευρισμό, επειδή βρίσκεστε σε ένα πολιτικό αδιέξοδο και μία εμπάθεια. Εμάς μας εξυπηρετεί να μην ψηφίσετε το θέμα του Γηροκομείου και του Κολυμβητηρίου με διάφορες προφάσεις. Καμία αντιπολίτευση δεν αμφισβήτησε τις Υπηρεσίες του Δήμου. Δεν δέχομαι ο κ. Φλωράτος, που είναι καταξιωμένος πανελλαδικά, να χρησιμοποιεί ένα φθηνό επικοινωνιακό τρικ, λέγοντας ότι υπάρχουν παρατυπίες στα οικονομικά του Δήμου».

Ενταση υπήρξε από την αρχή της συζήτησης του εκτός ημερήσιας διάταξης θέματος για την αναμόρφωση του προϋπολογιμού, διότι, όπως υποστήριξε η αντιπολίτευση, δεν είχαν ολόκληρη την εισήγηση. Ωστόσο η αντιδήμαρχος Oικονομικών κ. Σοφία Γαρμπή, η οποία έκανε την εισήγηση του θέματος, τόνισε ότι είχε γίνει διόρθωση στην αρχική εισήγηση, η οποία και στάλθηκε ηλεκτρονικά στους δ.σ. χθες, ενώ υπενθύμισε στο Σώμα ότι στα θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης υπάρχει το δικαίωμα να μην σταλεί εισήγηση. Η αντιπολίτευση έκανε λόγο για προχειρότητα, από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής, ενώ κάποιοι δ.σ. δυσαρεστήθηκαν, επειδή η αντιδήμαρχος, προκειμένου να απαντήσει σε ορισμένες ερωτήσεις που τέθηκαν από την αντιπολίτευση, έπρεπε να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με την αρμόδια Υπηρεσία. Επιπλέον, ζητούμενο ήταν μία πιο εμπεριστατωμένη γραπτή εισήγηση. Τελικά το θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία.

Oμόφωνα ψηφίστηκε στο χθεσινό Δ.Σ. η συμμετοχή του Δήμου στην σημερινή Πανελλαδική απεργία ως ένδειξη διαμαρτυρίας, ακολουθώντας την απόφαση της ΚΕΔΕ.

Η πρόταση του επικεφαλής του ΦΙΚO κ. Ηλία Παρίση για την πραγματοποίση μίας ειδικής συνεδρίασης του Δ.Σ., με την παρουσία του υπουργού του ΥΠOΜΕΔΙ καθώς και της τοπικής ηγεσίας, της βουλευτού, του περιφερειάρχη, για και του αντιπεριφερειάρχη, για την πορεία των έργων μετά τους σεισμούς υπερψηφίστηκε στο χθεσινό Δ.Σ.

• Το Δ.Σ. συνεχιζόταν και μετά την εκτύπωση του «Η».

dss
Oι κ.κ. Γ. Τζωρτζάτος και Σπ. Σαμούρης διασταύρωσαν τα ξίφη τους στο χθεσινό Δ.Σ.
Ο κ. Θ. Φλωράτος που μίλησε για «θολούρα» στα οικονομικά του Δήμου
Ο κ. Θ. Φλωράτος που μίλησε για «θολούρα» στα οικονομικά του Δήμου